KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kun aikoinaan lähdimme esikoisen kanssa ensimmäiselle kaupunkilomalle, oli meillä matkalla mukana upouudet Stokke Scoot-matkarattaat. Jo matkalla Scootit osoittautuivat paljon enemmäksi kuin "pelkiksi" matkarattaiksi ja kirjoittelin silloin ensimmäisiä kokemuksia Stokkeistamme. Esikoisen vauva-aikana meillä oli käytössä Brio Smilet aluksi kovalla kantokopalla ja sen jälkeen istuinosalla. Smilet olivat aivan huiput, en keksi mitään moitittavaa kyseisistä vaunuista ja voin edelleen suositella niitä kaikille vauvojen vanhemmille. Smilet olivat tosiaan tuolloin meidän päävaunut ja ulkomaanmatkoja varten halusimme erilliset matkarattaat ja päädyimme Stokkeihin ja onneksi päädyimme, sillä Scooteista on tullut nyt meidän pääasialliset rattaat ja ovat olleet ahkeralla käytöllä. Kun lapsi kasvoi ja rupesi liikkumaan enemmän, huomasimme että Stokke Scoot matkarattaissa oli lähes kaikki kaipaamamme asiat, mitä siinä vaiheessa rattailta tarvitsimme ja möimme meidän Brio Smile yhdistelmävaunupaketin eteenpäin seuraavaan vauvaperheeseen.

Tällä hetkellä Stokke Scootit ovat taaperon ykkösmenopelit, tähän järjestelyyn taisimme siirtyä silloin kun lapsi oli noin 1,5-vuotias. Otamme Scootit mukaan kun lähdemme asioille, kävelylle tai kaupungille.

Eniten olemme mieheni kanssa Scooteissa arvostaneet rattaiden laadukkuutta ja käyttömukavuutta. Scootit ovat todella kevyet ja näppärät työntää, liikkumista helpottaa kääntyvät etupyörät, jotka tarvittaessa saa lukittua. Kääntyvät etupyörät ovat kyllä itselleni ehdoton vaatimus vaunuissa. Vaikka työntötuntuma on kevyt, niin rattaat eivät ole himpulat vaan jämäkät. Rattaissa on hyvät reilunkokoiset vaahtotäytteiset ja ilmakumipintaiset pyörät sekä hyvä jousitus joiden ansiosta rattailla pystyy kulkemaan miellyttävästi erilaisissakin ympäristöissä. Ennenkaikkea Scootit ovat täydelliset kuljettaessa kaupunkimiljöössä, mutta olemme kyllä onnistuneesti menneet näillä myös hiekkaisilla ja kivisillä mökkiteillä.

Istuinosa on käännettävä ja kääntäminen tapahtuu todella näppärästi, kuin lennosta vaan. Istuimen takana on kaksi klipsiä, jotka avaamalla rattaat saa makuuasentoon. Vaikka meidän taapero harvoin enää nukkuu päikkäreitään rattaissa, toivoo hän usein päiväkodista lähdettäessä, että istuin laitettaisiin makuuasentoon, jotta hän saa hetken keräillä voimia vauhdikkaan päivän jälkeen. Ja kun lapsi oli pienempi oli tuo mahdollisuus makuuasentoon laittamiselle varsinkin matkoilla ja retkillä. Pysty- ja makuuasennon lisäksi istuinosan osaa kiinnitettyä puolimakaavaan asentoon.

Tykkään, että Scooteissa, kuten muissakin Stoken vaunuissa, istuinkorkeus on hieman tavallista korkeampi. Kivaa, että lapsen ei tarvitse istua maantasassa ja on hänen mukavampi katsella maisemia ja ennenkaikkea korkeus on ergonomisempi vaihtoehto vanhemmille kun he nostelevat ja hoitavat rattaissa olevaa lasta. Ravintoloissa ja kahviloissa matkarattaat toimivat tarvittaessa myös syöttötuolina, sillä istuinkorkeus on juuri täydellinen pöytään nähden. Istuimen alla oleva tavaratila on kohtuullisen kokoinen ja sinne saa helposti mahtumaan vaikka kauppakassin ja koska istuin on korkealla on tavaratilaan helppo laittaa tavarat. Istuimessa on viisipistevaljaat. Olemme tosin käyttäneet jo pitkään valjaita niin, että valjaat tulevat vain vyötärön ympäri, tytär kun osaa kuitenkin istua kyydissä tukevasti ilman olkaremmejäkin, mutta näin valjaat estävät kuitenkin mahdollisilta heilahduksilta.

Scooteihin saa paljon erilaisia lisävarusteita. Vakiovarusteisiin kuuluu täysin läpinäkyvä sadesuoja sekä hyttysverkko, mutta näiden lisäksi rattaisiin voi ostaa muun muassa mukitelineen, aurinkovarjon ja hoitolaukun. Aurinkovarjon ostimme ennen viime kesäistä Sisilian matkaamme ja mukiteline on tottakai pitänyt ostaa tällaiselle lattemammalle. Jos näitä cityrattaita haluaa ruveta käyttämään jo vastasyntyneeneellä tulisi rattaisiin hankkia alle 6kk vauvalle tarkoitettu Softbagin, joka tukee ja suojaa rattaissa olevaa vauvaa, olenkin pohtinut kyseisen pussin hankintaa nyt kun meille on tulossa vauva taloon. Scootien runkoon pystyy kiinnittämään Stokke iZiGo by BeSafe -turvakaukalon, mikä

Kahta asiaa olen Stokke Scoot-matkarattaissa kaivannut. Rattaista nimittäin uupuu mahdollisuus laittaa turvakaari istuimeen, tämä on itseasiassa todella iso miinus, sillä olisi niin paljon helpompaa istuttaa lapsi kaaren takana, kuin aina sulkea valjaat kiinni. Vaikka kuomussa on esim. avautuva tuuletusaukko ja aurinkolippa (kivat lisäjutut) olen välillä toivonut, että kuomun saisi vedettyä alemmaksi ja näin toisi tarvittaessa rauhaa lepäilevälle lapselle. Siihen ne meidän löydetyt kehityskohteet jäävätkin, joten melko täydelliset rattaat on kyseessä.

Stokke Scootit ovat täydelliset cityrattaat!

Mieluusti vastailen, jos haluat tietää jotain lisää meidän käyttökokemuksista koskien Stokke Scooteja.

Joco Cup saatu

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Meillä nämä ollut ainoina rattaina jo ihan sen takia, että reissaan paljon lapsen kans yksin ja matkustetaan aina koneella. On kyllä niin kätevät! Ja menee eteenpäin missä vaan, myös lumessa ja loskassa:). Itse kaipaan juurikin samoja asioita noihin lisää, eli turvakaarta ja kuomu sais olla vähän erilainen. Mutta ei kyllä kaduta et näihin olen rahaa laittanu!😊

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Yritin just muistella, että millaista näillä oli liikkua talvella. siinä onnistumatta, mutta ikäviä muistikuvia ei minulle ainakaan ole jäänyt.

Jotenkin jännä, että näissä Scooteissa ei ole turvakaarta kun muihin Stokken vaunujen istuinosiin kaaren saa napsautettua kiinni.

Annika/Morning Glory
2/4 | 

Nämä on nyt ensimmäiset Stokken rattaat joista ihan oikeasti pidän ulkonäöllisesti! En ole oikeen koskaan syttynyt Stokken vaunuihin/rattaisiin mutta tässäpä voisi olla jopa meillekin varteenotettava vaihtoehto taaperon menopeliksi :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

totta, Stokken muut istuinosat ja vaunukopat saattavat jakaa hieman mielipiteitä ulkonäkönsä vuoksi. Nää Scootit ovat klassisemmat ei niin "ufomaiset". Itse olen kyllä ihastunut erityisesti Stokken kuplamaisiin vaunukoppiin ja meidän tulevalle vauvalle tuleekin Stokke Crusit.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla