Täällä itä-Helsingissä, jossa asumme, on paljon mielettömiä paikkoja, joissa tulee kuitenkin käytyä aivan liian harvoin, yksi tällaisista paikoista on Kivinokka. Eräs aamupäivä hyppäsimme metroon, jäimme pois Herttoniemessä ja kävelimme noin vartin kestävän matkan Kivinokkaan.

Kivinokka on kaikille avoin luonto- ja virkistysalue, joka soveltuu mm. retkeilyyn, ulkoiluun, rauhoittumiseen, lenkkeilyyn ja uimiseen. Paikka on erityisesti kuuluisa kaupunkilaisten sadoista kesämajoistaan. Kivinokossa sijaitsee Herttoniemen siirtolapuutarha ja Kulosaaren kartano, nämä ovat hyviä maamerkkejä. Perille pääsee joko jäämällä metrosta Kulosaaressa tai Herttoniemessä ja kävelee siirtolamökkejä kohdin. Paikka on muuten täydellinen pyöräretkikohde. Siirtolapuutarhan kohdalta kyltti ja opaskartta opastaa oikealle polulle ja siinä vaiheessa kun usko rupeaa loppumaan kesken vastaan tulee vihdoin parkkipaikka ja portti, jonka voi ohittaa kävellen. Nyt olet saapunut Kivinokan rauhalliseen ytimeen.

Kivinokan toisella puolen on luontopolku ja lintutorni lintujen bongailuun ja toisella puolen kaupungin virallinen uimaranta. Me olemme aina lähteneet tienristeyksestä kulkemaan kohti uimarantaa. Kun jatkaa polkua uimarannan ohi mäen päälle tulee näkyviin vanha Elannon-rakennus, jossa toimii kesäaikaan Maijan kahvila. Maijan kahvila on kuuluisa herkullisista munkeistaan, niin tajuttoman hyviä! Kahvilalla ei ole virallisia aukioloaikoja, mutta hyvällä säällä kahvila on yleensä auki aamusta iltaan. Kahvilan pihassa on aitauksessa pässejä ja kanoja ja niiden vuoksi tälläkin kertaa nimenomaan retken Kivinokkaan teimme. Kesyt sorsanpoikaset ilostuttavat myös suloudellaan meidän seuruetta. Siinä juodessa kahvia pahvimukista kaikessa rauhassa auringon lämmössä ja katselee Kalasataman rakennusnostureita, ei voi kuin ihailla kesäisen Helsingin monipuolisuutta.

Kivinokassa on kaksi uimarantaa, tämä toinen virallinen, sekä pienempi nokan kärjessä, joka ei ole niin lapsiystävällinen. Kivinokan uimaranta on siisti ja sieltä löytyy keinut, pieni liukumäki mereen ja hiekkaleluja säilytyslaatikosta. Retkipäivänämme useampikin lapsi näytti uskaltautuvan mereen uimaan, mutta me sen sijaan istahdimme rantakalliolle syömään mansikoita ja herneitä keinumisten jälkeen. Tänne olisi kiva tulla hellepäivänä nauttimaan merestä ja elokuussahan uimarannalla esitetään taas elokuvia.

Kiva Kivinokka!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla