Saimme Stokkelta testiin Stokke Scoot matkarattaat Berliinin lomallemme. Mieheni totesikin yksi päivä kaupungin katuja kävellessämme, että "nämä ovat kyllä varmaankin markkinoiden parhaimmat matkarattaat". Olen hänen kanssaan samaa mieltä, sillä ainakin suurimman osan meidän toiveista koskien matkarattaita, Scootit täyttävät. Scootien kohdalla ei ehkä voi puhua matkarattaista, kyseessä onkin ennemminkin monipuoliset cityrattaat vaativalle käyttäjälle.

Scootteja on mukava käyttää, niitä on kevyt työntää ja kääntyvät etupyörät helpottavat liikkumista. Itse en voisi kuvitellakaan käyttäväni rattaita, joissa ei olisi kääntyviä etupyöriä. Pyörät ovat kookkaat kennorenkaat ja etupyörissä on lisäksi jousitukset - tykkään. Scootit ovat todella varmat, vakaat ja tukevat verrattuna moneen muuhun matkarattaaseen, joita itse olen päässyt testaamaan. Kyseessä ei siis ole mitkään himpulat rattaat, mutta miinuksena tämä tarkoittaa myös sitä, että rattaat eivät mene kovinkaan pieneen tilaan kokoontaitettuna. Ihan pienillä ja kevyillä sateenvarjorattailla ei Berliinin mukulakivi- ja asfalttikatuja olisi kyllä ollutkaan kiva koluta.

Iso plussa tulee työntöaisasta! Muutaman kerran olen päässyt testaamaan työntökahvallisia vaunuja ja kokenut työntämisen hankalaksi, mutta tottumiskysymys varmasti tämäkin. Itse koen, että yhtenäisestä aisasta rattaita on helppo käsitellä, vaikka yhdellä kädellä. Scootin työntöaisa on nivelsäätöinen, joten eri pituiset työntäjät saavat helposti säädettyä sopivan työntökorkeuden. Lisäksi aisan saa näppärästi pois tieltä ahtaissa paikoissa, kuten esimerkiksi julkisissa liikennevälineissä liikkuessa.

Rattaissa on kuomu, jossa on UV-suoja. Kuomu sisältää käännettävän aurinkolipan, jonka saa myös vetoketjun ansiosta kokonaan pois. Vetoketjulla kuomuun avautuu päälle tuuletus/kurkistusikkuna.

Me olisimme toivoneet, että kuomu olisi laskeutunut vielä vähän alemmaksi, jolloin lapsi saisi nukkuessaan enemmän suojaa. Välillä kuomu myös pompsahti yhden pykälän löysemmälle, kun sitä piti auki.

Tavaratila on rattaissa todella iso. Reissussamme rattaiden alaosa olikin jatkuvasti täynnä, sillä liikkeellä oltiin koko päivä. Mukana kulkivat helposti mm. hoitalaukku, sateenvarjot, käsilaukut, ruokakauppaostokset yms.

Istuinosa menee kolmeen eri asentoon, myös täysin makuulle. Tämä on kyllä ehdoton vaatimus, kun ollaan koko päivä menossa eikä päikkäriaikaan olla  kotona. Selkänojan asentoa säädetään takana olevilla klipsuilla. Sillä istuinosa menee myös makuuasentoon Scootit käyvät myös vastasyntyneille, tällöin rattaisiin kannattaa hankkia myös Softbag luomaan pehmeyttä ja turvaa pienokaiselle.

Itse tykkään siitä, että Scootien istuinosa on korkealla. Pienempi lapsi on helppo laittaa rattaiden kyytiin, kun ei tarvitse hirveästi kumarrella ja lasta on myös helppo tarkkailla kun tämä on lähellä. Lapsi viihtyy myös varmasti paremmin kyydissä, kun on korkealla näkemässä laajemmalle. Istuinkorkeuden vuoksi rattaita voi käyttää syöttötuolin sijasta kahviloissa ja ravintoloissa. Tästä ominaisuudesta ainakin meillä oli paljon hyötyä, sillä Berliinissä harvoissa ravintoloissa oli syöttötuoleja.

Istuinosa on käännettävä. Ja kääntäminen tapahtuu todella näppärästi ja nopeasti painamalla molemmin puolin olevia nipsuja. Aluksi tytär katseli Berliiniä kasvot menosuuntaan, mutta jossain vaiheessa reissua päätimme kääntää hänet selkä menosuuntaan. Näin meidän oli helpompi tarkkailla häntä ja tytär näki työntäjän koko ajan.

Rattaissa on 5-pistevaljaat ja niitä oli helppo käyttää. Vyöt eivät olleet kokoajan rullalla, niin kuin monessa vaunuissa on tapana mennä. Yhdellä napin painalluksella vyöt oli kiva avata.

Rattaissa on portaikkomaiset jalkatuet. Kiinteä jalkatuki on istuinosan ollessa kasvot menosuuntaan. Toinen jalkatuki on irrotettavissa ja siirrettävissä molempiin menosuuntiin.

Rattaiden mukana tulee sekä sade- että hyönteisuoja. Sadesuojalle meillä tuli matkalla käyttöä ja se oli helppo laittaa nopeasti paikoilleen. Terveisin minä, joka välillä häslään joidenkin sadesuojien kanssa oikein urakalla. Tykkään myös tällaisista sadesuojista, joitka ovat kokonaan läpinäkyviä, jolloin lapsi näkee ulos edelleen helposti.

Scootit menevät todella näppärästi kasaan. Jopa yhdellä kädellä. Istuimen alaosa käännetään vaan pystyasentoon, jonka jälkeen valkoisesta palkkia liutetaan ja puristetaan, jolloin rattaat laskeutuvat kasaan. Kokoon taitettuna rattaat pysyvät pystyssä ja niitä pystyy kantamaan helposti yhdellä kädellä. Kuten alussa mainitsin kovin pieneen tilaan rattaat eivät mene, mikä on ehkä suurin miinus, jos puhutaan matkarattaista. Lentokentälle autolla mentäessä Scootit tuntuivat vievän lähes puolet Kian takaloostarista. Jos matkustaa paljon kannattaa hankkia PramPack kuljetuslaukun, joka on kehitelty yhdessä lentoyhtiöiden ja lentorahdin käsittelijöiden kanssa.

Nämä matkarattaat ovat kyllä oivalliset jokapäiväiseenkin kaupunkikäyttöön, ei pelkästään matkoille. Ja onhan nämä tyylikkäät! Ja entäs miten täydelliset Scootit olisivat joko heleän pinkkeinä tai vedensinisinä.

+ matkarattaiksi tukevat

+ näppärät

+ kapeat, 55 cm

+ kääntyvät ja lukittavat etupyörät

+ isot kennorenkaat

+ nivelsäätöinen työntöaisa

+ tilava tavaratila

+ käännettävä istuinosa

+ kolmeen asentoon menevä selkänoja

+ riittävästi nukkumatilaa makuuasennossa

+ istuinosa rungossa tavanomaista korkeammalla

+ säädettävä jalkatuki

+ näppärät 5-pistevaljaat

+ helppo laittaa kasaan

+ kasattuna mahdollisuus kantaa yhdellä kädellä

+ sade- ja hyönteissuoja

+ useat värivaihtoehdot

+ lisävarusteet: aurinkovarjo, juomateline, makuupussi,

+ tyylikkäät

- kokoontaitettuna isot matkarattaiksi

- kannettuna painavat matkarattaiksi

- kuomu voisi tulla alemmaksi

-+ ilmanvaihtoaukot istuinosassa sen ollessa makuuasennossa

Stokke Scootit saatu testattavaksi Stokkelta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla