Rakas tyttäreni, olet jo neljä kuukautta vanha. Tänään kun makoilit rinnallani ja tapitit isoilla silmilläsi samalla tavalla kuin neljä kuukautta sitten Kätilöopistolla, mietin että onko näiden hetkien välissä tosiaan jo neljä kuukautta.

Olet ihana höpönassu. Katselet maailmaa ihmetellen kauniilla silmilläsi ja suu supussa. Tutustut kaikkeen maistelemalla ja pureskelemalla.

Tykkäät kun sinulle jutellaan tai sinut nostetaan korkealle ilmaan, silloin hymyilet niin että molemmat hymykuoppasi näkyvät. Isäsi sanoo sitä hymishymyksi. Rakastat tutkia ja kosketella läheisten naamoja, suu ja leuka ovat ihan parhaita. Olet iloinen kun sinulle lauletaan, äitinä olenkin oppinut keksimään lauluja vaikka vaipoista tai varpaista lisäksi vanhojen perinteisten lastenlaulujen sanat ovat hyvin palautuneet mieleeni. Lisäksi tykkäät tanssia aikuisen sylissä.

Jos et tykkää jostain laitat alahuulesi suloisesti rullalle. Et tykkää, kun automatkoilla ilmastoinnista huolimatta turvaistuimessa on tullut kuuma. Äkilliset kovat äänet saavat suusi mutrulle ja saatat ruveta itkemäänkin jos vaikka ambulanssi ajaa ohi. Et myöskään tykkää olla kovin pitkiä aikoja lattialla. Olet kuitenkin pääasiassa tyytyväinen ja itket vaan syystä.

Juttelet erityisesti aamuisin ja iltaisin sekä hoitopöydällä. "ääyy" "eeieei" Aina kun aivastat sanot sen jälkeen "äy". Huokailet suloisesti. Nykyään et enää hikottele niin paljon kuin alkukuukausina.

Opit minun nimipäivänä kääntymään selältä vatsallesi. Käännyt aina oikean kyljen kautta. Laitat tällä hetkellä kaiken saatavilla olevan suuhusi, paitsi tutin. Olet ruvennut imemään peukkuasi, en oikein tykkää siitä tavasta, jospa tutti joskus voittaisi peukalon. Sylissä tykkäät nykyään istua niin kuin isot vauvat jo istuvat, oikein pungerrat istuma-asentoon jos makoilet sylissä. Tykkäät kun sinut nostetaan makuulta istumaan käsistäsi vetämällä. Innostut usein viuhtomaan ja potkimaan jalkojasi ja käsiäsi. Yhteiset jumppahetket ovatkin parhaita.

Vaatekokosi on juuri muuttumassa 62. Vaippakokosi on vielä hetken 2. Olet 59cm pitkä ja painat 5800g (syntyessäsi 48cm ja 3120g). Kasvat tasaisesti -2 käyrällä.

Nukut päivän aikana kolmet päiväunet. Päiväunet otat joko vaunuissa, Manducassa, omassa laatikossa tai meidän vanhempien sängyssä. Yöunille menet klo 21 aikoihin. Joskus nukut jopa seitsemän tuntia putkeen, mutta useimmiten heräät viiden tunnin jälkeen. Alkuyön nukut omassa laatikossasi ja herättyäsi syömään, nukut loppuyön meidän vanhempien välissä. Olet suloinen kun herättyäsi venyttelet.

Syöt äidinmaitoa ja noin 400ml äidinmaidonkorviketta päivässä. Olet sormiruokaillut ananasta. Parina päivänä annoimme sinulle maissivelliä ja oikein huusit sitä lisää, mutta vatsasi ei tainnut tykätä siitä, sillä itkin sen jälkeen kovasti. Viikonloppuna aloitamme soseiden syömisen, olet jo niin iso.

Automatkoilla olemme lauleskelleet kovasti Jari Sillanpään Malagaan, Juha Tapion Meillä on aikaa ja tietysti Cheekkiä. Suosikkilaulusi on tällä hetkellä kuitenkin Ella ja Aleksin Yöjuna Rovaniemelle.

Päivämme yhdessä kuluvat nykyään ihanasti. Alkuajan itkut ovat toivottavasti nyt takanapäin, olen oppinut täyttämään sinun tarpeesi. Voinko pyytää enempää kuin sinun hymysi tai kun olet sylissäni turvassa.

Olet rakas.

 

 

Tytön 1kk, 2kk ja 3kk kuulumiset.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla