Meidän perhe teki sunnuntaina kesäretken Lonnan saarelle

Meidän perhe teki sunnuntaina kesäretken Lonnan saarelle. Kuinka moni teistä lukijoista vieraili Lonnassa avajaisviikonloppuna?

Lonna avautui tosiaan viime viikonloppuna kävijöille. Entinen miinanraivaussaari Lonna sijaitsee Suomenlinnan naapurissa.

Saarelle pääsee kymmenessä minuutissa JT-Linesin lautalla Kauppatorilta. Lauttoja menee kerran tunnissa. Menopaluu lippu maksaa 7€ ja se on voimassa koko päivän. Sillä paluu Lonnasta tapahtuu Suomenlinnan kautta, voi samalla lipulla piipahtaa myös Suokissa.

Yhteyslautassa oli portaita, joten lastenvaunuilla oli hiukan hankala liikkua lautassa. Meillä oli onneksi ainoastaan turvaistuin mukana, joten pystyimme jättämään ratasosan lautan aulaan ja mennä istumaan paikoilleen turvaistuimen kanssa.

Lonnassa on tällä hetkellä avoinna ravintola ja kahvila. Tarkoitus saaren vuokralaisilla on tänä kesänä avata saarelle vielä designmyymälöitä. Seuraavina kesinä saarelle pitäisi avautua kuulemma vielä kauneushoitola ja rantasauna.

Me halusimme päästä maistelemaan uuden ravintolan ruokia.

Kyseessä on rento ravintola (jopa niin rento, että uskalsin imettää ruokapöydässä), jossa pöytävaraus ei kuulemma ole välttämätön. Sunnuntaina ainakin ravintolaan mahtui hyvin istumaan. Keittiössä hääräsi nuoria, innostuneita ja ammattitaitoisia kokkeja. Vaihtuvalla menulla oli kaksi alku-. pää- ja jälkiruokaa valittavana. Ravintola suosii kotimaisuutta ja luomua raaka-aineissaan. Oma pääruokani, grillattu purjo, oli ihan tajuttoman hyvä, siis ihan mieletön. Ensimmäistä kertaa eläissäni taisin antaa ihan spontaanisti positiivista palautetta kokeille. Pääruokien lisukkeet tuli jaettavaksi, mikä oli hauska juttu. Palvelu oli ihanan nuorekasta ja ystävällistä. Ja parasta tietysti rakennuksen tunnelmalliset tiiliseinät.

Ravintolan pihalla on terassikalusteita, jossa on ihana nauttia lasillisen jotain kylmää ja nauttia rennosti hyvästä seurasta historiallisessa miljöössä.

Lonnassa on avoinna kahvila, josta saa kahvia tai vaikka lasin kuohuvaa. Joitain makeita leivonnaisia näytti kahvilassa myös olevan tarjolla. Parasta antia on kuitenkin se, että kahvilasta voi ostaa piknik-korin ja mennä nauttimaan herkuista samalla kuin nauttii Helsingin edustan merellisistä maisemista jollain kalliolla.

Sillä saaressa on vielä usean rakennuksen kunnostustyöt kesken oli liikkuminen saaressa vielä hiukan rajoitettua ja haastavaa. Lastenvaunuilla kulku onnistui juuri ja juuri kiviteillä ja laiturilla. Ravintolaan ja kahvilaan oli kyllä hyvät rampit tehty.

Saaren historian pystyy kokemaan hienosti. Vanhoissa rakennuksissa voi nähdä laitteita, joilla laivat tehtiin immuuneiksi magneettimiinoille. Parasta on vanhat kiskot, joita pitkin ennen vanhaan on kuljetettu miinoja lautureilta varastoihin. Saaren historiasta voi lukea enemmän Lonnan sivuilta täältä.

Helsingin edustan saaret on mielestäni ihan parasta kesästä. Suosittelen ehdottomasti retkeä Lonnaan. Ja varsinkin kun saaressa rupeaa olemaan jatkossa enemmän toimintaa, niin paikasta tulee varmasti helsinkiläisten suosikkikohde ja oleskelupaikka.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla