Tätä raskausviikkoa on varjostanut perheessämme vallinnut flunssa. Aluksi sairastui tytär niin pahasti, että hän joutui olemaan hoidostakin pois muutaman päivän. Aikaisemmin päiväkodista tulleet nuhat ja pöpöt eivät ole vaikuttaneet muhun, mutta nyt olen pärskinyt, yskinyt, voivotellut kurkkukipua ja niistänyt nokkaani jatkuvalla syötöllä. Yskän vuoksi olen nukkunut yöt huonosti ja päivällä vointi on ollut sellainen, että onko se kuume nousemassa vai ei ja pitääkö ilmoittaa työnantajalle jäävänsä makaamaan peiton alle. Nyt ei olisi kuitenkaan aikaa sairastaa ja vointi on onneksi viimein paranemaan päin. Tässä yskänlääkettä annostellessani ja teetä juodessani olen pohtinut tulevaa kotiäitiyttä ja toivonut vaan, että pysyn silloin terveenä, sillä siinä työssä ei sairaslomia tunneta.

Mukava yksityiskohta tässä raskausviikossa on ollut, että olin vierailevana tähtenä Vauvan instassa ja pääsin päivittämään sinne raskaushössötystäni. Jotenkin on huomannut, että tämä toinen raskaus menee tässä sivussa ja läheiset ja ystävät eivät ehkä jaksa innostua kuulemaan raskauskuulumisia ja jakamaan alkavaa vauvahössötystäni. Niinpä olikin kiva päästä instan kautta jakamaan pieniä palasia raskaudestani samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Isi-ihminen kokosi tulokkaalle jo Jollyroomista saamani ensisängyn kun vähän mallailtiin, että miten aseteltaisiin kaikki kalusteet makuuhuoneessamme. Vauvan kehto on niin suloinen ja se teki konkreettisemmaksi tosiasian, että kohta (tai siis syksyllä vasta) meitä tosiaan on neljä tässä perheessä. Kirpputorilta löysin vauvalle pieniä koon 50 vaatteita ja tuleville sisaruksille ostin samisteluvaatteet Zarasta, eli nyt on viralliset ensimmäiset vauvanvaatehankinnat tehty.

Masussa kasvava vauva on jo 20 cm pitkä, painaa 200g ja hänellä on ripset ja kulmakarvat. Tuo pituus kuulostaa minun korvaan jo niin upealta! Kovasti täällä edelleen odotellaan, että rupeasin tuntemaan vauvan liikkeet. Nyt kun kuukausi vaihtui rupesin malttamattomana odottamaan kolmen viikon päästä olevaa rakenneultraa, haluaisin niin nähdä ja kuulla, että vauvalla on kaikki hyvin. Odotusta ahdistaa se, että tässä välissä ei ole yhtään neuvolakäyntiäkään sovittuna.

Niin ja jos jotain jäi viime viikkoisin raskauspäivityksen jälkeen mietityttämään miten meidän parisuhde voi, niin ilolla voin kertoa, että olen ollut taas tyynempi itseni ja ikäviä asioita, kuten liian edullisia uimahallikäyntejä, en ole kohdannut ja näin ollen en ole voinut miestäni syytellä mistään. :) Tässä pohdinkin, että voiko raskaanakin mielialat vaihdella kuukauden aikana samalla tavalla kuin normaalin kuukautiskierron aikana?

Kommentit (2)

Päivi
1/2 | 

Täällä kans samoilla viikoilla ollaan ja itsekin kovasti vauvan liikkeitä odottelen jo tuntevani☺Mulla hirvee siitepölyallergia päällä ja olo just ku flunssassa ja lääkkeitä en haluu ottaa..Itse en vielä juuri mitään hankintoja ole tehnyt(jotain kavereilta saanut).Mut ehtiihän tässä vielä☺Onnellista odotusta sinne!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Itse pohdin, että onko minullekin iskenyt näin aikuisiässä allergia, mutta kurkkukipu ja kuumeinen olo poistivat luuloni. Olosi on varmasti tuskainen, tsemppiä, toivottavasti pian helpottaisi. Itsekään en muuten tykkää käyttää lääkkeitä, kuin vasta sitten kun on ihan pakko ja vielä vähemmin näin raskaana.

Ja hyvin ehtii tekemään hankintoja vauvaa varten, kannattaa rauhassa miettiä mitä ja mistä hankkii ja samalla välttää viimeisten raskausviikkojen stressiä.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla