Lupailinkin puolitoistavuotis-postauksessa kertovani tyttäreni tämän hetkisistä suosikkileluista.

1. Ehdottomasti ykkösjuttu tytön mielestä on tällä hetkellä Muumitalo ja sen asukkaat. Tiesin jo raskausaikana, että haluan hankkia tulevalle lapselleni jossain vaiheessa Muumitalon. Mielestäni Muumitalo on aina ollut jotenkin taonomainen lelu ja kun minulla itselläni ei taloa ollut lapsuudessani halusin, että oma lapseni Muumitalon saisi. Löysin tämän yksilön edulliseen hintaan facebook-kirppikseltä, pakettiin kuului valtava määrä Muumilaakson asukkaita ja Muumitalon kalusteita. Suunnittelin aluksi, että piilottelisin tätä klassikkolelua siihen asti, että tytär kasvaisi hiukan lisää. En kuitenkaan malttanut ja muumilaakson asukkaat pääsivätkin tytön huoneeseen ja hänen leikkeihin tässä syksyllä.

Tyttö tykkää asetella muumeja pitkin Muumitaloa ja yleensä asukkaat seisovatkin siisteissä riveissä Muumitalon eri kerroksissa. Suloista on myös se, että aina iltaisin Hissu laittaa muumit makuulle talon sänkyihin. Muumeja löytyy yleensä pitkin asuntoamme, sillä tyttö kanniskelee niitä aina mukanaan ja piilottelee hahmoja erinäisiin paikkoihin.

2. Kun makuuhuoneesta kuuluu heleä "äitiii" huuto tai kun tytär tulee luokseni silmät ilosta säteillen ja sanoen, sanoen "äiti" ja osoittaa makuuhuoneen, tiedän, että hän haluaa minun ottavan korurasiani esille. Olen hieman lapsellinen, sillä minulla on suloinen muumikorurasia, jonka sisällä Niiskuneiti pyörii musiikin tahdissa. Tyttö on ihan haltioissaan korurasiasta ja tykkää asetella koruja siististi rasiasta pois ja takaisin lisäksi hän testailee rannekoruja ranteeseensa. Niin suloista ja tyttömäistä. <3

3. Uusin lelu on kassakone, jonka tytär sai Fisher-Pricelta. Eipä mennyt pitkä aika, kun tytär haltioitui tästä klassikkolelusta. Kuten Muumitalo, Fisher-Pricen kassakone on mielestäni sellainen must-juttu lastenhuoneessa.

Tytär syöttää innoissaan kolikoita kassakoneeseen ja sitten hän pohtii miten saa rahat joko ulos tai tiputettua kassalaatikkoon. Kassalaatikon avaaminen vipua vääntämällä on tyttären mielestä ihan parasta, varsinkin kun kassakone kilahtaa hauskasti. Pikku hiljaa pikkuneiti on ruvennut ymmärtämään lelun logiikan, että mistä nappulasta tapahtuu mitäkin. Eli yhdessä täällä vasta harjoitellaan neidin kanssa kassakoneen käyttöä, mutta odotan innolla tulevia kauppaleikkejä.

4. Täällä blogissa on useasti tullutkin esille, miten paljon meidän puolitoistavuotias tykkää kirjoista. Lukeminen ei periaatteessa ole leikkiä, mutta meidän perheessä aikaa kirjojen parissa kuluu niin valtavasti, että kirjat ansaitsivat pääsyn top vitosee. Aikaisemmin tytär halusi selailla kirjoja itsenäisestikin, mutta nykyään kirjojen lukeminen on meidän yhteinen juttu. Kirjoja luetaankiin pariin otteeseen hoitopäivien jälkeen ja viikonloppuisin sitten vähän useamminkin. Kirjat ovat usein mukana myös pukeutumishetkissä tai pidemmillä matkoilla, pitämässä tyttären mielenkiintoa yllä. Tällä hetkellä tytöllä on selkeästi neljä suosikkikirjaa - Pikku-Marjan eläinkirja, äitiyspakkauksesta tullut Iloinen Lorutoukka ja Tilda-sarjan Hyvää yötä Sipsu ja Hei Tilda. Tuo Pikku-Marjan eläinkirjan suosio on jotenkin sympaattinen, sillä muistan itse inhonneeni valtavasti kyseistä kirjaa omassa lapsuudessa. Viime viikonlopun aikana suosikkikirjoihin pääsi mukaan Soiva Laulukirja, se laulettiin pitkästä aikaa moneen otteeseen kannesta kanteen ja laulaminen piti aloittaa heti uudestaan tänään herättyämme.

5. Tytär sai nimipäivälahjaksi Rätt Startin pehmolelukannon. Kyseinen lelu on valittu vuonna 2013 Vuoden leluksi Ruotsissa pienten lasten lelukategoriassa, itse olen ihan koukussa Vuoden lelu-kisojen tuloksiin. Joulupukki yritti jo viime jouluna saada lelun kuusen alle, mutta silloin lelu oli kaikkialta loppu. Huomasin tässä syksyllä, että tuotetta oli vihdoin taas saatavilla ja hankin sen välittömästi.

Kannossa asustelee viisi pohjolan eläintä, jotka meillä ovat siili, kettu, susi, karhu ja ilves.  Eläinten ansiosta tyttären uusimpia opittuja sanoja ovatkin siili ja kettu. PIkkuneiti hoivaa ja kanniskelee eläimiä tai sitten hän kantaa koko kantoa mukanaan. Itse tykkään myös suloisesta kannosta ja usein tytön kanssa leikitään yhdessä eläimillä kannon ympärillä.

Fisher-Price kassakone saatu

Onko teidän taaperoilla samanlaisia suosikkeja? Millä teidän puolitoistavuotiaat tykkää leikkiä?

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 | 

Kiva saada vinkkejä tästä postauksesta ja kanto meneekin heti tilaukseen joulupukilta:)
Meidän 1.5v leikkii paljon nukeilla, isosiskon Schleich -hepoilla ja ratsastajilla sekä isoveljen pikkulegoilla. Tänään hainkin varastosta ison kassillisen duploja ja niistä tyttö innostuikin kovasti.
Kirjat ovat meilläkin kova juttu ja niitä luetaan ahkerasti. Täytyykin kaivaa esille tuo Pikku-Marjan eläinkirja:D
Lukiessani kirjoituksiasi tulee usein fiilis,että ihan kuin lukisin omaa kirjoitusta itsestäni ja tyttärestäni:) Paljon samoja mielenkiinnon kohteita, taitoja ja tavaroita:)
Mukavia leikkihetkiä teille!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tuo kanto on kyllä suloinen, mutta samalla hauska ja monipuolinen lelu.

Meillä on myös Schleichin eläimiä, mutta ihan top 5:eeseen eivät päässeet juuri tällä hetkellä. Päiväkodissa tytär leikkii kuulemma lähes ainoastan eläimillä. Meidänkin pitäisi jälleen aktivoitua duploleikeissä, jos tyttö vaikka oppisi itsekin rakentelemaan rakennelmia, kun nyt lähinnä leikkii duplo-ukkeleilla.

Meillä on myös Pikku-Marjan eläinkirjan loruja CD-levyllä ja sitä tyttö kuuntelee paljon. Apua, mulla on vaan jäänyt jostain syystä traumat lapsuudesta kyseisestä kirjasta. :)

Ihana kuulla, että teillä elellään samanlaista elämänvaihetta. Mukavaa joulun odotusta teille.

Pv
2/3 | 

Meillä on nuorempi poika ollut muumifani :) samanlainen kassakone, brion junarata, dublot olivat lemppareita, nyt jo vähän kasvaneet lapset ja pikkulegot ja pikkuautot nyt huippuja. itse myös haaveilin pienenä muumitalosta ja laivasta jne. Mut en saanut koskaan :D ihanaa, kun edes toinen pojista tykkäsi muumeista. :D toinen olikin salama-auto ja chuggington-fani :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla