Muutamat toiveeni Länsi-Suomen reissuamme kohtaan oli nähdä ja kokea Vanha Rauma sekä käydä syömässä ravintola Gotossa. Molemmat toiveeni toteutuivat.

Kun menimme ravintolaan oli siellä hyvin tilaa ja saimme ilman pöytävaraustakin rauhallisen pöydän, jonka viereen lastenvaunut mahtuivat. Ravintola täyttyi klo 19 jälkeen. Palvelu oli alusta alkaen todella todella ystävällistä ja miellyttävää. Tarjoilijat huomioivat mukavasti aina ohimennen tytärtämme, mikä ilahdutti äidillistä puoltani. Ravintolaillallinen on kuitenkin muutakin kuin pelkkää syömistä, joten tällaiset pienet asiat, kuten mukana olevan vauvan huomioiminen, luo ravintolakokemuksesta täydellisen. On jotenkin helpottavaa ja mukavaa, että nykyään laadukkaisiinkin ja hyviin ravintoloihin uskaltaa mennä lapsen kanssa. Tai enhän minä tiedä mitä meininki on ollut aikaisemmin. Mutta näin uutena äitinä olen uskaltautunut varsinkin nuorten ammattilaisten ravintoloihin syömään myös vauvan kanssa.

Goto on ollut reilun vuoden päivät upeassa Vanhassa Raumassa aivan torin kulmalla. Ravintolan taustalla on muun muassa Top Chef-voittaja Teemu Laurell, jonka innoittamana minäkin ravintolaan halusin. Kuten ravintolan nimi antaa odottaa, ravintolan sisustus on kotoisa. Tyyli on selkeä ja industrial-tyylinen. Mieheni kanssa tykkäsimme erityisesti, että vanhoja hirsirakenteita oli jätetty remontissa esille. Lisäksi ihastelimme ravintolan valaistusratkaisuja.

Alkuun saimme alkoholittomat drinksut. Mieheni valitsi ruoaksi menu Goton ja itse valitsin alkuun Selkämeren siikaa, kurkkua ja tilliä ja pääruaksi Puna-anturaa à la Meunière, korvasieniä ja varhaisperunaa. Sen lisäksi että alkupalani oli todella kaunis ja kesäinen oli se ehkä yksi parhaimmista syömistäni alkupaloista. Mieheni puolestaan kehuskeli pääruokaansa Iberico-possua. Keittiössä näytti olevan hyvä meininki ja sieltä huokuva intohimo näkyi kyllä annoksissammekin.

Tyttäremme itkeskeli jonkin verran illallisen aikana ja luulenpa, että hermoilin sitä enemmän kuin olisi tarvinnut, sillä jälkeenpäin aateltuna tuntui että muut asiakkaat ennemminkin ihastelivat pientä ruokalijaa kuin antoivat meille pahaa silmää. Jälkkäreille siirryimme kuitenkin ravintolan takaosassa olevaan baariin, jottemme olisi häirinneet muita ravintolasalissa olevia illastajia. Sain pari lusikallista mieheni Mansikkaa, shampanjaa ja marinoitua karviaista jälkkäristä ja mielenkiintoinen makuelämys oli täydellisen herkullinen.

Olipa ihanaa päästä nauttimaan hyvästä ruasta mukavan tyylikkäässä ravintolassa. Ja tytär muuten nukahti luonnollisesti heti kun olimme lähdössä.

ps. Sisäpihalla oleva ravintolan terassi näytti muuten viihtyisältä. Siellä nauttii varmasti mieluusti lasillisen kylmää valkkaria ja herkkuja terassimenulta lämpimänä kesäiltana.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla