Olimme yksi ilta koko pieni perheemme asioilla Helsingin keskustassa ja tuli päivällisaika. Muistin lukeneeni, että Tennispalatsiin oli uudistuksen yhteydessä avautunut uusi ravintola - Lumière Vin & Cuisine. Päätimmekin suunnata sinne.

Ravintola sijaitsee Tennispalatsin toisessa kerroksessa, siellä kulmassa, jossa mielestäni ei aikasemmin ollut mitään toimintaa. Meitä odottikin yllättävän kotoisa ravintola, jossa oli rauhallista ja pöydissä olevat kynttilät loivat kaunista tunnelmaa. Meidät ohjattiin ystävällisesti pöytään ja pikkuneidille löytyi helposti syöttötuoli.

Brasserien menu on melko niukka, mutta itse tykkään, että ravintolassa ei ole liikaa vaihtoehtoja, onpa sitten helpompi tehdä päätös. Otettiin alkupalaksi, joitan herkullista paistettua juusto, joka jaettiin koko perheen kesken. Pääruoaksi minä sain kalaa, mies häränlihaa ja pikkuneiti Quichea. Miehen kanssa nautittiin puokkiin 12cl ranskalaistan valkoviiniä ja sitä nauttiessa tuli kyllä ikävä Ranskaan. Kaikki sujui mutkattomasti ja meillä oli leippoisa ruokailuhetki. Välillä käytiin tytön kanssa juoksentelemassa Tennispalatsin pitkillä käytävillä ja sitten taas jatkettiin.

Oli jotenkin hämmentävää löytää näin kiva ja tyylikäs paikka kolkosta elokuvateatterista. Lumière Vin & Cuisine on täydellinen paikka leffan jälkeiselle lasilliselle ystävän kanssa tai pitkälle illalliselle museokierroksen jälkeen. Paikassa on tarjolla arkisin lounasta ja sunnuntaisin brunssia ja luulenpa, että molemmat ovat kokeilemisen arvoisia.

Lumière Vin & Cuisine

Salomonkatu 15, Tennispalatsi 2. krs.

ps. Aloitin viime viikolla blogivalokuvauskurssin, joten älkää ihmetelkö, jos kommenteissa joku arvioi kuviani.

Kommentit (1)

Hanna Råst
1/1 | 

Hei! Tämä paikka on minullekkin uusi tuttavuus, joten kiitos myös sen esittelemisestä. Aloitat postauksen harmonisella yleiskuvalla tilasta ja pöytäkattauksesta. Mielestäni myös tuolien rivistö luo kivaa linjaa, jota pitkin katse seuraa. Tästä laajemmasta näkymästä lähikuvaan toimii hyvin ja hauskana lisänä on toiminnallisuus sivulta tulevan lapsen käden kautta. Tässä tiukka rajaus toimii hyvin ja kaiken ei mielestäni tarvitsekkaan näkyä kuva-alassa. Tiukka rajaus yleensä tuo myös hetkeen intiimiyttä. Seuraavien kahden kuvan kohdalla jäin pohtimaan puolestaan rajausta ja kuvasommittelua. Toisaalta Lumiere tilan edessä oleva kynttelikkö on tunnelmallinen, mutta olisiko se voinut ansaita kokonaan oman kuvansa? Näkisin nimittäin myös mahdollisuutena käyttää tässä hyödykseen pystykuvaa, jolloin Lumiere kyltin olisi voinut sommitella pystykuvan yläosaan ja antaa oviaukon sekä heijastusten täyttää alaosaa. Seuraavan kuvan kohdalla pohdin sommittelua puolestaan rajauksen kannalta. Olisiko kuvaa voinut joko rajata tiukemmin, tai sitten jättää ympärille reippaammin tilaa? Kuvassa pidän tietynlaisesta viimeistelemättömyydestä esimerkiksi liinan ja aterimien suhteen, mutta koen, että elementtejä voisi asetella tasapainottamaan koko kuva-alaa, tai vaihtoehtoisesti hyödyntää tyhjää tilaa elementtien ympärillä enemmän hyödykseen. Viimeinen pystykuva toimii puolestaan vielä hyvänä tilan esittelijänä. Erilaiset rivistöt laseja, viinejä jne. saavat hyvää jatkumoa pystykuvan antaman linjan kautta. Tässä jos haluaisi voisi lähteä vielä kokeilemaan värilämpötilan vaihtamista ja sen vaikutusta kuvan sävyihin. Mahdollisesti muutos saattaisi häivyttää keltaisuutta pois, vaikkakin sekavalo (kynttilät, sisävalot, ulkovalot) tuovat oman haasteensa tähän. Kuvistasi välittyy kauniin rauhallinen tunnelma. On kuitenkin hyvä juurikin kyseenalaistaa totuttuja rajaustapoja ja miettiä vielä kuvan oton jälkeen, että voisiko tätä ko. kohdetta kuvata toisin. Hyvä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla