Eilisen sadepäivän jälkeen oli ihana herätä tänään aurinkoiseen mökkipäivään Joukolassa. Sen lisäksi, että eilen möllötettiin sisällä mökissä huonon sään vuoksi melkeinpä koko päivä, on meillä vietetty muutama raskas päivä. Aikaisemmin niin tyytyväinen, juttelevainen, helppo ja päivärytmissä elänyt tyttäremme on nimittäin itkeskellyt alkuviikosta lähtien hereilläoloaikansa. Syyksi ilottomuuteen olemme veikanneet masua ja sen toimimattomuutta. Heinäkuun ajan tytön masu on toiminut kuin unelma ja nyt siihen tuli täysi stoppi. Onko muilla vanhemmilla kokemusta tällaisesta totaalisesta vauvan vatsantoiminnan muutoksesta? Mikä siinä voi olla syynä? Imettävän äidin ruokavalio?

Mutta tänään on ollut onneksi jo ihan erilainen päivä aamusta lähtien. Aurinko paistoi ja tyttäremme on jo hymyillyt ja jutellut. Tosin masu ei ole vieläkään toiminut. Huomiseen vielä odotamme ja sitten annamme vauvalle mallasuutetta. Neljä päivää ummetusta on jo mielestäni melko paljon.

Sillä aurinko paistoi ja järvi oli tyyni päätimme tehdä mökkivieraidemme kanssa veneretken. Kysessä oli tyttäremme ensimmäinen pidempi veneretki. Pelastusliivit päälle kaikille, moottorivene vajasta ja eikuin menoksi. Vauva tuntui nauttivat vauhdista, maisemista ja ilmavirrasta suunnattomasti ja pysyi koko reissun ajan rauhallisen tyytyväisenä sylissäni. Välissä kävimme rantautumassa paikallisessa rantakahvilassa. Takastulomatkalla vauvamme tunsi olonsa niin turvalliseksi ja kotoisaksi, että nukahti päikkäreille syliini. Tainnut tytär tulla isäänsä kun näin hyvin viihtyi järvellä. Meidän pieni rakas kolmikuukautinen.

Aurinkoista iltaa kaikille!

veneilyterveisin, Heidi

Kommentit (5)

3/5 | 

meillä myös juuri tuossa main muuttui vatsantoiminta täysimetyksessäkin sellaiseksi, että vain keskiviikkoisin ja lauantaisin tuli tytöllä kakka :), aika pilkuntarkasti, eli ainakin mielestäni kuulostaa ihan ok:lta, jos nyt ihan lähiaikana vatsa rupeaa taas toimimaan. Olen kuullut, että joillain vatsa toimii vaan kerran viikossakin tuon ikäisenä ja sekin olisi vielä ihan ok.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
4/5 | 

Vauvan vatsa rupesi toimimaan tänään. Miten iloinen voikaan olla tällaisesta asiasta, näin ne asiat muuttuu vanhemmuuden myötä. :) Ja tosiaan ilman mallasuutetta. Neuvolassa keskusteltiin tänään asiasta ja neuvolatäti sanoi, että on tosiaan ihan normaalia, että vauvan masu toimii vaan kerran viikossa.

5/5 | 

Moikka Heidi! Meillä on kahden kuukauden ikäinen poika, jonka vatsa toimi normaalisti (joka päivä monta kertaa) ensimmäiset viisi viikkoa, jonka jälkeen ulostaminen loppui kuin seinään ja tuli seitsemäntoista (!) päivän tauko. Kahden viikon jälkeen mentiin lääkärille, joka tutkimusten jälkeen määräsi pariksi päiväksi ummetuslääkettä. Muutama päivä sen jälkeen vatsa alkoi taas toimimaan ja nyt maha toimii noin kolmen päivän välein. Oltiin tietysti tosi huolissamme, mutta poika ei ollut tilanteesta moksiskaan eikä vaikuttanut kipuilevankaan normaaleja mahanväänteitä enemmän. Eli vauvat voi tosiaan olla pitkiäkin aikoja ulostamatta ja meille sanottiin että kahdenkin viikon tauko on normaali etenkin täysimetyksellä olevilla. Ei siis syytä huoleen! :) Ja onneksi tosiaan teidän tytön massu taas toimii. Kiitos hyvästä blogista, luen sitä säännöllisesti! Ja jaksamista vauva-arkeen! :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla