Raskausviikko 23 sujui leppoisissa merkeissä; raskausoireet eivät vaivanneet (kerran oli suonenveto jalassa) ja sain hoidettua tekemättömiä asioita. Olin jopa niin positiivinen, että ajattelin, että aina iltaisin tekisimme koko perheen voimin erilaisia retkiä, no jotain spessua tehtiin, mutta onneksi kesä on vasta aluillaan, niin ehdimme varmasti koluamaan kesäistä Helsinkiä.

Ehdin jopa pitkästä aikaa mökkeilemään ja perjantaina pahimmassa ruuhkassa körötellessäni tajusin, miksi en ollut pitkään aikaan viitsinyt mennä Joukolaan parin yön vuoksi. Perillä oli kuitenkin oikein leppoisaa ja maltoin jopa nukkua päivisin päikkäreitä tyttären kanssa. Olin tosin aatellut treenaavani aina päikkäreiden aikaan, mutta kyllä uni teki varmasti yhtä hyvää kropalle ja masuasukille kuin kaloreita kuluttava treeni. Kovasti jo haaveilen juhannuksesta ja muutamasta ylimääräisestä kesäpäivästä mökillä.

Pesänrakennusviettini oli valloillaan myös Joukolassa, josta karsin rankasti kaikenlaista sisustustavaraa. Minulla oli jossain vaiheessa tyhmä päähänpisto, että haluan sisustaa Joukolan romanttiseen tyyliin ja nyt puolestaan haluan kaikki nurkat ja kaapit tyhjäksi ja silmien eteen vain selkeätä ja kaunista. Kotona puolestaan tämän raskauden aiheuttama sisustusinnostus on vaikuttanut siihen, että pian vauvan hoitonurkkaus on valmis. Hoitopisteestä kerron tarkemmin täällä blogissakin tuossa kesä- heinäkuun vaihteessa. Täytyy vaan todeta, että ensimmäisestä vauvavuodesta jotain oppineena halusimme mieheni kanssa tälläkin kertaa ehdottomasti hoitopöydän, selkä kiittää ja helppoa kun kaikki vauvanhoitotavarat on yhdessä paikassa. Niin ja saatiin isäihmisen kanssa päätettyä meidän tulevat yhdistelmä/sisarusrattaat, ihan huippua, nyt yksi iso hankinta mietittynä. Meille tulee Stokke Crusit, ollaan nimittäin ihastuttu Stokken laatuun ja designiin käytössä olevien Stokke Scoot matkarattaiden kautta. Sain matkarattaat aikoinaan blogin kautta testiin matkoillemme, mutta joista on tullut taaperon ykkösmenopelit ja ne on käytössä päivittäin.

Tällä viikolla olen ehtinyt kunnolla fiilistelemään ja nauttimaan nykyisestä elämäntilanteestani. Olo on lähinnä kiitollinen ja onnellinen. Uskomatonta miten helposti tulin tällä kertaa raskaaksi ja miten hyvin tämä raskaus on edennyt. Töissä lasken viikkoja kesäloman ja äitiysloman alkuun, tulen varmasti nauttimaan tulevista kotiäitivuosista täysillä (muistuttakaa kaikki sitten tästä, kun todellinen arki kahden pienen kanssa alkaa :) ). Olen kyllä jo niin valmis jäämään pois työelämästä ja tämä näkyy jo työmotivaatiossa, teen töissä vaan kaikki välttämättömät asiat, mutta uusia kehitysprojekteja en ole itselleni haalinut pariin kuukauteen. Odotan jo malttamattomana lomaa taaperon kanssa ja sitten ruvetaankin jännittämään milloin tulee lähtö Kättärille. Synnytystä odotan tällä hetkellä jännityksellä, mikä on sinänsä harmi, sillä ensimmäisen raskauden aikana otin kaikki asiat rennoin mielin, kun nytten puolestaan pelkään kaikkia riskejä. Olen myöskin jo haaveillut syksystä ja ajasta kun olemme nelihenkinen perhe, mutta sitä ennen haluan nauttia täysin rinnoin tästä raskausajasta. Olen muistellut ensimmäistä raskausaikaa kaiholla, sillä muistan kuinka hehkuin ja olo oli energinen ja hyvä. Nyt tunnen itseni lölleröksi ja olo on saamaton. Olen katsonut kaiholla näitä vanhoja kuvia ensimmäisestä raskauspostauksesta ja  mökiltä, jossa näytin mielestäni jotenkin ihanan seesteiseltä, onnelliselta ja hyvinvoivalta. Kumpa saisin itseeni jostain nyt samanlaista hehkua ja hyvää oloa, mutta älkää ymmärtäkö väärin, vointini on nyttenkin ihan hyvä, mutta kaipaan sitä ensimmäisen raskauden aikana vallinnutta tajutonta hehkua, energiaa ja nautintoa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla