Apua, apua, apuaaaa! Raskausarpia! Kyllä! Vältyin näiltä mun mielestä rumilta jutuilta ensimmäisen raskauden aikana kokonaan ja toivoin, että näin kävisi nytkin. Olenkin kertonut blogissa, että ennen raskauden puoltaväliä aloitin rasvaamaan masuani. Kaikki vaikutti hyvältä, kunnes tällä raskausviikolla yksi päivä mieheni totesi, että sinulle on rakas tullut raskausarpia. Itse en ollut arpia huomannut, sillä ne olivat ilmestyneet muutamassa päivässä masun alaosaan ja ajattelin, että ne olisivat vain haaleita raitoja harvakseltaan. Olinkin kauhuissani kun näin masuni peilistä - lukuisia punaisia lyhyitä arpia. Eli tässä on tulos, kun masu on kasvanut niin valtavasti tämän raskauden aikana, iho ei vaan millään pysy perässä. Nyt olenkin ruvennut rasvaamaan masuani aamuin illoin ja yritän näin välttää, että arvet pahenisivat ja toivon mukaan vaalenevat ja häipyvät raskauden jälkeen. En tiedä miksi olen pelännyt raskausarpien tuloa näinkin paljon, minua ei ole haitannut, että olen saanut riipputissit ensimmäisen imetystaipaleen jälkeen tai se, että vartalomallini on muuttanut muotoaan jo ensimmäisen raskauden myötä. Hienoa, että vartaloni on kasvattanut kohta kaksi lasta ja se näkyy kehossani, mutta näiltä arvilta olisin vaan halunnut välttyä.

Mutta iloisiin asioihin sitten. Minulla oli nimittäin viimeinen työpäivä. Vihdoinkin kyseinen päivä koitti. Sillä raskaus on sujunut hyvin, olisin fyysisesti voinut vielä hyvin jatkaa töissä, mutta henkinen kantti rupesi jo kaipamaan pois työelämästä, pois työtehtävistä joihin ei voinut enää vaikuttaa ja tilaan, jossa voin keskittyä rauhassa nauttimaan näistä viimeisistä raskauskuukausista ja masussa kasvavasta Hertasta. Pidän nyt siis kesälomaa ja heti sen perään jään äitiysvapaalle. Ensi heinäkuussa sitten katsotaan jäänkö hoitovapaalle ja mitenhän isä-ihminen haluaa tällä kertaa olla koti-isänä. Mutta nyt saan keskittyä tärkeisiin asioihin. Ihan uskomatonta, että olen taas kotiäiti!

Raskausviikolla 30+4 oli neuvolakäynti, hyvin peruskäynti oli kyseessä - kuulumiset, verenpaine, pissatesti ja paino. Kauhukseni selvisi, että minulle oli tullut painoa lisää reilut 700g viikossa, hurjaa! Kuukausi sitten painoa oli tullut neuvolakäyntien välissä vain noin 150g viikossa, joten ymmärtänet, että olin pikkuisen kauhuissani viime aikaisesta painonnoususta. Neuvolatäti suositteli vähentämään hiilareita, pienentämään annoskokoja sekä lopettamaan mahdolliset turhat välipalat.

Viime viikolla kerroin, että itkeskelin mm. sen vuoksi, että pelkään tämänkin vauvan syntyvän perätilassa. Neuvolatyypin mielestä vauva on tällä hetkellä raivotarjonnassa. Jipii! Esikoinen ei ollut koskaan pää alaspäin, joten nyt vaikuttaisi olevan hyvät mahdollisuudet siihen, että Hertta syntyisi "oikeassa" asennossa. Neuvolatäiti tosin rauhoitteli innostustani, sillä vauvalla on vielä hyvin tilaa kääntyillä masussa vaikka mihin asentoon. Lisäksi neuvolakäynnillä otettiin toinen sf-mitta ja ilokseni mitta asettui yläkäyrälle, kun ensimmäisellä mittauskerralla mitta huiteli reilusti yli yläkäyrän. Toivottavasti kasvu hieman rauhoittuisi ja lähenisi keskikäyrää, mutta helpottavaa, että mitta ei enää mennyt ihan omissa ääreissään.

Kommentit (4)

pia
1/4 | 

ihanaa! Kotiäitiys on parasta mitä tiedän! :) on ihanaa kun saa itse laittaa arjen pyörimään miten haluaa.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tykkäsin esikoisen kanssa olla ihan valtavasti kotona ja luulen, että osaan nauttia nyt toisella kierroksella entistä enemmän kotielämästä.

Vierailija
2/4 | 

Minullekin tuli vasta toisessa raskaudessa arpia, onneksi vain muutama tosin. Ikävää, mutta minkäs teet. Toivotaan, ettei niitä tule sinulle enempää. Siitähän on vähän ristiriitaisia tietoja, että auttaako rasvaaminen mitään. Itse en jaksanut rasvailla kummassakaan raskaudessa. Toivotaan, että Hertta pysyisi pää alaspäin! Tsemppiä!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Niin minäkin olen luoskellut, että raskausarpien syntymiseen vaikuttaa pitkälti ihotyyppi. Sen takia olenkin toiveikas, että minun ihooni ei raskausarpia synny, kun selvisin niistä ensimmäisessä raskaudessa. Nyt vaan jatkan rasvaamista ja öljyämistä, jos vaan jotenkin voin estää arpien pahentumista.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla