Olemme naapurimökin tätini kanssa innostuneet raparpereistä. Tätini on viime päivinä valmistanut oman maan raparpereistä muun muassa raparperipiirakan, raparperikiisseliä ja raparperihilloa. Itse tein tämän raparperiunelman. Resepti löytyi 90-luvun Kodin kuvalehdestä, kuinka nostalgista.

Muokkasin reseptiä hiukan laittamalla vaniljatangon sijasta vanijasokeria 2 tl. Vettä laitoin täytteeseen paljon vähemmän kuin reseptissä mainitut 2dl.

Olin aina kuvitellut, että marengin teko olisi jotenkin vaikeaa, mutta olin ollut niiiin väärässä. Valkuaiset vain vatkattiin kovaksi, lisättiin tomusokeri, vatkattiin taas ja sitten marenkiseos lusikoitiin piirakan päälle. Äitini oli uunivahtina, kun itse imetin tytärtäni, ja marenki sai täydellisen kauniin ruskean värin pintaansa.

Unelman happamuuden ja makeuden liitto oli taivaallinen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla