Kaupallinen yhteistyö Tmi Pienet Sydämellä kanssa

Mun vauveli on ollut nämä reilut kuusi viikkoa pääasiassa todella tyytyväinen ja helppo vauva, toki hän itkee ja ähisee, mutta lopulta kaikkeen on auttanut ainakin imettäminen. Vauvallani ei ole ollut esimerkiksi kipeitä masuvaivoja tai erityisen huonoja yöunia. Vaikka kaikki on onneksi alkanut hyvin, on pikkuiseni käynyt nyt pari kertaa vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronnassa. Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta auttaa moniin yleisiin vauvojen vaivoihin, mutta se on myös mahdollisuus tarjota vauvalle rentoutumista ja hemmottelua.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta on lempeä ja tehokas hoito, se helpottaa vatsavaivoja, tuo apua unipulmiin sekä rentouttaa ja rauhoittaa levotonta ja itkuista vauvaa. Keskustellessani muiden tyttäreni kanssa samanikäisten vauvojen äitien kanssa, niin esiin on näiden viimeisten viikkojen aikana usein tullut juurikin näitä vaivoja, joten vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta voi olla oikeasti potentiaalinen apukeino monelle pienokaiselle. Lisäksi vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta helpottaa vauvan kehon jännityksiä, joita vastasyntyneellä usein on jäänyt synnytyksestä. Hieroja esimerkiksi huomasi heti, että tyttäreni pitää päätään käännettynä aina toiselle sivulle.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta sopii 3 viikon iästä alkaen ja mekin olimme ensimmäisen kerran lokakuiseni kanssa hieronnassa heti kun hän täytti kolme viikkoa. Jos vyöhyketerapeuttisesta vauvahieronnasta haetaan apua johonkin tiettyyn vaivaan suositellaan, että hoitokertoja olisi 2-4 kerran viikossa, hoitotuloksia rupeaa näkymään jo toisen kerran jälkeen. Oma vauvani kävi rentoutumassa vauvahieronnassa kaksi kertaa.

Kävimme tyttäreni kanssa vauvahieronnassa Annukka Moilasen luona. Annukalla on toiminimi Pienet Sydämellä ja hän pitää vastaanottoa Helsingin Kulosaaren Mommy&Me:ssa. Toimipaikka sijaitsee aivan Kulosaaren metroaseman välittömässä läheisyydessä, joten paikalle pääse näppärästi joko metrolla tai omalla autolla, jättämällä auton viereiseen metroparkkiin.

Sen lisäksi, että Annukka on vyöhyketerapeuttinen vauvahieroja on hän lasten toimintaterapeutti, sensorisen integraation terapeutti ja koulutettu imetysohjaaja. Hän on myös kahden moniallergisen refluksikkolapsen äiti ja Refluksilapset ry:n perustajajäsen. Työssään lasten toimintaterapeuttina Annukka on erikoistunut aistisäätelyhäiriöihin, pienten lasten syömisvaikeuksiin ja lasten lähiympäristön ohjaukseen. Imetysohjaajana lähimpänä sydäntä hänellä on allergisten ja refluksioireilevien vauvojen imetys ja siinä onnistuminen.

Ihmisenä Annukka on todella miellyttävä, ystävällinen ja lämmin. Hän on ihanan rauhallinen ja näin ollen hän työskentelee vauvojen kanssa ihailtavalla tavalla. Kyseessä varsinainen ammattilainen. Ajan Annukalle pystyy varamaan kätevästi netistä täältä.

Ensimmäisellä vastaanotto kerralla kävimme Annukan kanssa läpi raskausaikaa, synnytystä ja vauvan elämän alkuvaiheita sekä päivien ja öiden sujumista. Tämän jälkeen alkoi itse vyöhyketerapeuttisessa vauvahieronta, jossa Annukka käsitteli lempeästi vauvan koko kehoa. Koska vauvallani ei ollut mitään tiettyä vaivaa, johon hieronnalla olisi erityisesti haettu apua, ei Annukka painottanut mitään tiettyä osaa vauvan kehosta vaan hän hieroi tyttöäni mm. päästä, masusta ja erityisesti jalkapohjista. Lisäksi niskan jäykkyyden vuoksi hän keskittyi myös kyseiseen alueeseen. Annukka kertoi, että vauvat jaksavat keskittyä hierontaan korkeintaan 30 min ajan, toiset vähemmän aikaa ja jotkut vauvat saattavat jopa nukahtaa hoidon aikana. Oma vauvani jaksoi keskittyä hierontaan ainoastaan noin kymmenen minuutin ajan, jonka jälkeen pidimme imetystaukoja. Kaikki tapahtuukin vauvahieronnassa hyvin lapsentahtisesti. Sillä vauvat ovat erilaisia ja heidän vireystilansa vaihdella voi vauva olla hieronnan aikana hoitopöydällä, vanhemman tai Annukan sylissä tai jopa imetettävänä. Minun vauvauni ei esimerkiksi viihtynyt pitkiä aikoja hoitopöydällä, joten hän sai hierontaa myös sekä Annukan sylissä että samalla kun imetin häntä. Kun hieronta-asennolla ei ole niin väliä, voi Annukka näin taata, että jokainen hänen luokseen tullut vauva saa tarvitsemansa hieronnan varatun ajan aikana.

Hieronnan jälkeen monet vauvat nukkuvat erityisen hyvin. Toiset taas saattavat olla normaalia itkuisempia illalla. Itse huomasin sen, että tyttäreni nukkui todella hyvin hieronnan jälkeen ja ehkäpä hieronnan ansiosta yöuniinkin rupesi tulemaan jonkinlainen rytmi. Jokaisella käynnillä Annukka antaa myös vanhemmille ohjeita kotona toteutettavaan vauvan hierontaan ja näin aikuinen pystyy esimerkiksi rauhoittamaan omaa vauvaansa ennen nukkumaanmenoa vauvahieronnan avulla.

Äitinä tuntui ihanalta tarjota omalle pienelle tällainen rauhoittava hoito ja hieronta auttoi erityisesti hänen kehonsa jännityksiin. Ja niille vanhemmille joidenka vauvoilla on ollut masuvaivoja, itkuisuutta taikka univaikeuksia olen jo lämmöllä suositellut Annukkaa.

Stokke Crusi saatu

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla