Vaikka lomapäivät Joukolassa ovat olleet viime päivinä kovin tuulisia ja sen myötä syksyisiä, saimme ihanaa kesäfiilistä mökille kutsumalla muutaman sukulaisen päiväkahviaikaan Hissun leikkimökin pation avajaisiin. Piti hiukan keksiä syy juhlaa, mutta kylläpä kaksivuotias oli kovin innoissaan omista juhlistaan.

Uuden pation eteen katettiin pöytä. Tarjolla oli lettukakkua, joka syötiin tottakai leikkimökin lautasilta. Kahvi siemailtiin pienen pienistä kahvikupeista ja mehua tehtiin leikkimökin kannuihin kaadettavaksi. Pommac-lasillisilla kilisteltiin sitten uuden pation kunniaksi, "kippis". Hissu sai jopa muutaman pienen lahjan vierailta, kuten uuden avaimenperän leikkimökin avaimeen laitettavaksi. Voi kuinka iloinen tyttö olikaan. Kahvihetken jälkeen kunniavieras pääsi Hissun kanssa leikkimään ja tekemään ruokaa pieneen punaiseen mökkiin.

Niin hauskaa, että tämä minulle aikoinaan rakennettu leikkimökki on saanut uuden elämän tyttären leikeissä ja siitä on koko perheelle tullut tärkeä keskipiste mökkipihassa.

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 | 

Miten ihanat juhlat...jäävät varmasti teille kaikista mieleen! Ihanaa heittäytymistä!

Verho
2/4 | 

Ahh.. Taas yksi päivää piristävä postaus sillä näin tubeconin (olen tudettaja tubenimi on Mariieveronica käy tilaamas jos kiinnostaa katsoa mun elämään.😉) Hissulla on aivan ihana leikkimökki kiva idea tarjoilla kahvit leikkimökki tavaroista

P
3/4 | 

Kiva kirjoitus! Mä mietin samoja juttuja, tosin sillä erolla, että meillä vaan yksi lapsi (1v), jonka vauvavuosi on ollut itselleni aika raskas; vauva on valvottanut (ei mahdottomasti, mutta kuitenkin, vieläkin heräilee yleensä 1-3 krt yössä, pari kk valvoi tunnin joka yö yms.), oli todella itkuinen ensimmäiset kuukaudet, ei viihtynyt vaunuissa eikä ole koskaan nukkunut paljoa, ei edes vastasyntyneenä (15-30 min pätkissä, parhaimmillaan laskin yhtenä päivänä, kun vauva oli 1kk, että nukkui 11 tuntia), ei vieläkään viihdy pitkiä aikoja yksin, vaan pitää viihdyttää/kantaa sylissä. Mutta siis, tuosta raskaasta vauvavuodesta huolimatta haaveilen jo toisesta lapsesta ja huomaan, että usein ajattelen, että toinen on varmasti "helppo". :D Sitten aina äkkiä muistutan itselleni, että hei, toinen saattaa olla VIELÄKIN "haastavampi" kuin eka; valvottaa vielä enemmän, olla reflusksikko/alleegikko yms. Kunnes muistutan itselleni, että turhapa noita on murehtia etukäteen. Paljon on myös kiinni omasta asenteesta ja siitä kuinka raskaaksi kokee erilaiset asiat. Tiedostan jotenkin olevani itse aika "herkkä" kaikelle vähänkin "raskaalle" ja voihan olla, ettei esikoisen vauvavuosi olisi jollekin muulle edes ollut niin raskas. Ja lopulta lasta rakastaa aivan valtavasti, oli hän "helppo" tai "haastava". "Haastavan" kanssa kannattaa muistaa, että ihan yhtäkkiä tulee kuitenkin se päivä, kun tajuat, että "oho, tämänhän onkin helpottanut valtavasti!" Vauvavuosi on kuitenkin lyhyt ja kun lapsi kasvaa huomaat kuinka valtavan ihana ja hurmaava persoona hän on omana itsenään.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Olen yrittänyt muistuttaa itseäni, että vauvavuosi voi olla myös helppo, olenhan itsekin sellaisen jo kerran kokenut. Ja jos tosiaan joutuu kohtaamaan haastavia vaiheita, niin sanomasi asia siitä, että yht'äkkiä onkin se päivä kun asiat ovat helpottuneet, vauvan kanssa kun aika kuitenkin kuluu niin valtavan nopeasti, vaikka sen väsymyksen ja itkun keskellä ei juuri siltä tuntuisi.

Voimia sinulle arkeen ja hei sinä selvisit vauvavuodesta! <3 Ihanaa vauvakuumeilua sinulle, seuraavalla kierroksella on jo jonkin verran kokeneempi äiti, joten ehkä vauvavuosi on helpompaa.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla