Joulunpyhien jälkeen jäin vielä mökkkeilemään Joukolaan tyttäreni ja äitini kanssa. Jossain vaiheessa mies lähti Helsinkiin töihin.

Päivät Joukolassa kuluivat samalla kaavalla. Aamupäivät menivät aamutoimiin ja aamiaisiin. Join muuten kuppitolkulla lattea. Uusi Latissima+ on ihana! Riisipuuro maistui aamuisin koko porukalle, tytärkin sai oman versionsa veteen keitettynä.

Aamupäivällä (ja päivällä ja iltaisin) tytär viihtyi todella paljon leikkikorinsa ja uusien lelujensa kanssa tuvan lattialla. Kivaa, että olen säästänyt omia vanhoja lelujani, joilla tytär nyt leikkii.

Sillä tytät nukkui aamulla pitkään, jopa 9.30 asti, pian olikin lounasaika. Tyttären lounaan jälkeen lähdettiin ulkoilemaan. Ulkoilu olikin oma juttunsa vaihtelevien lämpötilojen vuoksi. Kun lämpömittari näytti lähempänä -20 oli vaikeeta miettiä miten puen tyttärelle vaunuihin. Villakerrasto haalarin alle ja villapeitto lämpöpussin lisäksi, niin tyttären oli hyvä nukkua ja hänellä oli sopivan lämmin eikä tullut kuitenkaan hiki. Mökillä oli kiva olla ulkona myös tyttären valveillaollessa. Pulkkailtiin ja ihasteltiin talvista maisemaa. Tähän asti ulkoilut kun ovat olleet lähinnä tyttären päikkäreiden aikaan.

Pimeä tulee valitettavan aikaisin ja päivä tuntuu lyhyeltä. Pimeän tultua saikin hyvällä omalla tunnolla löllötellä sisällä mökissä ja syödä viimeisiä jouluruokia, istua koneella, lukea ja taas vähän leikkiä.

ltaisin lämmitettiin mökin tavallinen sauna. Meidän pikkuneiti nautti löylyn lämmöstä istumalla ylälauteella saavissa. Lisäksi hän tajusi, että saunajuomaahan voi juoda heti saunassa, joten oli pitkälti rinnallani.

Iltatoimet ovat iskä-ihmisen hommia yleensä, joten olin hieman epävarmuusalueella, kun mies lähti Helsinkiin. Yksikin ilta ihmettelin miksi tytär ei nukahda pinnasänkyynsä, kunnes tajusin, että yövalo ei ollut päällä. Heti tuli uni kun valo sytytettiin - ne on ne rutiinit. Tytär muutti muuten ennen joulua omaan huoneeseensa Joukolassa. Muutto vaikutti positiivisesti omiin uniini, kun en enää heräillyt jokaiseen pieneen inahdukseen tai noussut katsomaan onko vieressä nukkuvalla tyttärellä kaikki hyvin.

Tyttären nukkumaan mentyä lämmitettiin glögiä, syötiin juustoja ja katsottiin Ruotsin Miljönääriäiti Maria Montazamia Ruudusta, ihan paras persoona.

Tyttärelle puhkesi viikonlopun aikana ylös uusi hammas. Eli nyt hänellä on jo kolme hammasta. Niillä oli hyvä pureskella paikallista ruisleipää. Taaskaan hampaiden puhkeaminen ei vaikuttanut tyttären yöuniin.

Vilkuttamaan ja tervehtimään tytär oppi tosiaan jouluna. Tervehtimisen ilo jatkuu edelleen. Voi toista, kuinka hän on innoissaan nostelee kättänsä.

Tyttärellä on nyt ollut toista viikkoa nuhaa. En tiedä pitäisikö mennä jo kohta lääkäriin, jos ei pian lopu. Nuha ei kuitenkaan ole vaikuttanut tyttären oloon, tyytyväisyyteen, ruokahaluun taikka yöuniin.

Nyt Kian nokka kohti Helsinkiä ja huomisia uudenvuoden juhlia.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla