Täällä vietellään parhaillaan viimeisiä hoitovapaapäiviä hetkeen.

Meidän perheen työkotipäiväkoti sekoitus on sujunut yllättävän kivuttomasti syksyn ajan. Itsehän palasin hoitovapaalta työelämään kesällä tyttären ollessa noin 1v 2kk-ikäinen. Mieheni jäi puolestaan hoitovapaalle siihen saakka kunnes tyttö oli puolitoistavuotias ja aloitti päiväkodissa. Kerroinkin jo syksyllä, että jäin osittaiselle hoitovapaalle ja se päätös on ollut yksi parhaimmista!

Olen siis ollut perjantait poissa töistä ja perjantait ovat olleetkin viikon parhaimpia päiviä. Olen ollut iloinen, että tytön hoitoviikko on näin aluksi ollut lyhyt, minä olen päässyt hyvin sisälle uuteen työhön ja samalla ollaan kuitenkin saatu viettää yhteistä arvokasta aikaa. Kaikki ovat voittaneet. Toki osittainen hoitovapaa näkyy palkkapäivisin, mutta kaikkia juttuja ei todellakaan voi rahassa mitata.

Ensi vuonna rupean tekemään työtilanteen vuoksi taas viisi päivästä työviikkoa, maanantaista perjantaisin, tavalliset toimistoajat. Eli meillä alkaa tavallinen arki. Ajatus ahdistaa. Ei enää pitkiä viikonloppuja yhdessä tyttären kanssa, ei enää kivoja päiviä, kun saamme kaksin ulkoilla, leikkiä, nähdä ystäviä ja kotoilla. Sovimme mieheni kanssa, että sovitamme päiväkotiin viemiset ja hakemiset, niin että tytön hoitopäivistä muodostuisi nykyistäkin lyhyemmät. Ajatus 5-päiväisestä työviikosta kuulostaa rankalta, sillä nyt työviikot ovat kuluneet hujauksessa, mutta eniten huolestuttaa, että miten tytär jaksaa olla päivähoidossa viitenä päivänä, tai oikeastaan miten minä kykenen olemaan erossa lapsestani viitenä päivänä viikossa. Päiväkodin henkilökunta vakuutteli, että kevät sujuu varmasti hienosti, sillä tyttö on jo tottunut päiväkotilainen ja hän on sopeutunut erinomaisesti ryhmään. Tämä on tottakai kiva kuulla ja uskon tähän.

Hoitovapaapäivisin olen päässyt palamaan siihen kotiäitiaikaan. Rauhallisia aamuja, kivoja tapahtumia, ystäviä, pitkiä päikkäreitä ja leikkiä. Esimerkiksi viime perjantai oli melko tyypillinen hoitovapaapäivä. Nämä postauksen kuvatkin ovat viime viikolta. Aamupäivisin meillä on ollut yleensä jokin sovittu meno tai tapaaminen, tällä kertaa aamumme alkoi jouluisissa tunnelmissa Hämeenkylän kartanossa joulupuurotilaisuudella. Kartanolta surautimme kotiin leikkimään, tällä kertaa hoisimme nukkeja. Lounasta masuun ja sitten tyttö päikkäreille. Perjantaisin tyttö onkin nukkunut pitkiä unia ja olen saanut sitä paljon puhuttua omaa aikaa. Välipalan jälkeen mies tuleekin kotiin ja sitten alkaa illan menos ja hommat. Kivoja rentoja päiviä sanoisin.

Luulenpa, että lähempänä kesää pyydän taas mahdollisuutta jäädä osittaiselle hoitovapaalle. Tai saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Mutta suosittelen kyllä tällaista ratkaisua, jossa voi yhdistää sekä uran että kotiäitiyden.

Kommentit (2)

Teija / Pirppunen-blogi
1/2 | 

Minä palasin töihin toukokuussa joustavalla hoitovapaalla. 3 pvää viikossa, osa etänä ja iltaisin. Ihan loistava mahdollisuus ja ns. kevyt laskeutuminen uuteen arkeen niin minulle kuin tyttärelle.

Vuodenvaihteessa olisi tarkoitus aloittaa kokopäivätyöt. Meillä työajat (ja -matkat) ovat miehen kanssa samat, joten pikkuneidille tulee pitkiä päiväkotipäiviä. Vähän jännittää, miten uusi arki lähtee rullaamaan; viihtyykö neiti niin paljon päiväkodissa, kuinka vähiin jää yhteinen aika ja ehtiikö sitä enää tekemään ns. mitään...

Tsemppiä sinnekin uuden arjen opetteluun! :)

pirppunen.blogspot.fi

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Sinun syksyn työkuviot kuulostavat ihan unelmalta.

Lapset yleensä kyllä viihtyvät päiväkodissa, mutta itseäni ainakin harmittaa ja jännittää juurin tuo yhteisen ajan vähentyminen.

Kiitos tsempeistä, samoin sinne!

Mukavaa joulun odotusta teidän poppoolle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla