32+6! Viime aikoina on tapahtunut paljon koskien raskautta.

Aluksi ne hiukan ikävämmät asiat. Viime viikon neuvolasta minut nimittäin passitettiin kiireesti päivystykseen Naistenklinikalle, sillä neuvolatäti oli huolissaan siitä, että en tunne vauvan liikkeitä. Aluksi olin puolitoistatuntia kiinni jossain vöissä, jotka seurasivat vauvan sykettä ja aina kun tunsin vauvan liikkeen tuli minun painaa tiettyä nappulaa. Onni oli kuulla, että vauvamme sykkeet ovat kuin oppikirjasta konsanaan. Tämän jälkeen pääsin vielä lääkärin tutkimuksiin, joka ultrasi vauvan tarkkaan. Eevamme kasvaa normaalisti käyrällä ja painoi viime viikolla 1800g. Lisäksi virtaukset olivat hyvät. Lääkärin lausunto oli, että vauvamme on vaan hiukan uneliaampi tapaus, minkä vuoksi en hänen liikkeitään tunne hirmuisesti. Tästä eteenpäin minun tulee tuntea vähintään ne pari liikettä päivän aikana ja jos tilanne muuttuu palaan tarkempiin tutkimuksiin.

Hirmuisinta oli kokea se huoli, kun matkasin Naistenklinikalle, että mitä jos kaikki ei olekaan hyvin. Sellaista tunnetta en ollut aikasemmin kokenutkaan. Onneksi lopputulos oli hyvä.

Viime viikon neuvolakäynnillä huomattiin, että Eeva on edelleen perätilassa. Näillä viikoillahan hänen pitäisi kääntyä ja nyt sitä jännitetään. Olen jo kauhulla ruvennut miettimään, jos joudun synnyttämään lapsen perätilassa, ei tule onnistumaan. Mutta onhan tässä vielä aikaa ja jos vauva ei käänny oma-aloitteisesti häntä kuitenkin yritetään vielä avittaa kääntymään Kätilöopistolla.

Hemoglobiini arvoni olivat hiukan liian matalat viimeisimmissä mittauksissa, joten nyt vetelen päivässä yhden obsidan fe++ kapselin ja syön pinaattia ja ruisleipää. Ikeneni ovat vuotaneet verta nyt muutamana iltana todella runsaasti, mutta pikaisen googlettelun avulla huomasin, että se on ilmeisesti melko yleistä raskaana oleville.

Viime viikon huippuhetki oli masukuvaushetki. Kuvaaja Pinja Bruun tuli kotiimme ja hän otti varmasti ihania kuvia masustani. Toivottavasti pääsen näyttämään kuvia mahdollisimman pian myös täällä Joukolattaressa. Tykkäsin valokuvaushetkestä suunnattomasti. Oli ihana keskittyä vaan masuun ja lisäksi Pinja oli ihanan rauhallinen ja tarkka kuvaaja, joten hänen linssin edessä oli todella helppo olla.

Personal trainerin kanssa käytiin treenaamassa yhdessä Satsin kuntosalilla ja lisättiin painoja muun muassa jalkakyykkyihin ja yläselkään. Hartialiikkeet teen tästä eteenpäin laitteella ja tangolla aikaisempien käsipainojen sijasta. Lisäksi PT lisäsi hyvää huomenta-liikeen tehtäväksi tangolla ja lantionpohjalihasliikkeitä loppuun. Alkuperäinen saliohjelmani löytyy täältä

Löysin apteekista muuten mainion raskausarpivoiteen. Sebamed Anti-Stretch Mark Cream! Ihana koostumus, joka levittyy ja imeytyy hyvin. Lempeä tuoksu. Ja hyvä hinta verrattuna esim uuden Bepantenin tuotteeseen.

Ja miten rakastankaan tuota aviomiestäni, joka niin innolla ja rakkaudella odottaa esikoisen syntymistä ja ihanasti ollut mukana koko raskauden ajan. Olen kiitollinen.

Kuvat: PINTEREST

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla