Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila lähetti sähköpostia ja haastoi perhebloggaajat pohtimaan miten lapsiystävällinen joulu syntyy. Jouluihmisenä lähdin tähän haasteeseen ilolla mukaan.

Aikuisten velvollisuus on tehdä joulusta lapsiystävällinen. Jotta meidän perheen ensimmäisestä joulusta tulee lapsiystävällinen, minä lupaan lukea satuja, viettää aikaa kiireettömästi ja notkua vähemmän somessa.

Tulimme viikonloppuna Joukolaan ja olemme rauhassa valmistautuneet jouluun. Olen viettänyt aikaa jo nyt kiireettömästi. Täällä maalla joulustressistä ei ole tietoakaan. Päivän asu on pitkälti yöpaita. Kuusi on tuotu sisälle, rosolliainekset porisevat puuhellalla, jouluvalot on viritelty pihalle, pieni viikkosiivous tehty, joululaulut soivat, jääkaappi on täynnä ruokaa. Olemme valmiita jouluun. Toivon, että tämä kiireetön tunnelma säilyisi koko pyhien ajan.

Minulla on täällä mökillä paljon omia vanhoja kirjoja lapsuudestani. Ajattelin, että nyt jouluna olisi hyvä hetki lueskella kirjoja tyttären kanssa. Nyt kun hänestä on kiva istua sylissä ja katsella kuvia kirjoista. Ehkäpä rupean joululomalla lukemaan tyttärelle iltasatuja. Ainakin Mauri Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille kirjaa luemme nyt jouluna, se kirja kuuluu jouluun.

Todellinen läsnäolo on aina, myös jouluna, tärkeetä. Tämä hetki on nyt eikä kohta, joten haluan keskittyä tyttäreeni ja hänen ensimmäiseen jouluunsa täysillä. Minulla on ollut paha tapa someilla samaan aikaan kun olen tekemässä jotain muuta. Ihmisten seurassakin saataan kaivaa puhelimeni esille ja vilkaista onko facebookissa tapahtunut jotain. Ikävä tapa, josta haluan eroon.. Niinpä haluan joulunpyhien aikaam ja sen jälkeenkin notkua vähemmän somessa ja keskittyä vauvaani ja muihin läheisiini täysillä.

Haastankin sinut tekemään omat joululupauksesi osoitteessa www.lapsiystavallinenjoulu.fi. Sivuilla voit jakaa lupauksesi Facebookissa tai lähettää ne korttina ystävillesi.

Lapsiystävällistä joulua sinulle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla