Kävin torstaina rv 39+1 synnytyssairaalassa tarkemmissa tutkimuksissa ison sf-mitan vuoksi. Tutkimuksissa todettiin, että vauva on normaalin kokoinen (3600g) ja että kroppani rupeaa olemaan pian valmis synnyttämään, sillä kohdunsuu oli pehmeä ja auki 2cm. Lääkäri sanoi, että nyt vaan toivotaan, että supistukset alkaisivat, niin päästäisiin tositoimiin. Kun pääsin kotiin Kättäriltä tajusin, että ehkä nyt on viimein aika pakata sairaalakassi, sillä lähtö voi tulla tässä minä päivänä tahansa.

Valitsin sairaalakassiksi meidän uuden hoitolaukun* ja sitten rupesin pohtimaan, että mitä ihmettä tänne pitää pakata ja yritin muistella mitä ensimmäisellä kerralla tarvitsin synnytyssairaalassa. Googletin jopa oman blogini vanhan sairaalakassi-postauksen ja postauksen innoittamana rupesi kassin sisältö selkeytymään - kosmetiikkatuotteet minulle, vauvanvaatteet, vauvan varusteet, vaatteita minulle ja pikkusälä.

Pakkasin kassin nyt sen ajatuksen pohjalta, että olen vauvan kanssa ihan normaalissa huoneessa synnytyksen jälkeen, sillä perhehuoneet menevät ensisijaisesti ensisynnyttäjille. Kätilöopistolla on nykyään myös perhepesiä, jossa koko perhe voisi yöpyä. EDIT toiset synnyttäneet, jotka ovat yöpyneet perhepesessä ovat joutuneet käyttämään omia vaatteita ja toiset taas ei, myös ruokailun järjestämisen suhteen olen kuullut ristiriitaisia huhuja.  Itse toivon, vaan, että pääsen nauttimaan sairaalan tarjoamasta tuesta ja rauhassa keskittyä tutustumaan uuteen perheenjäseneen.

Itselleni pakkasin hammasharja- ja tahnan, nämä jo itsessään riittävät raikastamaan fiiliksen. Hiuksia varten pakkasin mukaan shampoon, hoitoaineen, Tangle Teezerin ja pampuloita. Deodorantti tottakai. Ilta- ja aamupesuja varten mukaan lähtee kasvojenpesuaine ja kasvojeniholle laitettavaksi Clarinsin pikavirkistäjä*. Meikeistä pakkasin mukaan ainoastaan huulirasvan ja bb-voiteen. Naureskelin just, että olisi pitänyt varmaan käydä ottamassa vaikka ripsienpidennykset ja siistimässä kulmakarvat kosmetologilla, ettei näyttäisin heti kuninkaalliselta synnytyksen jälkeen. :)

Vauvan kotiutumisvaatteet koostuvat esikoisellakin kotiutumisvaatteina toimivasta Burberryn potkupuvusta, pienestä kietaisubodystä, tumpuista ja myssystä*.

Rupesin pohtimaan vauvan ulkovaatteita, että minkälaisen haalarin vastasyntynyt tarvitsee viileinä syksypäivinä. Sillä turvakaukalossa on Baby´s Onlyn aivan ihastuttavan kaunis lämpöpussi* päättelin, että vauvalle riittää päälleen ohuempi neulehaalari. Mukaan sairaalaan pakkasin myös vauvan oman pehmeän huovan*, jonka alla hän voi sitten nukkua jo sairaalassa. Isosisko tuo pikkusiskolle lahjaksi pehmolelun, kun tulee vauvaa katsomaan sairaalaan ensimmäistä kertaa.

Itse meinaan olla sairaalassa mahdollisimman paljon sairaalan omissa vaatteissa ja seksikkäissä verkkoalushousuissa. Pakkasin mukaan imetysliivit, alusvaatteita, imetystoppeja ja rennot olohousut. Villasukat lähtevät mukaan sen vuoksi, että viimeksi niillä oli kiva sipsutella sairaalan kolkoilla lattioilla.

Muu sekalainen sälä koostuu kamerasta, puhelimesta, laturista, äitiyskortista ja välipalapusseista.

Mitä EN pakannut mukaan:

Liivinsuojia, sillä epäilen, että tälläkään kertaa maito ei nouse rintoihin vielä sairaalassa niin paljoa, että näille olisi tarvetta. Siteitä on tarjolla sairaalan vessoissa. Imetyksestä kipeisiin nänneihin saa voidetta sairaalasta, joten omalle nännivoiteelle ei ole tarvetta, lisäksi viimeksi sain mukaanikin pienen purkin voidetta kotiin. Toivon, että vauva oppisi hyvän imuotteen rinnasta sairaalassa, joten en halua häiritä tätä opettelua tuteilla ensimmäisten päivien aikana. Moni äiti kokee juomapullon tarpeelliseksi synnytyssairaalassa, mutta itselleni riittää varsin hyvin sairaalan juomamukit.

Nyt on sairaalakassi pakattu ja toivotaan, että lähtö sairaalaan tulisi tässä lähipäivien aikana. Toivotaan, että kaikki sujuu sairaalassa hyvin ja onnellisesti.

*saatu

kuvissa näkyvä hoitoalusta ja Milestone Pregnancy Cards saatu

Kommentit (17)

Jeppis
1/17 | 

Suklaa puuttui kokonaan :) itse pakkasin kassin jo viime viikolla. Nyt rv33. Niin paljon supistellut että oli pakko varmuuden vuoksi pakata.. Ja ensimmäisten joukossa pakkasin itselleni kaksi levyä suklaata ja miehelle pari suklaapatukkaa (yllärinä). Viimeksi ainakin synnytys kesti niin kauan että olisi ollut siinä kesken kiva yllättää mies antamalla vähän herkkuja :) 

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Mulla jäi tää sairaalakassin pakkaaminen kyllä ihan viime tinkaan, ehhkä oon koko ajan miettinyt, että tämäkin raskaus menee yliajalle aivan kuten ensimmäinen.

Kassiin kannattaa kyllä tosiaan ehdottomasti pakata mukaan omia herkkuja. Itse kaipaan varmasti jotain kivaa raikasta minkä vuoksi välipalapusseja pakkasin mukaan. Sairaalassa onneksi muuten on hyvät ruoat ja säännöllinen ruoka-aika, että isompia eväitä ei tarvitse kantaa mukaan, tosin sushia mies saa kyllä minulle tuoda sairaalaan. :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kannattaa tosiaan valita omalle vauvalleen sellaisia vaatteita joista itse pitää. Itse haluan pitää vauvan vaatekaapin väriskaalan hyvin vaaleana ja olen ihastunut tiettyjen brändien vauvanvaatteisiin.

Tipsi
3/17 | 

Höh, minun makuun sieviä vaatteita ja käytännöllisiä mutta tuo pipa on aivan liian iso.

Vierailija
4/17 | 

Paljon tsemppiä synnytykseen. Täällä alkaa myös lähes kaikki hankinnat olemaan valmiina vauvaa varten. Koko perhe odottaa innolla pikkuista syntyväksi ja reilun kolmen viikon päästä on aika äitipolille ja mahdollisesti käynnistetään synnytys reilua viikkoa ennen laskettua aikaa vauvan ison koon vuoksi.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Onnea teille viimeisille raskausviikoille. <3

Eikö olekin jännä fiilis, kun tietää minä päivänä vauva saattaa syntyä. Ensimmäinen synnytykseni käynnistettiin ja oli jotenkin absurdia vaan kävellä synnytyssairaalaan ja aloittaa hommat. Käynnistetty synnytyskin voi olla oikein ihana, itsellä ainakin kaikki sujui ekalla kerralla hyvin, joten tsemppiä sinullekin tulevaan koitokseen. <3

Vierailija

Kiitos. Minulla viides raskaus ja kaikki synnytykset käynnistetty 10 päivää yliajalla, näköjään mun kroppa ei osaa alkaa itsekseen käynnistään synnytystä :)

Dara
5/17 | 

Minä kyllä laittaisin muutamat parit liivinsuojia mukaan. Toisella kerralla maito nousi minulla nopeammin kun osasin ihan eri tavalla panostaa imetyksen alkuunsaamiseen. Lisäksi sairaalassaolo toisella kerralla pitkittyi ja suojia sitten kuluikin reippaasti! Tokihan niitä voi kyllä mieskin tuoda tarvittaessa.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos vinkistä. Toivon kyllä, että tällä kertaa maitoa nousisi runsaasti alusta lähtien. Esikoisen kanssa tuskailin nimittäin koko imetystaipaleen, kun pelkkä rintamaito ei riittänyt ja jouduimme/saimme antaa hänelle myös korviketta. Esikoisen vauva-aikana en tarvinnut tosiaan ikinä liivinsuojia.

Vierailija
6/17 | 

Itse pakkasin sairaalakassin eilen (38+4) ja siellä on varmasti jotain ylimääräistäkin, koska tykkään varautua varmuuden vuoksi. Odotan esikoistani ja itselläni on ollut myös tunne, että tällä tulokkaalla ei ole vielä kiire, vaikka eihän sitä koskaan tiedä. Mies kyllä kehotti jo pari viikkoa sitten pakkaamaan. :D
Haluaisin vielä kiittää sinua tästä blogista, jota aloin seurata jo heti alkuraskaudestani. Tätä ennen en oikeastaan seurannut kenenkään blogeja, enkä ainakaan kommentoinut. Mutta koska oma laskettu aikani on niin lähellä sinun, on ollut mukava, kun voi lukea samoista asioista, mitä itselle tapahtuu ja kokee ensimmäistä kertaa. Olen odottanut kirjoituksiasi ja toivon, että saan lukea niitä jatkossakin.
Toivotan sinulle ja perheellesi kaikkea hyvää!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Eikö olekin kutkuttava olo nyt kun sairaalakassi odottaa pakattuna eteisessä? Kun vaan tietäisi milloin lähtö sairaalaan tulee.

Kiitos ilahduttavasta palautteesta. Toivottavasti seuraat blogiani tosiaan jatkossakin. Kaikkea hyvää teille viimeisille raskausviikoille ja pian pääsette kokemaan niin ainutlaatuista esikoisen vauva-aikaa. <3

Väiski
7/17 | 

Se perhepesä on ihana paikka...ja kyllä siellä saa olla ihan sairaalavaatteissa... Ja äiti saa kyllä ruokaa...On muuten paljon parempaa kuin muilla osastoilla...monipuolisempaa ja saat itse annostella ja valita sen mitä haluat syödä... Kannattaa kyllä mennä...olin itse tuossa pari kuukautta sitten...

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Oikeesti? Kiitos tiedosta. Mun tieto noista omista vaatteista ja eväistä pohjautuu odottajien facebook-ryhmämme keskusteluihin. Kätilöopiston omilla sivuilla kun ei ole tästä tarkempaa tietoa. Itse toivon vaan, että pääsisin rauhassa sairaalassa tutustumaan uuteen perheenjäseneen niin, että mieskin saisi olla mahdollisimman paljon läsnä.

Vierailija
8/17 | 

Minä olin kesällä perhepesässä. Sain toisen lapseni ja isä oli yöt kotona isosisaruksen ja koiran kanssa, joten pesin siellä kaksin vauvan kanssa. Se vaan sattui olemaan ainoa vapaa huone sillä hetkellä. Yhtä lailla siellä oli sairaalan vaatteet ja lisäksi myös enemmän syötävää tarjolla kuin muilla osastoilla. Mm. hedelmiä välipalaksi ja jääkaapilla oli lupa käydä, mikäli ei ennättänyt esim. iltapalalle. Eli höpöpuheita omat eväät ja vaatteet Perhepesässä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hei mahtavaa, kiitos korjauksesta! Kommentoinkin tuohon ylös, että oma tietoni omissa oloissa olemisesta omilla vaatteilla ja omilla eväillä perustui lokakuisten odottajien välillä käytyyn keskusteluun. Käynpä muokkaamassa postausta.

Mukavaa vauva-arkea teille!

Iiduska
9/17 | 

Olipa jotenkin ikävään sävyyn sanottu tuo kätilön syömiskommentti, jos töksäytti asiansa tuolla tavoin.

Mutta ihanat kotiutumisvaatteet, toivottavasti saatte piakkoin niihin täytettä <3

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla