Rupesin tässä yksi yö imettäessäni kuopustani pohtimaan, että onkohan Suomessa olemassa ristiäisblogeja. Näin entisenä hääbloggaajana nimittäin kekkasin, että ristiäissuunnittelusta ja -järjestelyistä ja itse ristiäisistä saisi kyllä hyvän kokonaisen blogin aikaiseksi. ( Jotain vaaleanpunaista -hääblogi löytyy muuten täältä, apua kuinka tuleekaan hyvät muistot mieleen) Ihmettelen etten ole mitenkään heittäytynyt ristiäisjärjestelyihin, vaikka hääjärjestelyt olivat aikoinaan yksi elämäni parhaimmista ajanjaksoista. Nyt innostuin kuitenkin yrittämään saada nykyisestä blogistani mahdollisimman hyvän ristiäisblogin loppuvuoden aikana. Hääblogimaailma oli ihan oma maailmansa, joten ryhtyminen ristiäisbloggaajaksi tapahtuu pieni pilke silmäkulmassani.

Kaikki alkaa hyvästä suunnittelusta, joten kaivelin hääblogistani tehtävälistan ja hyödynsin sitä tekemällä tämän alla olevan ristiäisten to do-listan:

ristiäispäivän päättäminen

kirkon ja papin varaaminen kirkkoherranvirastosta

vieraslistan teko

budjetin päättäminen

kahvitilaisuus kotona vai muualla

juhlapaikan valitseminen ja varaaminen

tarjouspyynnöt potentiaalisille valokuvaajille

tehdäänkö itse ruoat vai tilataanko pitopalvelusta

menun päättäminen

tarjouspyynnöt pitopalveluun

kummien valinta

paperikutsujen suunnittelu/teko/tilaaminen

kutsujen lähettäminen postitse/facebookissa/sähköpostitse/tekstiviestillä

kastemekon etsintä sukulaisten varastoista/uuden mekon hankinta/vanhan mekon tuunaus

vauvan juhla-asun hankinta

äidin juhlatamineiden hankinta - mekko, korut, kengät, alusvaatteet, sukkahousut

kampaajan ja meikkaajan varaaminen äidille

onhan isän puku ollut pesulassa, mahtuuko kauluspaita päälle, mikä kravaatti

isosisarten juhlavaatteiden hankinta

koristeluiden hankinta

kukkien tilaaminen kukkakaupasta

alkoholijuomien hankinta

juhlapaikalla vieraileminen

kahvipöydän esillepanon suunnittelu ja tarjoiluastioiden hankinta/päättäminen

Väestörekisterikeskuksen esitäyttämän lomakkeen täyttäminen

virsien valinta

kastejuhlan esiintyjän sopiminen

kummien tiedot papille

tapaaminen papin kanssa

yksityiskohtien sopiminen valokuvaajan kanssa

tarjottavien teko/leivonta

äidinmaidon pumppaaminen, jos ei löytynyt hyvää imetysmekkoa

tarjottavien nouto juhlapäivänä pitopalvelulta

juhlapaikan/kodin koristelu

Eiköhän tämän muistilistan avulla saa ristiäiset aikaiseksi. Mitä oleellista olen listasta unohtanut? Voisin listaa täydentää, jotta siitä olisi hyötyä sekä näiden ristiäisten järjestelyissä että muille vanhemmille avuksi.

KUVAT: V-V V

Kommentit (16)

sannamaa-87
1/16 | 

Itse poistin tuosta listasta omat alushousut, heh ja viinakset, viina ei sovi ristiäisiin siis yhtään.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

mun oli pakko laittaa nuo alusvaatteet tuonne äidin juhlatamineisiin, kun itse oon metsästänyt rehellisesti sanottuna asuja jotka jotenkin imartelisi tätä raskauden muokkaamaa vartaloani, apua. :)

Esikoisen ristiäisissä olin sitä mieltä, että ehdottomasti ei mitään alkoholia, mutta tällä kertaa tarjotaan kahvin kanssa konjakkia. Mietin myös jopa alkumaljaksi cavaa.

LindaWa
2/16 | 

Tuolla lisatalla voisi varmaan melkein järjestää jonkun valtiovierailun ;) ihanaa, että on olemassa listantekijöitä kuten sinä! Olen ammatiltani pappi ja ilahduttaa kuulla, että ristiäisgenre on nousussa, kun paljon just blogeissakin aihetta sivutaan. Samalla me kuitenkin kirkon puolella halutaan pitää esillä sitäkin, että ristiäiset saa pienemmälläkin vaivalla ja laittamisella vietettyä ja järjestetään myös matalan kynnyksen kastetapahtumia, joissa seurakunta järjestää jopa ne kastekahvitkin. Asun ja elän Ruotsissa ja täällä on kyllä nähtävillä kuninkaallisten kasteiden vaikutus kastetilastoihin ja siihen, millaisella otteella kastejuhlia järjestetään. Ei ole tavatonta että kastevieraita on 60-90. Mutta kyllähän kasteessa ja pienen ihmisen elämässä on aihetta juhlaan :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tykkään listata tehtävät asiat ylös, ettei tarvitse pyörittää niitä jatkuvastai vaan pään sisällä, helpottaa valtavasti suunnittelua. Loppujen lopuksi tosiaan paljon pieniä juttuja pitää tehdä, vaikka meilläkin on tulossa pienet reilun 20hengen ristiäiset.

Suomessa ainakin pk-seudun kirkoissa järjestetään erityisiä Kastepäiviä, joissa kasteen saaminen on tehty mahdollisimman helpoksi. Lisää tietoa tästä mahdollisuudesta löytyy täältä http://www.kastepaiva.fi/

Itsekin olen muuten ottanut vaikutteita lasteni ristiäisiin juurikin Ruotsin kuninkaallisten ristiäisistä, esim. mitä virsiä heillä on laulettu ja miten prinsessat ovat pukeutuneet.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

No tottakai miehet osaa ja voivat, mutta sekin on tosiaan tehtävä ennen juhlia, minkä vuoksi on tässä tehtävälistalla. Ei nämä tehtävät ole vain äideille tarkoitettuja.

Sinin
4/16 | 

Apua, omat ristiäisvalmistelut näyttää hiirenkikkareelta tämän rinnalla ja meidän juhlat on jo tulevana sunnuntaina. Toki kaksi erityisesti muistettavaa asiaa, mitkä meiltä meinasi unohtua, on kakkukoriste ja liina johon vauvan pää kuivataan kasteen jälkeen.

piah
5/16 | 

Minun on myös pakko listata asioita ylös. vie hirveästi voimia jos täytyy työasioiden lisäksi vielä pyöritellä päässä muitakin asioita. myös kalenteri on ehdoton mihin merkkaan välillä jopa ihan pikku jutukin mitkä pitää muistaa.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Oli muuten iso juttu mulle luopua jokunen vuosi sitten paperikalenterista. Nykyään listat tosin kulkevat näppärästi mukana puhelimessa. Keventää mieltä, kun saa kirjata tekemättömät asiat jonnekin.

Vierailija
6/16 | 

Meillä on puuvillainen kankainen kasteliina jossa on pitsiä reunassa. Jostakin olen sen ostanut esikoisen ristiäisiin. Ei täällä ainakaan kirkon puolesta tule liinaa...

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sain kastekeskustelussa vahvistuksen, että seurakunnassamme liina tulee kirkon puolelta ainakin jos kaste on kirkossa. Kotona pidettäviin kastetilaisuuksiin liina tuodaan kuulemma pyydettäessä.

petttra
7/16 | 

Haha listassa oli muutama kohta joita me ei mietitty ja sen kyllä huomasi järjestellessä 🙈 vieraat ei onneksi huomanneet 😊 ite jättäisin myös alkoholit kokonaan pois ristiäisistä (ne ei kuulu muutenkaan meidän elämään, jättäisin pois hääjuhlistakin), mutta tuo kahvi & avec kuulostaa toisaalta juhlavalta :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sepä se, vieraat onneksi harvoin huomaavat, jos jotain puuttuu tai joku menee pieleen. :) Tärkeintä tosiaan, että juhlat ovat itsensä näköiset, omissa häissäni oli esim. liian vähän viskiä ja cavaa, hah.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla