Rakastan hyvää ruokaa ja kivoja ravintoloita. En ole koskaan äitiyteni aikana kainostellut mennä lapsen kanssa hienoonkaan ravintolaan ja tyttäremme onkin illallistanut kanssamme Helsingin huippuravintoloissa. Onnekseni emme ole koskaan kohdanneet huonoa palvelua taikka silmienpyörittelyä siitä syystä, että seurueeseemme kuuluu vauva/taapero, päinvastoin, lapselle on löytynyt aina syöttötuoli ja hän on saanut omia annoksia kokeilta. Asiaa on toki helpottanut se, että tyttöni käyttäytyy melko rauhallisesti; ei huutele vieraisiin pöytiin taikka syö epäsiististi. On ollut ilo huomata, että Helsingissä lapsiystävällisiä ravintoloita ovat myös muutkin ravintolat kuin ne tyypilliset ketjuravintolat, jonne usein ehkä mennään lasten kanssa. Toki olen pöytävarausta tehdessäni ilmoittanut, että seurueeseemme kuuluu lapsi, jolloin ravintola on osannut varautua tarvittaessa lapsen tuloon haluamallaan tavalla. Ja olen kyllä antanut häpeilemättä lapsen pelata taikka lukea ravintolassa annosten välissä, jossa olen nähnyt sen tarpeelliseksi.

Nyt äitiyslomalla on ollut mahtava tilaisuus sopia tuttujen kanssa lounastreffejä keskustan ravintoloihin. Lounasaikaan ravintoloissa on paljon rennompi tunnelma kuin illallisaikaan, joten lapsenkin kanssa kynnys ravintolaan menosta on huomattavasti matalampi. Lisäksi lounas on kiva tapa tutustua ravintolaan, sen fiilikseen ja ruokaan. Postauksen kuvat ovat Ravintola Vinkkelistä, jossa kävimme nauttimassa kolmen ruokalajin lounasmenun. Tytär oli tietysti mukana. Tämäkin kehuttu klassinen ravintola loi meille täydellisen lounashetken, vaikka kyseessä on ranskalaisvaikutteinen arvokas ravintola valkeilla pöytäliinoilla. Palvelu oli kuitenkin lupsakkaa ja me tunsimme itsemme tervetulleiksi. Kaksivuotias sai ihan samanlaista palvelua kuin me aikuisetkin ja lisäksi keittiö muokkasi hänelle lapsiystävällisen annoksen. Kiitos Vinkkeli!

Mutta niinä harvoina kertoina kun pääsee syömään oikein hyvään ravintolaan illallista, niin rehellisesti täytyy myöntää, että kyllä mä sinne menen mieluummin aikuisseurassa, jolloin saan aivan rauhassa nauttia ruoasta ja fiiliksestä.

Oletteko te kohdanneet huonoa palvelua asioidessanne ruokaravintoloissa lasten kanssa? Entä onko ollut jotain erityisiä kivoja juttuja miten ravintola olisi huomioinut lapset?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 | 

Kiva kun kerrot näistä ravintolakokemuksista ja etenkin brunsseista.  Itseäni kiinnostaisi mitä eri ravintolat laskuttavat lapsen ruokailusta jos ei ole omaa lasten listaa. Joillakin brunsseilla maksetaan ikävuosien mukaan, mutta näistä harvoin on mainintaa esim. nettisivuilla  ja siksi jotkut brunssipaikat on ohitettu, kun ei olla etukäteen vaivauduttu selvittämään hintaa. Aikuisen ruoasta voi ajoittain maksaa useamman kympin, mutta parivuotiaan ruokailusta ei viitsisi kovin paljon yli kymppiä maksaa. Olisi siis mahtavaa jos voisit lisätä maininnan lasten annoksen hinnasta ravintolapostauksiisi. Mukavaa syksyä perheellesi ja voimia loppuraskauteen!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014
2/5 | 

Kiva ja hyödyllinen idea, laitan jatkossa brunssipostauksiin maininnan lastenhinnoista. Tuolla Vinkkelissä aikuisten lounas maksoi 29€ ja muistaakseni kaksivuotiaan lounas maksoi 11€.

MiiaK
3/5 | 

Itselläni on vain positiivisia kokemuksia taaperon kanssa ruokailusta ravintolasta. Aina ollaan saatu hyvää palvelua ja melkein voisi sanoa, että mitä parempi ravintola, sitä enemmän lastakin huomioidaan. Näin on ollut ainakin oman kokemukseni mukaan. Meillä on aina pieniä kirjoja sekä muumipelikortit mukana ja ne ovat toimineet viihdykkeinä, kun paikoillaan istuminen on alkanut tökkiä.

Erityisesti olen ollut todella tyytyväinen ruokaillessani lapsen kanssa Tallinnassa, eri ravintoloissa. Siellä lapsi sai aina kokilta tervehdyksenä joko jonkin suolaisen annoksen tai vähintään jälkiruokajäätelön, vaikka olimme hänelle pääruoan ja jälkiruoan tilanneet :) Saatesanoina oli usein, että kiitoksena lapsen hyvästä käytöksestä, tms. :) Aivan huikeaa ja innostaa lapsiperheitä panostamaan ulkona illallistamiseen! Ihan näin mielettömän hyviin kokemuksiin en ole Suomessa törmännyt. Tekikin heti näiden muisteloiden jälkeen alkaa varaamaan seuraavaa Tallinna-reissua :D

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tuo on totta, että mitä parempi ravintola sitä parempaa palvelua on myös lapsiperheenä siellä saanut, se on ollut iloinen yllätys. Jotenkin kuvittelin ennen äidiksi tuloa, että jatkossa söisimme ulkona vain HeseChicosRosso-tyyppisissä ravintiloissa.

Onpa kiva kuulla kokemuksia Tallinnan ravintoloista. Monesta tuutista on saanut kuulla, että Tallinnassa on tosi hyviä ravintoloita ja jos moni niistä on vielä lapsiystävällisiä, niin parin päivän hotelliloma Tallinnaan ei kuulosta ollenkaan enää niin huonolta vaihtoehdolta. Onkohan Tallinnassa jotain kivaa nähtävää taikka tekemistä lapsiperheille, pitääpä ruveta selvittämään...

Vierailija

Tallinnassa on lapsille paljon enemmän kaikkea kivaa, kuin Helsingissä. Ja lapset otetaan todella positiivisesti huomioon. Suosittelen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla