Olen yrittänyt viime vuosina muistutella itselleni, että Suomi on täynnä upeita paikkoja, joten aina ei tarvitse lähteä ulkomaille, jos haluaa kokea jotain uutta tai lomailla. Sillä viime vuonna pääsiäisenä olimme kaupunkilomalla Berliinissä päätin, että kyllä tänäkin vuonna pitää tehdä "matka" jonnekin. No tällä kertaa päästiin niinkin eksottiseen paikkaan kuin Etelä-Savoon ja Mikkeliin ja siellä majottauduimme Kyyhkylän kartanossa.

Kyyhkylä sijaitsee vain 10 km päässä Mikkelin keskustasta Saimaan rannalla. Kartanon päärakennus on rakennettu 1800-luvun puolivälissä ja se palveli 1920-luvulta asti vapaussodan invalidien kuntoutuksessa. Nykyään kartanon alueella on uusi hotellirakennus, kuntoutuskeskus ja pienempiä piharakennuksia. Kartanolla on mahdollisuus harrastaa vaikka mitä, jos varaa aktiviteetit etukäteen. Me keskityimme nyt ainoastaan lenkkeilyyn, ulkoiluun lastenleikkipaikalla, uimiseen allasosatolla ja pulkkamäkeen. Me yövyimme uudessa hotellirakennuksessa, jossa oli oikein kivat perustason huoneet, ehkä hieman harmittaa, että en tajunnut varata huonetta kartanon puolelta, jolloin majapaikka olisi ollut hiukan spessumpi. Illalla hotellin sauna oli lämmin ja naisten saunavuoro olikin kartanoloman rentouttavampia hetkiä. Tyttären kanssa saunottiin aluksi yhdessä ja vaihdettuamme miesihmisen kanssa lastenhoitovuoroa pääsin nauttimaan saunan lämmöstä ja tyylikkäästä spa-tilasta ihan rauhassa yksikseni. Tytär nukahti normaaliin tapaansa yöunille ennen klo 20, eli juuri ennen Haluatko Miljönääriksi?. Miehen kanssa kisailtiin kisaajia vastaan ja ihmeteltiin, että miten toi ei nyt tota tiedä, helppo se on kotoa, eli hotellista huudella, ja samalla herkultiin hotellin pehmoisessa sängyssä, aikas leppoisa lauantai-ilta.

Kovasti kuvittelin, että millainen kartanomiljöö on kesällä ja suosittelenkin tulemaan tänne erityisesti kesällä. Silloin pihapiiri on varmasti kauneimmillaan, Saimaa liplattaa rantakahvilan vieressä ja kartanon oma ravintola on avoinna. Näin talvella ravintolana toimi ainoastaan Ravintola Porrassalmi.

Kivoja tällaiset hieman erilaisemmat majoitusvaihtoehdot.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla