Kävin Dubain matkallani parissa ostoskeskuksessa, tottakai, yhdistetäänhän shoppailu heti mielikuvaan kun puhutaan Dubaista. Tammikuussa on hyvä aika matkustaa Dubaihin, varsinkin jos rakastaa alennusmyyntejä ja shoppailua, sillä yleensä tammikuun ajan Dubaissa on Shopping Festivaalit, jolloin ostoskeskuksissa on isojakin merkkialeja ja monessa kaupassa on alennusmyynnit käynnissä.

Mall of the Emirates ostoskeskukseen oli hotelliltamme palmusaarelta ilmainen kuljetus kolmesti päivässä. Tämä olikin ensimmäinen paikka, jonne perheemme lähti hotellialueen ulkopuolelle. En tiedä mitä olin odottanut Dubailaisilta ostoskeskuksilta, ehkä kuvittelin että paikat olisivat vain täynnä kultaa, kimallusta ja luksustaloja. Toki Mall of the Emirates-ostoskeskuksessa oli merkkiliikkeitä, mutta olin yllättynyt myös tavallisten "halpahallien" olemassa olosta, iloisesti yllättynyt. Mall of the Emirates-ostoskeskuksessa on lähes 1000 myymälää, joista osa on luksusmyymälöitä, osa lippulaivamyymälöitä mutta suurin osa on outletteja. Me vietimme kyseisessä ostoskeskuksessa vain pari tuntia aikaa, jotta ehdimme hotellimme viimeisellä kuljetuksella takaisin hotellinrauhaa, mutta täällä olisi kyllä saanut viettyä rutkasti enemmänkin aikaa. Ostoskeskuksessa oli kymmeniä ravintoloita ja kahviloita ja isoin ihmettelyn aihe oli Ski Dubai, maailman suurin sisälaskettelukeskus.

Maailman suurin ostoskeskus on Dubai Mall. Tänne teimme yhden päivän kestävän retken resortistamme, saimme hujauksessa kulutettua yli 8 tuntia Dubai Mallissa ja sen ympäristössä. Dubai Mallin on helppo tulla metrolla, ostoskeskuksen metroasema on Burj Khalifa/Dubai Mall- pysäkki, josta on noin 800metrin kävelyputki liukuhihnoilla suoraan ostoskeskukseen. Dubai Mallissa on yli tuhat myymälää, luistinrata ja akvaario. Sisäänkäynti maailman korkeimpaan rakennukseen, Burj Khalifaan on ostoskeskuksen sisältä, eli ainakin meidän lomamme kaksi must juttua, Dubai Mall ja Burj Khalifa, sijaitsevat aivan kiinni toisissaan. Tytär nukkui lähes koko ajan kun kiertelimme Dubai Mallia, minkä vuoksi jätimme akvaarion välistä, mikä hiukan ehkä harmittaa näin jälkeen päin, sillä akvaariossa olisi kuulemma ollut kävelyputki, jossa olisi päässyt kävelemään akvaarion sisällä. Sillä tytär nukkui päikkäreitään saimme mieheni kanssa kierrellä rauhassa myymälöitä, lähinnä lastenvaatemyymälöitä, ja kävimme nauttimassa kahvit pariinkiin otteeseen yksissä ostoskeskuksen lukuisista kahviloista. Lounaan söimme niinkin eksottisessa paikassa kuin Vapianossa, tiedettiin ainakin mitä tilaisimme ja miten toimia. :) Dubai Mallissa myymälöitä on lähinnä vain kolmessa kerroksessa ja sanoinkin miehelleni jossain vaiheessa, kun olimme jo kierrelleet monta tuntia, että eihän tämä nyt paljoa Itistä suurempi ole, johon mieheni totesi, rakas emme ole kiertäneet kuin hieman alle 1/4 ostoskeskuksesta. Esimerkiksi kuultaliikkeitä emme löytäneet laisinkaan, mikä myös hieman harmittaa, sillä en ole vieläkään saanut ponnistuslahjaa. ;) Tällä retkellä kävimme tottakai Burj Khalifan huipulla, mutta siitä lisää myöhemmin täällä blogissa.

Mutta mikä oli shoppailun tulos? En tunnetusti rakasta shoppailu, enkä matkoillani halua viettää aikaa kauppoja kierrelle, mutta Dubai teki poikkeuksen ja mieluusti vietin tunteja lomaviikostani kivoissa kaupoissa rennolla fiiliksellä. Mutta täytyy myöntää, että meinasin seota Dubai Mallin lastenvaatemyymäläkerroksessa, ihastuttavia myymälöitä (klik, klik) oli ritirinnan. Sergent Major brändiin ihastuin aikoinani meidän Nizzan matkallamme ja Dubai Mallin alesta hankin kauniin vaaleanpunaisen neuletakin tyttärelle heidän omasta kivasta myymälästä. Dubai Mallin Laduréelta ostin herkullisia macaroonseja ja teetä kotiin viemiseksi. Olen pitkään haaveillut Gapin verkka-asusta tyttärelle ja suloistakin suloisempi kukallinen ja vaaleanpunainen asu päätyi vihdoin tyttären vaatekaappiin. Lisäksi Gapilta tarttui mukaan Dubai t-paita ja kaunis pitkillinen paita siistimmäksi puseroksi nyt kevättä varten. Mall of Emiratesin Nike-myymälästä hankin pitkään kaipailemani valkoiset lenkkarit, aikaisemmat Lacosten lenkkarit palvelivat vapaa-aikaani lähes 15vuotta, joten katsotaan mihin näistä Niken lenkkareista on.

Sellaisissa paikoissa vietimme viileitä leppoisa tunteja lomallamme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla