Viime viikolla Helsingin Senaatintorin laidalle Torikortteleihin avautui uusi Helsingin Kaupunginmuseo. Kaupunginmuseossa on sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä aikuisille, mutta erityisesti lasten ja lapsenmielisten mieleen on museon yhteydesssä oleva Lasten kaupunki. Lasten kaupunkihan on ollut nyt joitakin vuosia kiinni remontin vuoksi ja itse olen jo malttamattomasti odottanut paikan avautumista, sillä olin kuullut museosta paljon hyvää kokeneemmilta vanhemmilta. Minulle ja kaksivuotiaalle tulikin yllättäen vapaa lauantai, joten suunnattiin Lasten kaupungin heti avajaisviikonloppuna. Ja miten mieletön paikka onkaan kyseessä!

Sederholmin talossa lapset pääsevät leikkimään ja puuhailemaan yhdessä vanhempien kanssa, lastenmuseossa kaikkeen esillä olevaan saa todella koskea. Olin jotenkin aivan haltioitunut paikan monipuolisuudesta ja kaikista täydellistä yksityiskohdista. Ja miten innostuneesti oma taaperoni leikki, tutki ja innostui jokaisessa huoneessa. Lasten kaupungissa lapsi (ja aikuinen) pääsee leikin tiimellyksessä tutustumaan vanhanajan Helsinkiin, lisäksi museossa on muun muassa 70-luvun mummola elävällä mummolla, nukketeatterinäyttämö, rooliasuja puettavaksi, kansakoulu ja leikkihuone nukkekodeilla ja junaradalla.

Meidän seurueen suosikki oli 1700-luvun puoti, jossa tytär rupesi heti leikkimään kauppaleikkejä. Puodissa myynnissä olevat tuotteet olivat hauskasti todentuntuisia: oli kaloja, makkaroita, kankaita, mausteita, leipiä sekä juureksia. Suloisesti ennestään tuntemattomat lapset rupesivat heti yhdessä leikkimään tunnelmallisessa puodissa. Uudistetussa Lasten kaupungissa on jäljellä paljon vanhoja hyviä paloja, joista yksi on tämä kauppa, jonka valikoimaa on vaan monipuolistettu kiinniolon aikana.

Vanha luokkahuone löytyy entiseen malliin Lasten kaupungista. Lapset voivat helposti eläytyä siihen millainen koulupäivä heidän isovanhemmillaan ja isoisovanhemmillaan on ollut aikoinaan. Koulutusta löytyy vanhoja kouluasuja, joita lapset voivat pukea ylleen ja lisäksi on opetustauluja, puiset pulpetit, vanhoja koulukirjoja ja liitutaulu. Tykkäsin siitä, että Lastenmuseon jokaisessa huoneessa oli seinillä kivoja vinkejä ja kysymyksiä, jotka saivat pohtimaan menneen ajan elämänmenoa ja kokeilemaan vinkattuja leikkejä lapsen kanssa.

Uskomatonta, että Helsingin vanhimmassa talossa on näin upea ja kiinnostava paikka kaupungin pienimmille asukkaille.

Kaupunginmuseossa on remontin jälkeen tilavat vessat, naulakkotilat sekä viihtyisä kahvila. Lisäksi Lasten kaupungissa on oma yllä olevassa kuvassa näkyvä eväshuone. Me jätettiin rattaat ulkona lastenvaunuille varattuun katokseen, mutta hissien ansiosta museossa pystyy liikkumaan tarvitteassa myös lastenvaunujen kanssa.

Ja mikä parasta, Lasten kaupunkiin on aina vapaa pääsy kuten koko Helsingin kaupunginmuseoon.

Ihana Helsinki! <3

Kommentit (4)

Katri / Kotona ja kaupungilla
1/4 | 

Vau, kiitos ihanasta vinkistä! Täytyypä tuolla kyllä mennä käymään, kun taas taaperon kanssa suuntaamme nokkamme kohti Helsinkiä. Usein, kun on jossain kaupungilla niin ei oikein tiedä mihin menisi taaperon kanssa kuluttamaan hieman energiaa asioidenhoidon/shoppailujen lomassa. 

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Lasten kaupunki on tosi hyvällä paikalla Tuomikirkon lähellä Aleksanterinkadulla, joten sinne voi tosiaan helposti piipahtaa kun on käymässä keskustassa. Tosin ei ole auki heti ihan aamusta, vasta lounasajan paikkeilla avautuu. Ja aina vapaa pääsy!

StyleC
2/4 | 

Ihan huikea vinkki, kiitos! Tämä pitää tosiaan painaa mieleen ja muistaa seuraavaa Hkin visiittiä ajatellen :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla