Kaupallinen yhteistyö Jollyroom.fi kanssa

"Mites yöt teillä sujuu?" "Oletko saanut nukuttua?" Näihin kysymyksiin olen saanut vastata usein viime viikkojen aikana. Tyytyväisenä voin sanoa että olen saanut nukuttua, tosin sellaisissa kahden-kuuden tunnin pätkissä, mutta silti. Yöt ovat olleet meillä hyvinkin rauhallisia ja ruvenneet sujumaan tietyllä samalla kaavalla.

Meidän kolmeviikkoinen nukkuu yöt makuuhuoneessamme. Vauvan ensisänky, mielettömän kaunis kehto, on aivan meidän sänkymme vieressä, jotta voin ihailla nukkuvaa vauvaa (ja tarkistaa, että hengittäähän hän) ja helposti nostaa Hertan yöllä rinnalleni syömään. Mutta kyllä meillä taidetaan suurin osa yöstä nukkua perhepedissä.

Esikoisemme käy nukkumaan viimeistään klo 20.00, mutta me muut käymme maate siinä klo 22 aikoihin. Tosin Hertta saattaa vielä puolilta öin tankata maitoa rinnastani, mutta kun uni lopulta tulee, niin vauva herää syömään keskimäärin kaksi kertaa yössä. Tai kun oikein tarkasti rupean tässä nyt miettimään, niin erillisiä syöttöjä saattaa olla jopa neljä yhden yön aikana, tunnit ja heräämiskerrat rupeavat tällä äidillä vaan menemään jo sekaisin.

Jonkin aikaa vauvamme on nyt nukkunut ensimmäisen pätkän yöunista omassa Petite Cherien mooseskorissa. Halusin siirtyä tähän käytäntöön, jotta saan itse nukuttua ainakin osan yöstä syvää unta ja esikoisen vauva-ajasta jotain oppineena pikku hiljaa tämä ensimmäinen unipätkä kasvaa ja tällöin on helpottavaa, että vauva osaa nukkua sen omassa sängyssään. Kun Hertta ensimmäisen kerran yöllä ilmoittaa nälästä, hän ei muuten itke tuolloin vaan maiskuttaa ja ähisee äänekkäästi, nostan hänet kehdosta meidän vanhempien väliin. Nopeasti onneksi nukahdan uudelleen vauvan syödessä rinnalla. Mieheni pelkää, että hän kääntyy unissaan vauvan päälle, joten yleensä ennen aamua isi onkin siirtynyt nukkumaan sohvalle. Totuus taitaa kuitenkin olla, että miehellä on enemmän tilaa sohvalla, kun tytön kanssa leveillään sängyssä oikein kunnolla, jolloin isi-ihminen on aivan liiskautunut meidän ja seinän välissä.

Itseäni jännitti ennen vauvan syntymää, että herääköhän esikoinen öisin aina kun vauva rupeaa elävöimään, joo siinä vaiheessa jos vaippa pitää vaihtaa yöllä, niin Hertta kyllä itkee. Uskallankohan sanoa tätä ääneen, vai tuleekohan ensi yöstä täysi katastrofi, mutta tähän asti taaperomme on nukkunut täydet 12h yöunet siitä asti kun pikkusisko tuli perheeseen.

Päiväunia vauvamme nukkuu joko meidän vanhempien sängyssä, omassa ensisängyssään, sohvalla, vaunuissa tai Manducassa.

Haasteita nukkumiseen tuo se, että Hertalla ei vielä ole mitään rytmiä päivissä, en tietenkään sitä vielä oletakkaan. Joskus vauvamme saattaa nimittäin nukkua täyttä putkea puolesta päivästä iltaan asti yhdellä syötöllä, mutta joinain päivinä hän nukkuu päikkäreitä ainoastaan parin tunnin pätkissä. Jos viimeiset päikkärit jatkuvat kovin myöhään iltaan, niin luonnollisesti ne vaikuttavat siihen milloin Hertta on riittävän väsynyt yöunille. Olen miettinyt, että pitäisikö ruveta herättelemään Herttaa viimeisiltä päiväunilta, jotta ennen sopivampaa nukkumaanmenoaikaa ehtisimme hiukan seurustelemaan ja väsy tulisi sitten lähempänä lapsille sopivaa kellonaikaa. Tai ehkä luotan siihen, että rytmi rupeaa muotoutuman itsestään, aivan kuten esikoisen kanssa tapahtui.

Esikoisemme rupesi nukkumaan täysiä yöunia omassa huoneessaan ilman yösyöttöjä tai muita hulabaloita siinä puolenvuoden iässä, joten toki minulla on toiveissa, että Herttakin oppisi nukkumaan yhtä hyvin. Alku ainakin vaikuttaa positiiviselta. Muistan, että esikoisen vauva-aikana selkeistä iltarutiineista tuli elämää helpottava asia, joten Herttakin on päässyt heti alusta asti tottumaan joka ilta toistuviin iltatoimiin - hämärämpi valaistus, rauhoittuminen, yökkäri, iltasatu, maito, unilaulu, iltarukous ja pusut.

Toivotaan, että meidän perheen yöt jatkuvat yhtä hyvinä kuin tähänkin asti tai muuttuvat tästä vielä paremmiksi. Mieskin olisi kiva saada koko yöksi takaisin makuuhuoneeseen. Ja erityisesti toivon, että jatkossakaan yöheräilyt eivät väsyttäisi minua ja nämä hormonit pitäisivät minut pirteänä vielä monta tulevaa kuukautta.

Hyvää yötä, kauniita unia, oman kullan kuvia.

ensipeittosetti saatu Baby Wallabylta

Kommentit (2)

Pauke
1/2 | 

Ihana vauva! Onnea vielä <3 Tsemppiä hormoonien keskelle :) Meiän esikoinen on puoltoista ja toisen tarkoitus syntyä alkuvuonna. Oon tilannu samaisen kauniin mooses korin, mutta kysymys onkin - miten sait korin kahvat tollai ylöspäin? Meiän korin kahvat kun sojottaa sinne koppaan päin? Että oisko vinkki vitosta? :D Mahtavaa kuulla, et teidän taapero nukkuu suht hyvin edelleen ja kop kop, että jatkuukin niin. Onko teillä toiselle tiedossa oma makuuhuone vai ajattelitteko laittaa lapset samaan huoneeseen, kun on aika?

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Kahvat saa taivutettua ylöspäin ja jäävät tosiaan noin pystyyn, kun ovat sen verran jäykkää tekoa.

Me asutaan tällä hetkellä kolmiossa, joten erillistä huonetta vauvalle ei tällä hetkellä ole. Toivottavasti löydämme etsimämme unelmiemme neliön, ennen kuin Hertta muuttaisi omaan huoneeseen nukkumaan. Tuntuu vaan toivottomalta tämä asunnonetsintä, kun ollaan jo kohta vuosi etsitty kivaa kotia täältä meidän nykyisen kodin lähettyviltä.

Kaikkea hyvää sinulle viimeiselle raskauskolmannekselle.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla