Heti alkuun haluan kiittää kaikkia, jotka kommentoivat viime viikkoista raskauspostaustani ja iso kiitos saamastani tsempistä. Monia tuntui ärsyttävän, kuinka olen saanut kuulla muilta naisilta lihomisestani nyt raskauden aikana. En tuonut asiaa esille sen vuoksi, että olisin kaivannut sääliä taikka vakuuttelua siitä että olen naisellinen myös näin ylipainoisena, halusin vaan julki sen tosiasian, että tällaistakin voi tosiaan tapahtua ja raskaana ollessaan saa kuulla kaikenlaista kommenttia. Naisen kroppa muuttuu valtavasti raskauden aikana, kumpa vaan pää pysyisi mukana näissä muutoksissa. Ja kuten edellisen postauksen kommenteista pystyi lukemaan, kaikilla äideillä tuntui olevan niin erilaisia kokemuksia raskauden tuomista muutoksista vartalossaan. Mutta summa summarum, ollaan naiset ylpeitä vartaloistamme ja nautitaan raskausajasta ja siitä miten hienon työn vartalo tekeekään. Olen tämänkin viikon saanut kuulla mammoittelua ja kommenttia siitä miten paljon syön, mutta sitä mukaa kun raskausviikot etenenevät oma itsetuntoni kasvaa. Toivon, että pian tuntisin itseni yhtä täydelliseksi kuin ensimmäisen raskauteni aikana ja tämä tyytymättömyys omaan ulkomuotoon loppuisi pian.

Nyt ollaan jo raskauden puolivälissä, uskomatonta kuinka nopeasti nämä viikot kuluvatkaan. Pelkään jo nyt, että tuleva kesä kuluu aivan liian haipakkaa. Edellisessä postauksessa arvuuttelinkin, että onkohan vatsassa tuntemani kuplinta ollut vauvan liikkeitä, mutta nyt voin ilolla sanoa, että olen tuntenut selkeitä muljahduksia ja liikkeitä masussa. Erityisesti keskellä päivää töissä tyypin liikkeet ovat selkeitä. Mieskin on yrittänyt tuntea pikkuisen liikkeitä masun päältä, mutta siinä emme ole vielä onnistuneet. Mutta jotenkin helpottava tuntea, että masussa oikeasti möyrii meidän vauva.

Lataamani Vauvan Odotukseni-sovellus kertoi, että vauvalle kasvaa jo tukkaa! Rupesin miettimään minkä näköinen vauva on ja onko hänellä syntyessään tumma tukka kuten isosiskollaan oli. Ja jos minun vahva poikaolo pitää paikkansa, niin olisihan se suloista, että pojalla olisi jo tukka pienestä pitäen, aivan kuten isällään aikoinaan. Samainen sovellus kertoo, että vauva oli 19. raskausviikolla 25cm pitkä ja painaa 300g.

Ensi viikolla on vihdoin rakenneulta, ja mua pelottaa. Toivon ja rukoilen, että kaikki on pikkuisella edelleen hyvin. Lähestyvä ultra on saanut meidät mieheni kanssa miettimään tulevan lapsen nimeä. Pojalle meillä on jo nimi valittuna, kyseinen nimivaihtoehto oli itseasiassa jo valmiina Hissuakin varten, jos hän olisikin ollut poika. Tai oikeastaan olemme käyttäneet kyseistä nimeä jo kymmenen vuoden ajan, kun olemme seurustelun alkuajoista alkaen keskustelleet mahdollisista tulevista lapsistamme, hassut me. Mutta tytönnimi onkin sitten vielä vaiheessa. Taidamme tälläkin kertaa kaivaa sukukirjat esille ja listata sieltä kauniita nimiä ylös ja valita jonkun täydellisimmän suvussakulkevan nimen. Luulenpa, että nimivalinta on lopulta yhtä helppo ja kivuton päätös, kuin esikoisemmekin kohdalla oli.

Tänään tosiaan 20+0 ja tiedossa on lähipäivinä isoja juttuja: perheloma ja se odotettu ultra. Näihin palaan sitten viikon päästä.

Kommentit (2)

Päivi84
1/2 | 

Ihanaa odotusta ♡
Täällä nyt viikkoja 18+2 rakenne ultra vasta 14.6 piitkä odotu tulossa.
itseasiassa minua kiinnostaa, mistä nuo kortit olet hommannut? Aivan ihania nuo kortit, mitä välillä näytät kuvissa (tunsin ensimmäiset potkut, yms.)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tiedän tuon tunteen kun odottaa jo malttamattomana rakenneultraan pääsyä. Onneksi viikot kuluvat nopeasti, joten pian sinunkin ultrakäynti koittaa.

Nuo kortit ovat Milestonen raskausajan valokuvauskortteja, joita maahantuo Big Small Company http://www.bigsmallshop.com/. Kyseisiä kortteja saa esimerkiksi Ombrellino lelukaupasta http://www.ombrellino.fi/ ja verkosta https://www.ozbaby.fi/tuote/milestone-pregnancy-cards-odotusajan-kortit/mpcsetfi/

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla