Tämän raskausviikon iloisin ja mukavin asia oli ehdottomasti gender reveal juhlat, jotka järjestimme eilen sukulaisille ja ystäville. Viime raskausviikkoisen rakenneultran jälkeen keksin ehdottaa miehelleni, että kutsuisimme läheiset meille ja kertoisimme kaikille samaan aikaan odotammeko tyttöä vai poikaa. Kuten ystävättäreni sanoi: "Ihanaa hömppää!". Sitä se oli ja ennen kaikkea oli hyvä syy nähdä rakkaita. Kyyneliltä ei vältytty, kun vauvan sukupuoli paljastui. Oli kiva päästä jakamaan tämä "salaisuus" kaikkien läheisten kanssa, kyllähän me viikon ajan pystyimme tiedon pitämään sisällämme. Toki olimme tulevalle isosiskolle kertoneet asian jo heti rakenneultran jälkeen. Tulen varmasti täällä blogissa kertomaan miltä gender reveal-juhlissa näytti, mitä tarjosimme, oliko meillä jotain ohjelmaa ja miten itse sukupuolen paljastaminen tapahtui. Ja taidanpa jossain välissä paljastaa täällä blogissa myös lokavauvan sukupuolen. Yksi kuva eiliseltä näkyikin Instagramissa.

Ikävä asia tässä raskausviikossa oli alkaneet erilaiset vaivat. Olenkin tähän asti voinut todella hyvin, mitä nyt olin väsynyt alkuraskaudesta. Mutta nyt minua ovat vaivanneet jaloissa ja varpaissa suonenvedot. Aluksi suonenvetoja tuli ainoastaan ollessani treenaamassa, mutta nyt niitä tapahtuu esimerkiksi autoa ajaessani tai öisin. Varsinkin tuo yöaikaan tapahtuva kipu on epämiellyttävää ja muutenkin kun nukun vähän huonosti kasvavan masun vuoksi, niin takana on hiukan huonosti nukuttaja öitä. Mutta jospa nuo suonenvedot helpottaisivat lisääntyneen kalsiumin saannin kautta ja jos oireet jatkuvat niin ilmeisesti voisi ruveta syömään magnesiumvalmisteita.

En muista, että minua olisi ensimmäisen raskauden aikana pahastikkaan supistellut, mutta nyt sellaisetkin oireet ovat alkaneet. Lähinnä masu kovettuu kun nousen seisomaan tai kävelen pitkiä matkoja. Varsinkin kävellessä supistukset saattavat tuntua kivuliaina alavatsassa. Eli tahti on hidastunut ja se olen minä joka vaappuu kuin pingviini menemään tuolla Helsingin kaduilla.

Kommentit (6)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

kiitos vinkistä. Yritinkin juuri tätä postausta kirjoittaessani googletella, että auttaisiko pelkkä tavallisen vedenjuonnin lisääminen, mutta tosiaan kuulostaa järjelliseltä, että vichyn kautta saisi vähän suoloja kroppaan.

Murmelita
2/6 | 

Et vaapu yksin, mä täällä menen melkein samoilla viikoilla, lokavauva meillekin tulossa. Rakenneultra on parin viikon päästä :-)

Mulla on yöllisiin suonenvetoihin auttanut unisukat, siis löysät villasukat jalassa. Ja se aiemmin mainittu vichy.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Oon naureskellut itselleni tuolla kadulla kulkiessani, sillä en ikinä ole ymmärtänyt miksi raskaanaolevat vaappuvat kävellessään, nyt ymmärrän. :)

Fäti.
3/6 | 

Apteekista saa magnesium-suihketta, jota voi suihkia suoraan 'ongelma-alueille'. Muistaa vaan aloittaa ihan yhdellä tai kahdella suihkauksella. Täällä kärsitään samasta suonenveto-ongelmasta nimittäin, ja suihkeesta on ollut apua!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla