Kuopuksemme ristiäisiä juhlittiin 24 hengen voimin (+päivänsankari) Helsingin Puotilan kappelissa joulukuisena lauantaina. Kasteen jälkeen siirryimme kuvien oton jälkeen kappelin alakerrassa sijaitsevaan Birgitta-saliin kahvittelemaan. Birgitta-sali on melko pieni, 25 hengelle mitoitettu pitkänomainen sali, valkoiset rapatut seinät ja kaareva katto tuo tilaan kaunista tunnelmaa. 

Kahvitilaisuuden järjestäminen kirkon tiloissa oli kyllä järkevä päätös. Ehkä päällimmäinen syy oli vaivattomuus - juhlaseurueen oli helppo siirtyä kirkon ja juhlasalin välillä, pappi ehti myös kahville, kotona ei tarvinnut stressata siivousta ja kirkolta löytyi kaikki tarpeellinen kahvittelua varten. 

Tilaisuus alkoi maljan nostolla pienokaisen kunniaksi. Pitkään tosiaan olimme mieheni kanssa sitä mieltä, että olisimme tarjonneet kahvin kanssa avecit, mutta sitten keksin, että meidän tyyliin sopii paremmin alkumalja. Maljannoston kohdalla tuli luontevasti puhetta tyttären saamasta nimestä ja aasinsiltana tästä pidinkin heti alkuun puheen.

Kyllä, minä ujo ihminen, pidin puheen ja kyseessä taisi olla elämäni ensimmäinen puhe. Keksin jossain vaiheessa vauva-arjen keskellä, että äidin tai isän puhe olisi kiva ja juhlava asia kahvitilaisuuteen. Mieheni tuntien päätin ottaa asian itselleni hoitoon ja kirjoitin puheen itseasiassa vasta kastepäivän aamuna. Kerroin historiatietoja tyttäremme nimen takaa, millainen meidän alku nelihenkisenä perheenä on ollut ja tärkeimpänä asiana kävin jokaisen vieraan läpi ja mitä toivon hänen opettavan ja tuovan kuopukseni elämään. Taisivat vieraat jotain selvää saada kyyneleideni takaa, sillä puheen pitäminen liikutti minua enemmän kuin olin osannut varautua. Hertan kummi sanoi nätisti ristiäisten jälkeen, että liikutukseni oli vaan osoitus siitä, että ristiäiset ja kaikki läsnäolijat olivat minulle tärkeitä, tämä pitää kyllä paikkansa.

Muuten kahvitilaisuus sisälsi vapaata seurustelua, lasten leikkiä ja juoksentelua kirkon käytävillä, herkuttelua, vieraskirjaan viestien kirjoittelua ja papin säestämänä "Maa on niin kaunis" virren laulamista.

Meillä oli ristiäisissä apuna keittiöhengetär, joka kasteen aikana oli laittanut kaiken valmiiksi kahvipöytään, keitti ja kaatoi kahvia, täytti tarjottavia ja keräsi likaiset astiat pois. Hänestä oi kyllä korvaamaton apu ja näin ehdin itsekin seurustelemaan vieraiden kanssa. Kahvipöydän kruunasi todella kaunis Marsispossun valmistama kakku, erityisesti vauvakakkukoriste oli kuin ilmetty Hertta. Kakun lisäksi kahvitilaisuudessamme oli tarjolla:

SUOLAISET

kalavoileipäkakku

pieniä vuohenjuustoleipiä

pieniä aurajuustoleipiä

paahtopaistiwrapejä

kasvisrieskarullia

MAKEAT

täytekakku

kaneliässät

Lindtin mansikka-valkosuklaakuulia

JUOMAT

Freixenet  Cordon Negro Brut

Pommac

kahvi

tee

mehu

Päivänsankari itse nukahti kesken kasteen, mutta heräsi kahvitteluun. Juhlissa hän pääsi vieraiden syliteltäväksi. Uni maistui kuitenkin vain minun sylissä. Hienosti hän kuitenkin jaksoi elämänsä ensimmäiset juhlat.

Illalla juhlien jälkeen lasten mentyä nukkumaan lueskelin vieraskirjaa ja täydellinen onnen tunne valtasi minut, niin ihanat juhlat meillä oli. Lämmin kiitos kaikille rakkaille mukana olosta, teitte tästä äidistä ja tytöistäni kovin onnellisia.

Kommentit (4)

piah
1/4 | 

Ihanat ristiäiset ja herkut teillä ollut :) Meillä oli myös keittiöhengetär lastemme ristiäisissä, saimme keskittyä vauvaan ja vieraisiin :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

meillä oli "sisäkkö" esikoisenkin ristiäisissä, vaikka kahvittelut järjestettiin silloin kotonamme. Nyt ajattelin, että pärjätään kyllä ilman, mutta oma äitini oli toista mieltä ja onneksi kuuntelin tässäkin asiassa äitiäni.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla