Tyttäremme kastetilaisuus pidettiin aikaisemmin kesäkuussa pienessä ja tunnelmallisessa Puotilan Kappelissa Helsingissä. Minulle oli itsestäänselvyys, että kastetilaisuus pidettäisiin kirkossa kodin sijasta, varsinkin kun kotimme lähellä on näin ihana kappeli, kuin Puotilan kappeli onkaan. Koin, että kirkko korosti juhlan tärkeyttä. Paikalla kastejuhlassa oli kummien lisäksi lähisukulaiset. Ennen kastetoimitusta kummit pukivat päivänsankarille kastemekon päälle kappelin sakastissa. Ihana hetki tämä.

Kastetoimitus oli perinteinen ja koskettava. Itse liikutuin jo ensimmäisen virren aikana, eikä veisaamisesta meinannut tulla mitään. Virreksi olimme mieheni kanssa valinneet 492, Ystävä sä lapsien. Toinen tyttäremme kummeista luki vihkiraamatustamme Lasten evankeliumin. Toinen liikutuksen hetki oli papin puhe, jossa hän puhui kauniisti meitä vanhempia kohdanneesta onnesta kun olemme saaneet tyttäremme sekä kummien tärkeästä roolista. Kasteen jälkeen kummityttöni lauloi kitaran säestämänä Johanna Kurkelan Valoihminen kappaleen. Niin kaunis kappale ja esitys, joka teki tilaisuudesta henkilökohtaisen. Kiitos kummityttöni mun. <3

Kastetoimitushan ei ole nimenantoseremonia, joten olimme kertoneet tyttäremme nimen kaikille jo heti syntymän jälkeen. Oli kuitenkin hienoa kertoa päättämämme nimi kaikille, kun pappi sitä meiltä vanhemmilta kysyi toimituksessa. Tosin taisin siinäkin vaiheessa olla niin liikuttunut, että en tiedä kuinka moni vieraista sai selvää nimestä.

Kastetilaisuuden jälkeen siirryimme kahvitilaisuuteen kotiimme. Tästä lisää myöhemmin täällä blogissakin.

Aikaisemmat postaukset tyttäremme ristiäisistä löytyy täältä.

KUVAT: V-V V

Kommentit (1)

AN79
5/1 | 

Tuttua. Meikäläisen sukulaislapsia, joita on kolme, on kastettu heidän omassa kodissaan Tampereella vuodesta 2001. Ystävä sä lapsien-virsi on myös tuttu.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla