Viimeinen raskauskolmannes on startannut! Uskomatonta! Äitiysloman alku lähenee ja töitäkään on enää jäljellä pari viikkoa ja sitten luikahdan kesälomalle.

Vointi on edelleen hyvä. Suonenvedot ovat vähentyneet. Raskausarpia ei ole ilmestynyt. Nukun hyvin, mitä nyt heräilen säpsähdellen, että olen muka kierähtänyt masulleni. Ruokavalio on pysynyt pääosin terveeellisenä, tosin olen saattanut syödä mustikkapiirakkaa, jäätelöä tai pannukakkuja, jos joku on niitä nenäni eteen kantanut. Harmittaa vaan edelleen, että tämän raskauden aikana olen liikkunut mielestäni liian vähän ja tämän vuoksi olen ruvennut pelkäämään miten selviän synnytyksestä, joka kuitenkin on melkoinen suoritus keholle. Edelleenkään ei olisi myöhäistä ottaa itseään niskasta kiinni ja lisätä viikon liikuntamääriä, mutta jotenkin luulen, että loppuraskauskin menee löllötellessä, toivottavasti olen väärässä. Elixian jäsenyydenkin jäädytin raskauden vuoksi elokuun alusta lähtien.

Tämän raskausviikon aikana olen nauttinut lapsivapaasta mieheni kanssa, siitä mitä olemme tehneet tulee lisää huomisessa postauksessa. Tuntuu, että tässä raskaudessa mies ei ole ollut niin läsnä kuin esikoisen raskaudessa. Ehkä me muutenkin ollaan jouduttu kauemmaksi toisiamme arjen menojen ja ajatusten vuoksi, toisin kun pari vuotta sitten, kun olimme vaan kaksin. Olen ollut jotenkin yksin tämän raskauden osalta, en ole jakanut ajatuksiani mieheni kanssa eikä hänkään ole kysellyt tuntemuksiani ja ajatuksiani taikka osallistunut vauvajuttujen hankintoihin. Kuulostaa ehkä julmalta, mutta kun vertaa siihen aikaan, kun odotimme esikoista, niin onhan arki nyt hyvin erilaista ja jotenkin tämä raskaus on edennyt tässä sivussa eikä ole se arkemme ykkösasia. Jotenka on tehnyt hyvää saada olla päiviä ihan kaksin ja pohtia ja valmistautua siihen mitä tuleva syksy tuokaan tullessaan.

Meillä oli suunnitelmissa, että olisimme viime perjantaina varanneet lennot Nizzaan parin viikon päähän. Kaikki varmasti tiedämme miten kauheita uutisia maailma sai torstain ja perjantain välisenä yönä Ranskan rivieralta, eikä minuallakaan enää ollut mitään intoa varata lentoja perheellemme Nizzaan. Varsinkin perjantai meni jotenkin sumussa, kun pohdin vaan miten kauhea tunnelma rantabulevardilla on täytynyt vallita rekan siellä ajellessa ja miten onnekasta, että tuttavamme ehtivät poistua rannalta juuri ennen kamalien tapahtumien alkua. Vielä kun tapahtuman uhriksi on joutunut lapsia, oli sisälläni vallinnut tunne ahdistunut. Toki harmittaa, että emme pääse nyt lämpöön tuttuun kivaan kohteeseen, mutta kyllä uusia sopivia ajankohtia varmasti tulee sitten kun vauva on syntynyt, annetaan nyt tilanteen rauhoittua Nizzassa. Näinpä meidän perheen matkasuunnitelmat ovat tämän kesän osalta hyvin vaatimattomat, mutta ehkä on välillä hyvä vaan olla ja lomailla Joukolassa.

Tämän raskausviikon hauskin ja kevyin asia oli, että meidän uudet lastenvaunut kotiutuivat! Rattaiden myötä vauvan tulo jotenkin konkretisoituu edelleen. Olenkin maininnut blogissa aikaisemmin, että pääsyimme Stokke Crusi vaunuihin. Ollaan miehen kanssa ihastuttu meidän nyt käytössä oleviin Stokke Scoot-matkarattaisiin ja nyt pystymme muokkaamaan Cruseista sisarusrattaat laittamalla olemassa olevan Scootien istuimen vaunukopan alle esikoista varten. Käytiin eilen hakemassa vaunut blogiyhteistyön merkeissä PR-toimistosta ja nyt tyylikkäät Crusit seisovat olohuoneessamme ja olen eilisestä asti niitä siinä ihaillut ja ajellut pitkin asuntoa. Rakastan erityisesti sitä, että vaunukoppa on korkealla ja vaunut ovat hyvännäköiset ja laadukkaat. Uskon, että tehtiin oikea vaunuvalinta.

Kommentit (8)

pia
1/8 | 

Taas aivan ihania kuvia <3 Meillä myös kävi että toiswssa raskaudessa mies ei ollut ihan niin läsnä enää kuin ensimmäisessä. Lapsitta tosin ikäeroa 1v 10kk. Eli hulinaa ollut :D Mutta mikä olisikaan suomen kesässä parempaa kuin oma mökki ja sielä olo. :) Ja suomessa on paljon nättejä paikkoja missä kierellä :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tällä hetkellä esikoinen on ykkösjuttu elämässämme, joten ehkä luonnollista, että mies on jäänyt tämän raskauden ulkopuolella, hyvä että itsekään pysyn viikoissa mukana. Olihan ensimmäisen lapsen odottaminen kovin erilaista, kun kaikki oli uutta ja ihmeellistä. Mieheni juuri tänään totesi, että mennäänkö me nyt raskausviikossa 25? Rakas tulee noin kuukauden jäljessä. :)

Tosiaan ehkä kiva, että saadaan lomailla ihan rauhassa mökillä. Ollaan kovasti yritetty miettiä minne voisimme tehdä jonkun kotiseutumatkan, mutta mitään kivaa uutta ideaa ei ole tullut vastaan. Muumimaailma on tällä hetkellä paras vaihtoehto.

Niin ja kiitos kuvista kuuluu taas miehelleni. Hän innostui vähän kuvailemaan masua, enkä pistänyt pahakseni.

Pikkuprinssi 2013
2/8 | 

Hei, meillä oli käytössä Stokken Crusi ja sisaristuimena Scootin istuin. Stokke Crusi/Trailz vaunukoppa on iso ja ihana, siitä täydet 10 pistettä. Crusi-rungon sen sijaan myimme heti kun Trailz tuli markkinoille. Vaunuja oli raskas työntää, etupyörät kääntyivät huonosti ja loskaa/lehtiä jäi lokasuojien alle. Ja asumme siis kaupungin keskustassa. Huonoin ominaisuus oli kuitenkin sisaristuimen käytettävyys vaunukopan kanssa. 1 v 9 kk esikoisen laittaminen/meneminen sinne oli työlästä ellei liki mahdotonta irrottamatta vaunukoppaa. Hieman paremmin systeemi toimi, jos käytössä oli Crusin istuin tai turvakaukalo.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Meillä on esikoisella nyt käytössä Stokken Scootit ja ollaan ihastuttu niihin täydellisesti, minkä vuoksi haluttiin pysyä hyväksi havaitussa brändissä.

Jännä päästä testaamaan Cruseja syksyllä ja talvella, kun nyt ainakin kulkevat täydellisesti. Mutta onpa harmi kuulla, että koit Stokken sisarusistuimen käytön hankalaksi. Me nimittäin tulemme varmasti käyttämään sisaristuinta varsinkin vaunukopan kanssa ja kun kuopus siirtyy istuimeen niin siinä vaiheessa esikoinen ei sisarusistuimessa kyllä enää istu. Pitääpä jakaa meidän mielipide sisaristuimen käytöstä täällä blogissakin sitten syksymmällä.

pia
4/8 | 

Yksi mistä meidän perhe tykkäsi viime kesänä on särkäniemen koiramäki <3 otimme kahden päivän rannekkeet ja ensimmäisenä päivänä hurvittelimme laitteissa. Lasten ehdoilla mentiin ja paljon pienten laitteissa, mutta myös tukkijoki, lemmenjoki jne.. koiramäki on ihanasti tehty ja näyttää hyvinkin tutulle jos on vain kirjoja lukenut <3

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kiitos tuhannesti vinkistä. Miehenikin ehdotti, että itseasiassa Tamperetta. Koiramäki vaikuttaa sympaattiselta paikalta, valitettavasti ei olla vielä tyttären kanssa kyseisiä kirjoja luettu, vaikkakin itse niistä kovasti lapsuudessani tykkäsin.

Vierailija
5/8 | 

Hei!

olipa kivat kuvat ja kiva kirjoitus.tuli itsellä vauva ajat mieleen.meilläkin ekan kanssa vouhkattiin  tosi paljon ,toisen kanssa rauhallisemin ja kokemuksella.niin se vaanon että toinen on aina erilainen ja menee siinä samassa perheen mukana.mukavaa kesää,Susanna

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tuntuu jotenkin pahalta, että tämä raskaus menee tässä sivussa. Mutta kaipa se tosiaan on ymmärrettävää, että ensimmäisen raskauden aikana on enemmän aikaa hössöttää. Ei tämä kuitenkaan vähennä yhtään sitä kiitollisuutta mitä tunnemme miehen kanssa tästä toisesta lapsestamme.

Aurinkoista kesää sinulle!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla