Meidän perhe vietti juuri täydellisen lomaviikon Sisiliassa! Ostin miehelleni syntymäpäivälahjaksi matkan etelään ja toki lahjaan kuului, että minä ja tyttö lähdemme mukaan, heh.

Mainitsinkin keväisen Berliinin matkamme jälkeen, että seuraava matkamme on kyllä joku pakettimatka All Inclusive-hotelliin, sillä haluan pystyä ottamaan lomallani rennosti enkä jaksa enää sumplata hotelli-ja lentovarausten kanssa taikka kiertää erilaisia nähtävyyksiä. Nämä suunnitelmat melkein toteutuivat Sisiliassa, sillä matkamme oli Finnmatkojen pakettimatka, mutta All Inclusivea emme sentään vielä ottaneet. Rennosti me kyllä oleilimme koko viikon ja perhelomamme oli lähes täydellinen.

Parasta viikossa oli totaalinen rennosti ottaminen, toki taaperon päivärytmi ohjasi pitkälti päivien kulkua, mutta saatettiin me hiukan joustaa nukkumaanmenoajoista, oltiinhan me lomalla. Sisiliassa oli helppo lomailla koko perheen voimin, sillä italialaiset olivat pääasiassa hyvin lapsiystävällisiä ja jatkuvasti paikalliset tulivat juttelemaan Hissulle "bella bambina", "bella, bella".

Majoittauduimme viikoksi Giardini-Naxoksessa sijaitsevassa Naxos Beach-hotellissa. Halusimme lyhyen lentokenttäkuljetuksen päässä olevan hyvän rantahotellin, jossa olisi lastenallas ja hintaan kuuluisi aamiainen. Nämä ja moni muu toive täyttyi. Hotelli koostui päärakennuksesta ja useasta pienestä "bungalowista", minkä vuoksi hotellialue oli todella suuri ja työntekijät mm. kulkivat alueella golfkärryillä. Matkatoimiston tervetulotilaisuuskin käsitti, että oppaan johdolla kierrettiin hotellialuella ja tutustuttiin ravintoloihin, allasalueisiin, omaan ranta-alueeseen, aktiviteetteihin ja isoon puutarhaan. Meidän kompakti siisti huoneemme sijaitsi tällaisessa erillisessä rakennuksessa, positiivista oli, että meillä oli oma maaterassi, jossa oli helppo oleilla lapsen kanssa. Hotellin puutarha oli kaunis sitruuna- ja oliivipuineen ja vähän väliä pystyi vilkuilemaan, että näkyikö taustalla olevan Etnan huippu. Naxos Beachillä on mahdollista varata erikseen puolihoito ja All Inclusive, mutta me tyydyimme pelkkään aamiaiseen, sillä halusimme päästä nauttimaan italialaisesta ruasta paikallisiin ravintoloihin sekä lounas- että päivällisaikaan.

Vaikka hotelli oli todella hyvä, niin muutama asia olisi voinut olla vielä paremmin. Hotelli sijaitsi 1,5km päässä kylän keskustasta, joten jaksoimme vain parina iltana käydä nauttimassa rantabulevardin elävästä italialaisesta fiiliksestä. Onneksi hotellin ulkopuolella oli Recanatin alueella monia hyviä illallisravintoloita. Lisäksi kun oma hotellihuoneemme sijaitsi hotellialueen toisessa laidassa, matka aamiaiselle tai altaalle oli välillä turhauttavaa. Myöskin melko aikainen (klo 10) tapahtunut uloskirjautuminen aiheutti turhaa loppuhäsläystä, sillä paluulento lähti vasta illalla puolenyön aikoihin. Mutta siinäpä ne negatiiviset asiat olivatkin.

Naxos Beach hotellissa riitti valtavasti tekemistä sekä lapsille että aikuisille. Itse osallistuin aamuisin joogatunnille, joka pidettiin joko puutarhassa tai kuntosalin läheisyydessä olevassa liikuntasalissa. Kerrassaan upea aloitus päivälle. Iltaisin oli Zumbaa, jota tosin uskaltuiduin testaamaan vasta loppulomasta, harmi, sillä suomalainenkin pysyi hyvin mukana niissä latinorytmeissä. Mieheni osallistui pöytätennisturnauksiin ja lisäksi hän harmitteli, että oli jättänyt tenniskamppeet Suomeen, sillä hotellilla olisi saanut tennisopastusta. Allasjumppaa järjestettiin kahdesti päivässä.

Lapsille oli kaksi lastenallasta ja iso leikkipaikka sisätiloineen. Finnmatkat järjesti päivittäin jotain ohjelmaa, jotenkin mekin päästiin osallistumaan muun muassa Bamsen kanssa minidiscoon. Ensitapaaminen Bamsen kanssa meni hyvin, eikä pikkuneiti jännittänyt laisinkaan, mutta syliin hän ei kuitenkaan rohjennut.

Iltaisin hotellilla oli erilaisia esityksiä, mutta niitä emme seuranneet, sillä kömmimme nukkumaan aina hyvissä ajoin.

Eli tekemistä riittää tai sitten sai vaan olla ja viettää aikaa allasalueilla, eri ravintoloissa tai oman huoneen terassilla.

Lomapäivät kuluivat monesti samalla hyvällä kaavalla. Aamutoimien jälkeen aamiaiselle siinä kahdeksan-yhdeksän aikoihin. Ruokailun jälkeen minä useasti joogasin, minkä aikana mies ja lapsi menivät altaalle, jonne siirryin treenin jälkeen. Lounas oli puolenpäivän jälkeen ja sitten olikin päikkäriaika. Tytär nukkui parhaiten hotellihuoneessa pinnasängyssä, joten toinen meistä vanhemmista sai olla univahtina ja nukkua samalla itse ja toinen sai nauttia rauhassa auringosta tai muusta mieluisasta tekemisestä. Itse ehdin lukemaan alkuviikon aikana jopa kirjan, luksusta tässä perhearjessa, sillä pikkuneiti veteli matkalla reilun kolmen tunnin päiväunia. Levon jälkeen oli aika taas leikille, joka tapahtui yleensä leikkialueella ja siitä siirryimme illalliselle, kun ravintolat avasivat ovensa klo 18. Täysillä masuilla hipsimme ilmastoituun huoneeseen nukkumaan hyviä unia.

Giardini-Naxos on eläväinen pieni satamakaupunki Taorminan alapuolella. Kaupungissa on usean kilometrin pituinen ranta, jonka varrella on lukuisia ruokaravintoloita ja kahviloita. Paikka on perinteinen rantalomakohde, mutta siellä on aitoa sisilialaista elämäntapaa, kauniine aukioineen ja kirkkoineen. Rantapoukaman toisella puolella on Recanatin alue, jossa siis meidänkin hotellimme sijaitsi, täällä puolestaan oli enemmänkin vain  hotelleja ja niiden läheisyydessä olevia ravintoloita ja turistimyymälöitä.

Jos lähtisin mieheni kanssa kaksin lomalle Sisiliaan yöpyisin luultavasti Taorminassa, joka yhden illan pysähdyksellä vei sydämeni. Kyseessä on todella tunnelmallinen pieni kylä, jossa oli paljon hyviä ravintoloita ja kauppoja. Kauniissa taloissa ja kirkoissa oli paljon ihailtavaa ja maisemat ylhäältä alas merelle olivat upeat. Lisää kuvia romanttisesta Taorminasta tulee blogiin myöhemmin, sillä sen verran paljon näpsin siellä kuvia.

Sisilialaiset itse sanovat, että "et ole käynyt Sisiliassa, jos et ole käynyt Etnalla". Joten pakkohan sinne oli mennä. Finnmatkojen retkiohjelmaan onneksi kuului kokopäivän kestävä retki Etnalle, joten hyppäsimme koko perhe bussiasemalla muiden kymmenien suomalaisten kanssa bussiin ja suuntasimme ylös vuorelle. Bussi vei meidät 2000metriin, jonne mieheni ja pikkuneiti jäivät tutustumaan kraateihin. Itse jatkoin vielä hiihtohissillä ja sellaisella mönkijäbussilla matkaa 3000metriin. Olihan se uskomatonta käydä aktiivisen tulivuoden päällä samoilemassa. Kokemus, joka tuli tehtyä.

Mutta yksi lempijutuistani matkoilla - ruoka, joka Sisiliassa oli herkullista. Söimme lomamme aikana lähinnä kalaruokia ja pastaa ja mies herkutteli myös kiviuuneissa paistetuilla pizzoja. Mieheni testata pari kertaa lihaa, mutta ne eivät koskaan olleet mitään onnistuneita valintoja. Mutta ne pastat, jösses, ihan haukoin ihastuksesta ääneen joinain kertoina, sillä niin maukkaan herkullisia pasta-annoksia sain eteeni. Usein iltaisin otin lasin valkoviiniä ja oli ihana nauttia hyvää paikallista viiniä. Suosikkiravintoloiksi Giardini-Naxos alueella nousivat La Spelonca ja Valentino.

Kaikista käymistämme ravintoloista löytyi aina syöttötuoli lapselle. Harvoissa paikoissa tosin ymmärrettiin, että lapsemme syö samaa ruokaa kuin mekin, joten ylimääräistä lautaista ei tullut koskaan oma-aloitteisesti ja silloin kun tilasimme tytölle oman annoksen, ei sitä osattu tarjota suoraan hänelle. Pikkuiselle mastui ravintoloissa kala, pasta, oliivit ja tietysti leipä. Omat maidot kannoimme Suomesta tytölle.

Meillä oli reissussa mukana Stokke Scoot matkarattaat ja BabyBjörnin One kantoreppu. Ennen matkaa ostin AT-Lastenturvasta rattaisiin aurinkovarjon, joka osoittautui matkalla todella tarpeelliseksi, sillä Sisilian aurinko oli todella voimakas. Muutenkin matkarattaat toimivat reissussa hyvin ja ne vaikka ne kokoontaitettuna vievät melko paljon tilaa, niin mahtuivat hyvin mm. paikallisbussien tavaratiloihin. Kantoreppu sen sijaan oli ihan ehdoton, kun lähdimme yksi ilta keskustan ihmisvilinään katsomaan miten paikalliset juhlivat omaa juhannustaan eli Ferragostoa. Lisäksi reppu olisi ollut tarpeen iltaisin Taorminassa, jonka kadut olivat täynnä turisteja. Ilmeisesti kantoreput ovat harvinaisia Sisiliassa, sillä pikkuneiti sai paikallisilta järkyttävän paljon ihastuneita kommetteja ja katseita, kun hän kulki repussa.

Takana siis rentoja lomapäiviä ja ihania muistoja. Suosittelen Sisiliaa, jos haluat lomaltasi mukavaa ilmastoa, rantaa, hyvää ruokaa, kohtuullista hintatasoa, suloisia kyliä ja lapsiystävällistä tunnelmaa.

 matkarattaat ja kantoreppu saatu blogin kautta

Kommentit (5)

1/5 | 

Ajatteletko koskaan - vai pitääkö pienen lapsen äidin edes ajatella - sitä hiilijalanjälkeä, jonka perheenne matkustelu aiheuttaa?

Hienoja kuvia, ja varmaan myös hieno matka. Mutta kuinka kauan meillä ihan oikeasti on varaa polttaa kerosiinia?

 

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
2/5 | 

Toki ajattelen. Mutta sen verran paljon tykkään ollaan matkalla, että toivon, että siihen on jatkossakin mahdollisuus. Ja kun katsoo Helsinki-Vantaan väenpaljoutta, niin en ole ainut ihminen joka Suomessa nauttii matkustelusta. Onneksi arjessa voi tehdä paljon valintoja, jotka ovat pallollemme hyväksi.

3/5 | 

Kuulostaa, että teillä oli mukava reissu! Voi kunpa itsekin pääsisin perheen kanssa reissuun. Taitaa jäädä kuitenkin vain haaveen tasolle. Hissu on tosi söpö, tukka on nätisti leikattu.

4/5 | 

Moni pienten lasten vanhempi varmasti ajattelee sitä hiilijalanjälkeä, joka omista valinnoista aiheutuu. Mutta matkustelu (ainakin minua) voimaannuttaa ja ilahduttaa, joten matkoilla käydään aina joskus. Kompensoin omia valintoja myös kuten Heidi kirjoitti, arjen valinnolla jotka paitsi säästävät ympäristöä myös ylläpitävät kotimaista kysyntää. Kiva postaus ja upeat kuvat :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
5/5 | 

vierailija 3 - Reissu oli kyllä onnistunut ja rento. Toivottavasti sinun matkahaaveesi toteutuisi tulevaisuudessa. Kiitos, itsekin tykkään Hissun polkkatukasta,  olen nyt pari kertaa käynyt hänen kanssaan kampaajalla.

vierailja 4 - juuri näin, arjessa voi tehdä valtavasti valintoja, jotka ovat ympäristöystävällisiä. Mukava kuulla, että tykkäsit postauksesta.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla