Nyt osittaisen hoitovapaan myötä päikkäreiden tuomasta hetkestä on tullut mun arvokasta omaa aikaa. Oon päättänyt, että käytän aina perjantaisin pari tuntisen totaaliseen rentoutumiseen jolloin ainoa tavoite on juoda kaksi Nespresson lattea kiireettömästi.

Olen pitänyt kiinni periaatteesta, että perjantaisin olemme päikkäreiden aikaan kotona, jotta tyttö saa nukuttua hyvät sikeät päiväunet omassa sängyssään, ei siis mitään hänelle sopimattomia nopeita vaunupäikkäreitä,  ja minä saan otettua samalla rennosti. Vietyäni tytön päikkäreille omaan huoneeseensa teen usein joitain kotitöitä, kuten pyykinpesua tai järjestelen paikkoja, mutta sitten valmistan itselleni latten ja kaivan esiin kirjan ja aikakausilehtiä tai suosikkiblogit ja relaan. Mielen valtaa sellainen totaalinen autuus ja hyväolo, sillä elämä just nyt on tasapainossa ja mun on hyvä olla. Torstai-illat on nykyään siivouspäiviä, minkä vuoksi voin perjantain pyhittää tytön kanssa yhdessäoloon ja päikkärit omaan hyvinvointiin. Hoitovapaapäivästä onkin tullut upea aloitus viikonloppuun.

Muistelen niitä hetkiä, kun tytär nukkui 30minuutin päikkäreitä, siinä ajassa ei ehtinyt hirveästi tekemään kotitöitä puhumatta siitä, että olisin nukkunut tai ottanut muuten rennosti. Jossain vaiheessa tyttären päiväunet pitenivät ja pikku hiljaa tajusin, että hän oikeasti nukkuu vähintään kaksi tuntia, eikä koko ajan takaraivossa tarvinnut miettiä, että kohta vauva herää. Nykyään tytär nukkuu kotipäivisin vähintään kaksi tuntia sikeästi, useasti kolmekin tuntia. Tämä tarkoittaa sitä, että voin oikeesti juoda kahvini lämpimänä ja rauhassa ja päivitellä vaikka blogia. Sitten parin tunnin jälkeen hiljaisuuden katkaisee iloinen "äitiiii, äitiii" huuto ja käyn lämmöllä nostamassa tyttäreni syliini. Ehtikin tulemaan jo ikävä. <3

Mutta nyt jatkan vielä hetken tätä rentoutumista ja meinaan katsoa jakson Tanskan version Ensitreffit Alttareista ja jään odottamaan milloin minut kutsutaan nostamaan verhot lastenhuoneeseen.

Leppoisaa viikonloppua sinulle ja toivottavasti pääset nauttimaan itsekin päiväunista. Heidi

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla