Ihastuin Sisilian matkallamme Taorminaan. Tänne tulisin mieluusti lomailemaan aviomieheni tai ystävättärieni kanssa. En ihmettele, että kaupunki on Sisilian tunnetuin lomakohde.

Kävimme Taorminassa yhtenä iltana illallisella ja sen jälkeen samoilimme kaupungin tunnelmallisilla kaduilla. Meidän Giardini-Naxoksessa sijaitsevasta Naxos Beach-hotellista oli järjestetty monta kertaa päivässä maksuton bussikuljetus Mazzaron köysirata-asemalle, josta jatkoimme parin euron pääsymaksulla köysiradalla ylös Taorminan kaupunkiin. Alle 1m mittaiset lapset pääsivät matkustamaan köysiradalla ilmaiseksi. Illastimme aivan köysirata-aseman vieressä ja tytär oli aivan innoissaan ohikiitävistä kondoleista.

Täytyy sanoa, että nämä pari tuntia Taorminassa olivat loman huippuhetkiä. Vaikka kaupunki oli illalla tupatentäynnä turisteja vallitsi siellä taianomainen tunnelma. Autottomilla kävelykaduilla oli kiva kävellä ja välillä saattoi pysähtyä jollekin aukiolle seuraamaan katutaiteilijoiden esityksiä. Kaupunki oli täynnä hyviä kahviloita ja ravintoloita. Ja jos olisi tehnyt mieli shoppailla, niin täällä siihen olisi ollut hyvä mahdollisuus. Itse ihastelin lähinnä kauniita vanhoja rakennuksia ja kaipeita kujia. Taorminasta oli upeat maisemat sekä Naxoksen lahdelle että Etnalle.

Täällä olisi kyllä ollut tekemistä, nähtävää ja koettavaa pidemmäksikin aikaa, meillä esim. jäi näkemättä amfiteatteri ja kaupunginpuutarha,  mutta ilta rupesi pimenemään ja tyttären nukkumaanmenoaikakin ylittyi. Kävelimme bussiasemalle, joka olikin yllättävän kaukana keskustasta. Löysimme perille, saimme ostettua bussiliput ja mahduimme viimeisille istumapaikoille paikallisbussiin. Bussimatka alas Naxokseen serpentiinitietä pitkin oli elämys sekin.

Taormina on pakollinen retkikohde ja täydellinen paikka viettää pidemmänkin aikaa sekä kaupunki- että rantalomaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla