Olin tyttäreni kanssa tällä viikolla Oopperassa katsomassa Taikahuilua. Ooppera järjestää nimittäin taaperoille taidetuokioita, joissa esitetään tuttu ooppera lapsille suunnatulla tavalla ja tänä syksynä ohjelmistossa on siis Taikahuilu.

Taaperoiden taidetuokiot pidetään parvilämpiössä, jonne on sisäänkäynti Oopperan takakautta, josta vahtimestari ohjasi hisseillä oikeaan kerrokseen, en tiedä olisiko pääovista päässytkään kulkemaan näin päiväsaikaan. Vaunut sai jättää narikan viereen ja ehdittiin siinä syömään pieni välipalakin ennen kuin yleisö ohjattiin parvelle. Henkilökunta ohjeisti lapsia istuuntumaan eturiviin pienille penkeille ja aikuiset saivat istua takarivisssä, näin taattiin, että pieniväki näki lavalle parhaiten. Rohkeasti suurin osa lapsista istuikin hienosti penkissä, vaikka se oma rakas vanhempi ei ollutkaan ihan siinä vieressä.

Tämä taidetuokion Mozartin Taikahuilu on suunniteltu sopivan erityiseti 2-4-vuotiaille lapsille. Alle puolen tunnin esitys käsitti soittoa, oopperaa, nukkeja, eläimiä ja laulua. Kohtaukset olivat vauhdikkaita ja joskus jopa hieman jännittäviä, myös aikuisetkin pääsivät nauramaan sillä sovitus oli nykyaikaistettu niin, että huumori upposi myös meihin vanhoihin, yli kolmekymppisiin. Parissakymmenessä minuutissa ehdittiin käymään läpi Taikahuilun tärkeimmät tapahtumat lintumies Papagenon kertomana. Hauskaa oli se, että esityksen jälkeen lapset pääsivät tutustumaan pienoisteatteriin ja halutettaan samaan kuvaan esiintyjien kanssa.

Oopperan vauvojen taidetuokiot ovat jo legendaarisia ja ne täyttyvät hetkessä kun ilmoittautuminen tuokioihin vapautuu. Mekin käytiin tyttären kanssa hänen vauva-aikaan näissä vauvojen taidetuokioissa ja ne olivat todella ihania. Sen sijaan taaperoiden taidetuokioista ei ole ainakaan vielä tullut yhtä suosittuja, sillä syksyn tuokioihin näytti olevan vielä lippuja saatavilla. Suosittelen menemään, oli jotenkin hienoa päästä käymään oopperassa oman lapsensa kanssa, vaikka hän onkin vielä näinkin pieni.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla