Kaupallinen yhteistyö Stokken kanssa

Vauva-arki on lähtenyt luontevasti käyntiin ja olen päässyt tyttärieni kanssa liikkumaan meidän uusilla menopeleillä sekä kaupungilla, kotilähiössämme, kauppakeskuksissa että maalla. Pääsenkin nyt kertomaan minun ensikokemuksia Stokke Crusi-yhdistelmävaunuista ja erityisesti miten ne ovat toimineet sisarusrattaina.

Kun kuopuksemme ilmoitti tulostaan rupesin melko pian miettimään minkälainen vaunuratkaisu olisi meidän tulevaan elämäntilanteeseen sopivin. Riittäisikö tavalliset yhdistelmärattaat vai pitäisikö niissä olla istumapaikka myös esikoiselle? Tytöillä on ikäeroa tasan 2,5 vuotta ja pian ymmärsin, että esikoisemme ei vielä siinä vaiheessa kun vauva syntyy, jaksaisi kävellä kovin pitkiä matkoja, jotenka päätin, että meidän tulisi hankkia tuplarattaat. Mietin toki myös pelkän seisomalaudan hankintaa, mutta jo nyt on tullut tilanteita, joissa esikoiselle on iskenyt väsymys ja hän on mennyt lepäilemään omaan istuimeensa ja ottanut jopa tupluureja kyydissä.

Miksi päädyin juuri Stokke Crusi vaunuihin? Hankimme aikoinaan matkarattaiksi Stokke Scootit, jotka osoittautuivat käytössä niin ylivedoiksi, että niistä tuli lopulta esikoisen ykkösmenopelit ja käytimme pelkästään Scooteja sekä kaupungissa, mökillä että matkoilla. Kirjoitinkin kesällä käyttökokemuksiamme Stokke Scooteista. Koska olin ihastunut Stokken rattaiden laatuun ja tottunut heidän ratkaisuihin halusin löytää yhdistelmävaunut heidän valikoimastaan ja kun selvisi, että Cruseihin saa sisaristuimen tiesin, että nämä tulisivat olemaan meidän seuraavat kiesit.

Ehkä parhain ominaisuus Stokke Crusi yhdistelmävaunuissa on niiden muunneltavuus. Crusit ovat ylivedot sekä yhden lapsen käytössä, että kahdelle lapselle. Istuinosan, vaunukopan, sisaristuimen ja turvakaukalon voi kaikki ostaa erikseen ja näin koota itselleen sellaisen kokonaisuuden millaisen perhe tarvitsee. Crusit soveltuvat aivan vastasyntyneestä pitkälle taaperoikään asti, joten käyttöikä näissä on pitkä. Pääasiassa me olemme liikkuneet sekä vaunukopan että sisaristuimen kanssa. Mutta jos olen lähtenyt vauvan kanssa kaksin liikenteeseen olen jättänyt sisaristuimen usein kotiin, jolloin minulle on ollut parempi mahdollisuus hyödyntää tilavaa tavaratilaa. Autolla liikkuessamme olen taittanut peräloostariin mukaan pelkän Crusi rungon ja perille päästyäni napsattanut runkoon kiinni Stokke iZi Go turvakaukalon, näin minun ei ole tarvinnut herättää turvakaukaloon nukahtanutta vauvaa.

Halusin ehdottomasti sellaiset tuplarattaat, jossa istuimet olisivat päällekkäin. En todellakaan näe itseäni työntämässä leveitä sisarrattaita ruuhka-aikaan julkisissa liikennevälineissä tai tavaratalojen kapeilla käytävillä. Minulle on aina ollut tärkeää, että vaunut ovat näppärät käsitellä ja työntää, joten leveitä vaunuja tuskin meidän perheeseen koskaan tule. Crusi runkoon sisaristuin tulee alapuolelle, jolloin yläpuolella voi olla joko vaunukoppa tai istuinosa. Sisaristuin on itseasiassa Stokke Scootin istuinosa, joten me pystyimme hyödyntämään meidän jo olemassa olevaa istuinta tässä uudessa vaunuratkaisussamme. Jos sen sijaan Cruseja hankkiessa sisasrattaiksi ei omista vielä Scooteja, niin tässäkin voi hyvin miettiä pitkää käyttöikää, jos joskus sitten hankkii Scootit lapsen kevyemmiksi matka/cityrattaiksi. Sisaristuin kiinnitetään runkoon erikseen myytävillä adaptereilla ja lisäksi sisaristuimen eteen kiinnitetään erillinen porras/lokasuoja.

Meidän 2,5-vuotias taaperomme tykkää olla "alakerrassa" ja aina ylpeänä kertoo kuinka pikkusisko on puolestaan "yläkerrassa". Tyttö mönkii itsenäisesti vaunukopan alle, mutta yleensä autan siinä, että kiipeämisvaiheessa hänen päänsä ei kolise pahasti vaunukoppaan. Nimittäin näin kun yläpuolella on vaunukoppa on isosiskolla melko rajallisesti tilaa alhaalla, mutta lisää tilaa tulee siinä vaiheessa kun yläpuolella on istuinosa, esim. tämä instagram-kuvani havainnoin hyvin kyseistä ratkaisua. Joskus kaksivuotias on nostettu kyytiin istuimeen päädystä ja silloin kun vaunukoppa on irrotettuna on isosiskon helpompi mennä siinä vaiheessa istumaan omaan istuimeensa ja vasta sitten vaunukoppa napsautetaan kiinni runkoon.

Meillä on hankittuna myös seisomalauta ja testattiin sitä nyt kun vauva on vielä vaunukopassa. Valitettavasti vaunukoppa tulee niin pitkälle, että isosiskon on hankala seistä seisomalaudalla. En tiedä olisiko markkinoilla saatavilla seisomalautaa, joka tulisi pidemmälle irti rungosta, jolloin isosisko seisoisi vaunukopan etupuolella, kun nyt hän tulee seisomalaudalla lähes kopan alle. Tilanne toki muuttuu kun vauva siirtyy käyttämään istuinosaa, jolloin seisomalaudalla oleva taapero seisoo istuinosan ja työntöaisan välissä.

Tyylikäs ja loppuunasti suunniteltu vaunukoppa on myös yksi Stokke Crusi yhdistelmävaunujen parhaista ominaisuuksista. Ensinnäkin vaunukoppa on Stokkeissa hieman korkeammalla kuin monessa muussa markkinoilla olevassa yhdistelmävaunussa, tämä on ergonomian ja käytännöllisyyden kannalta ihan huippujuttu. Nyt vauva tulee hyvälle hoitokorkeudelle ja häntä on helppo tarkkailla ja nostella kyytiin ja kyydistä, ilman että selkää joutuu rasittamaan. Omaa esteettistä silmääni miellyttää myös tämä ratkaisu, että vaunukoppa ei ole alhaalla maantasossa.

Vaunukopassa on paljon hyviä yksityiskohtia. Vaunukopan alaosa on jämäkkää muovia, joka tekee kopasta suojaavan, tukevan ja helposti siistinä pidettävän. Kopasta löytyy ilmastointiaukkoja minkä lisäksi kuomusta saa avattua vetoketjulla kankaan, joka tuo lisää ilmaa koppaan. Vaunukopassa on hyvät pehmusteet sivuilla, mutta silti se on tilava. Mukava tuleva patja on miellyttävän pehmeä. Itse olen tykännyt nyt syksyllä, että kopan jalkapeite pysyy jatkuvasti kiinni, mutta sen saa helposti avattua kahdella vetoketjulla.

Vaunukoppa on todella helppo kiinnittää ja irrottaa rungosta. Sivuissa olevat liikennevalot kertovat vihreällä valolla kun vaunukoppa on kiinnittinyt oikein. Koppa irrotetaan rungosta painamalla kahta sivuilla olevaa vipua ja nostamalla samanaikaisesti koppaa. Kantokahvat ovat vetoketjullisten taskujen sisällä, josta ne saa melko nopeasti esille ja ennen kaikkea ne saa näppärästi piilotettua.

Itse rakastan Stokken vaunukopan muotoilua, kopan sulavat muodot tekevät vaunuista todella modernit ja tyyliikkäät. Sekä vaunukoppia että ratasistuimia on mahdollista saada eri värivaihtoehdoissa ja minä päädyin raikkaaseen grey melange-sävyyn.

Muita positiviisia esillenostettavia ominaisuuksia on vaikka kuinka paljon. Crusi vaunuja on hyvä työntää - ne ovat vakaat, mutta kulkevat kevyesti eteenpäin, toki silloin kun isosisko on alhaalla on työntötuntuma hyvin erilainen kuin yhden lapsen ollessa kyydissä. Etukäteen minua varoiteltiin, että Stokke Crusi vaunuissa ei olisi riittäviä jousituksia, mutta itse olen ollut kyllä tyytyväinen vaunujen renkaisiin ja jousituksiin, hyvin on mennyt jopa keskustan mukulakivikaduilla eikä kukaan meistä ole protestoinut. Kääntyvät etupyörät ovat olleet ihan ehdottomat käytössä ja tekevät vaunuista helpot ja näppärät työntää. Muutenkin vaunut ovat kivan kapeat ja olen mahtunut näillä sisarusrattailla helposti kaikkialle missä olemme liikkuneet, kuten ruuhkametroon, hisseihin ja lähikaupan käytäville. Nyt käytössä olen ihastunut myös siihen, että runko on todella helppo laittaa kasaan, ne vivut joista tapahtuu jotain on rungossa selkeästi eroteltuna valkoisena. Jarru puolestaan on räikeän punainen, joten se on helppo huomata ja muutenkin se avautuu ja lukittuu näppärästi. Ja tärkeä seikka ainakin itselleni on se, että Stokke Crusi sisarusrattaat ovat todella hyvännäköiset, omasta mielestäni ainakin yhdet markkinoiden tyylikkäimmät ja moderneimmat. Moni onkin tullut ihastelemaan kaupungissa vaunujen modernia ulkonäköä.

Stokken vaunujen valttina on, että niihin saa hankittua erilaisia lisätarvikkeita. Meillä on käytössä mukiteline (ehdoton lattemammalle) ja aurinkovarjo. Valikoimiin kuuluu myös esimerkiksi Stokken omia hoitolaukkuja, makuupusseja ja vilttejä.

Halusin näihin tyylikkäisiin sisarrattaisiin sopivan vaunuverhon. Suomalainen Baby Wallaby valmistaa laadukkaita ja skandinaaviseen makuun sopivia tuotteita. Heidän valikoimiinsa kuuluu kaksi erilaista vaunuverhoa, joista itse ihastuin erityisesti kokomustaan vaihtoehtoon. Musta vaunuverho sopii täydellisesti erilaisiin vaunuihin ja omaa silmääni miellyttää tämä yksinkertainen väritys ja se, että verho on hiukan pidempi kuin vaunuverhot yleensä. Baby Wallabyn vaunuverhot pysyvät käytössä todella hyvinä ja esimerkiksi muovirenkaat pitävät erinomaisesti muotonsa.

Onko vaunuissa ilmennyt käytössä jotain negatiivista? Mitkä ovat olleet niitä miinustekijöitä? Meillä aikaisemmin käytössä ollessa Stokke Scooteissa työntöaisan korkeutta voi muuttaa nivelestä ja sitä ominaisuutta olen kaivannut Crusi-malliinkin, varsinkin nyt kun käytössä on vaunukoppa tuntuu, että työntöaisa jää hyvin lähelle koppaa. Crusissa mukitelineen paikka keskellä työntöaikaa on vähän liian keskeinen ja tai oikeastaan raskausaikana mukiteline osui jatkuvasti masuun. Kolmas kehityskohde on vaunukopan kantokahvojen lyhyys, koska nyt tuntuu, että sormet juuri ja juuri riittävät pitämään kahvoja yhdessä kantamisen yhteydessä

Niille, jotka kulkevat pääasiassa muuallakin kuin kaupunkimiljöössä ja tasaisilla hiekkateillä suosittelen harkitsemaan Stokke Trailzeja. Verrattuna Cruseihin Trailz-yhdistelmärattaissa on ilmakumirenkaat ja käsitykseni mukaan vieläkin paremmat jousitukset. Nyt pahimpina loskakeleillä, kun loskaa on ollut kinoksittain on loska jäänyt Cruseissa pyörien ja lokasuojien väliin, en tiedä onko tätä ongelmaa Trailzeissa.

Kaiken kaikkiaan olen kyllä erittäin tyytyväinen vaunuvalintaamme. Stokken brändin laatuun ja ratkaisuihin voi kyllä luottaa!

Mieluusti vastaan jos Stokket herättivät joitain kysymyksiä sinulla.

Baby Wallaby vaunuverho ja Baby Björn SoFo hoitolaukku saatu

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 | 

Eikö ole vähän noloa pyydellä näitä ilmaisia tavaroita vaikka blogissa esität hyvin toimeen tulevaa uraäitiä? :)

Vierailija

Ei saa ilmaiseksi. Totuushan on että lasten yksityisyys myydään muutamaa ilmaista tavaraa vastaan.

Vierailija
2/20 | 

Mä ihmettelen tuota, että miten 2,5 vuotias voi viihtyä lähes maantasalla kaiken pölyn ym. Saasteiden keskellä tuolla alhaalla? Ei ole kovin häävi matkustusasento jos ei satu uni aika olemaan. Meillä viisi lasta ja en voisi kuvitellakaan laittavani lasta tuollaiseen asentoon tuonne alhaalle, josta häntä Ei vaunuja työntävä aikuinen juurikaan edes näe.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Lapset on ilmeisesti erilaisia. Meidän taapero haluaa istumaan vaunuihin, juuri silloin kun ei jaksa enää kävellä, tuolloin tuo makaava istuma-asentokaan ei haittaa, ja osaa ilmoittaa kun on tulossa pois.

Vierailija

Hei. Meillä on ollut käytössä Phil & Tedsit ja niissä taitaa alaistuin olla vielä lähempänä maata, kuin näissä. Meillä pienempi on matkustanut alatasolla noin vuoden ikäisestä ja aina on kyllä hyvin viihtynyt, vaikka onkin kaiken pölyn ym. saasteiden keskellä. Mutta meilläpä mieluummin altistetaankin lapset kaikille näille yllä mainituille, jotta ollaan päästy hyvin liikkumaan kahden lapsen kanssa paikasta toiseen. :)

Haluaisin tietää millaisilla vaunuratkaisuilla teillä ollaan liikuttu viiden lapsen kanssa, missä eivät lapset ole päässeet altistumaan kaiken maailman pöpöille ja pölyille?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

joo, kuten sanoin, varsinkin näin kun päällä on vaunukoppa niin alakerran tila on pienempi kuin silloin kun päällä on istuinosa. Näin sisarusrattaina Crusien maksimikuorma saa olla 30kg, joten näissä pysyy kuljettamaan myös sitten kahta isompaakin lasta kerralla.

Vierailija
4/20 | 

Kivan näköiset ja samaa mieltä, lapset kerroksittain. Meillä oli Phil & Teds:it ja erinomanlaisiksi osoittautuivat.

Hinta oli mielestäni ainoa olennainen tieto, joka postauksesta puuttui.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mun silmissä Phil & Teds on ensimmäinen valmistaja, joka aikoinaan toikin markkinoille tällaiset rattaat, joissa istuimet on päällekkäin. Laadukkaita, menevään elämään sopivia, vaunuja tekevät. Oon kyllä tosiaan todennut, että nämä kerrosvaunut on näppärät käyttää näissä piireissä missä me pääasiassa liikumme vaunuilla.

Yritinkin laittaa postaukseen linkkejä Stokken sivuille, jossa näkyy suositushintoja. Runko, vaunukoppa ja istuinosa ovat yhteensä n. 1300€. Sisaristuin ja siihen adapterit yhteensä n. 360€.

Reipasta loppuvuotta sinulle.

Vierailija

Kiitos samoin!
Meillä tosiaan rattaista alkaa aika tehdä jo tehtävänsä ja melko satunnaisesti enää käytetään. :)

Vierailija
5/20 | 

Miten vähän pitempi lapsi tuolla alakerrassa mahtuu istumaan ? Ja eikö 21/2 vuotiaan olisi jo aika kävellä , ainakin pääsääntöisesti ?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Havainnon vuoksi tiedoksi, että meidän taapero on nyt 86cm pitkä ja mahtuu tosiaan kömpimään alas ja istumaan istuimessaan, vaikka yläpuolella on vaunukoppa.
Meidän taapero ei jaksa pitkiä matkoja kävellä, kiireessä päästään nopeammin liikkeelle kun hän on kyydissä ja lisäksi kaupungissa liikkuessa on ihan turvallisuuskysymys, että taapero on kyydissä eikä pompi teillä (tosin omalla tytölläni ei ole tapana karkailla vaan kävelee nätisti rinnalla).

Vierailija
6/20 | 

Tuo pituus minuakin kiinnostaisi. Meillä ainakin 2,5-vuotias nukkuu vielä päiväunet, joten vastaava ratkaisu voisi toimia meilläkin. Pitkälle reissulle en myöskään uskaltaisi lähteä ilman, että taapero pääsee lepäämään tarvittaessa. Äitiä helpottaa ajatus, ettei tarvitse kantaa pikku-uhmista metrossa ja samalla työntää vaunuja 😀

Sininen00
7/20 | 

Meillä oli kahdelle 2 vuoden ikäerolla olevalle lapselle käytössä Britax B-Dualit. Meillä pienempi oli aina alhaalla ja iso ylhäällä. Hyvin toimivat vajaan vuoden, mitä meillä oli käytössä. Sen jälkeen siirryttiin seisomalautaan.

Saako noista Stokkeista lokasuojat irti, jos liikaa alkaa niihin loskaja lumi kiinni jäämään? Ainakin meidän Emmaljunga Scootereissa kulkeminen listalla on huomattavasti helpompaa, kun lokasuojat on pois.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Toi tosiaan vaihtelee, että suositteleeko valmistaja, onko pienempi lapsi ylhäällä vai alhaalla. Käytäntöön varmasti tottuu, itse tykkään jotenkin, että näen koko ajan vauvan, kun on tuossa "yläkerrassa". Isosisko kyllä pärjää omillaan alhaalla. :)

Pitääpä testata, että lähteekö Stokkeista lokasuojat pois, valitettavasti kovasti epäilen, kiitos tuhannesti kuitenkin vinkistä. Onneksi loska suli pois parissa päivässä ja toivotaan, että lopputalvesta tulisi taas pakkaskelejä.

Vierailija
8/20 | 

Hei,

Ihanan näköinen tuo vaunuverho! :) Mietiskelin vain, että miten tuo verho on kiinni noissa vaunuissa..oliko siinä jo valmiina nuo reiät mihin verho kiinnitetään? :o Itselläni on Britax Smile 2 merkkiset vaunut ja mietin, miten saan verhon niihin kiinnitettyä :o

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Verhon mukana tulee nuo mustat renkulat. Renkulat avautuvat helposti hieman auki, jolloin ne saa laitetta vaunukopan kuomuun kiinni. BabyWallabyn verho käy siis tietääkseni kaikkiin vaunuihin, ainakin Smileihin, ja esim. turvakaukaloihin.

Heidi_
9/20 | 

Juuri mietin että onkohan teillä tuplarattaita ja mitkä olette valinneet ja miten ne ovat toimineet. Ja sitten tulin blogiisi ja olikin juuri postaus aiheesta :)

Meille tulee ikäeroksi 2v2kk ja pähkäilen että pärjättäisiinkö päällekkäisillä rattailla. Juuri se esikoisen viihtyminen alhaalla mietityttää. Ja sitten se, että mahtuuko peräkkäisillä tuplilla hyvin busseihin kun eikös se ole aika pitkä kuljetus niin meneekö käytävä tukkoon?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Meidän Hissu viihtyy tosiaan alhaalla kun sinne menee. On kylläkin ruvennut kävelemään pidempiä matkoja nyt vauvan syntymän jälkeen, mutta kyllä hänelle pitää edelleen olla tuo istumapaikka vaunuissa kiiretilanteita, pitkiä retkiä ja kaupunkireissuja varten. Busseissakin on niin isoja eroja, kun tuntuu, että jotkut bussit saa tukkoon kahdella tavallisellakin vaunulla ja joihinkin busseihin mahtuu neljätkin vaunut helposti. Itse olen kyllä tykännyt näistä päällekkäisistä rattaista varsinkin julkisissa, sillä eivät vielä enempää tilaa kuin tavalliset yhdistelmävaunutkaan ja ollaan mahduttu näillä esim. pieniin kaupunkihisseihin yms.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla