Meidän perhe vietti viikon verran talvilomaa ja teimme lomareissun Rukalle. Itseasiassa tämä oli mun elämäni ensimmäinen matkani talviseen pohjoiseen. Kyllä oli mukava reissu ja teki niin hyvää tämän vauva-arjen keskellä minulle, koko meidän perheelle ja parisuhteelle.

Matkaseurueemme miesväki ajoi yötä vasten Helsingistä Rukalle ja minä lensin tyttärieni kanssa perässä. Oli itsestäänselvyys, että menisin Kuusamoon lentokoneella, sillä pitkä ajomatka pienten lasten kanssa ei todellakaan kuullostanut kovin houkuttelevalta ajatukselta.

Mä itseasiassa vähän jännitin etukäteen miten onnistun hoitamaan lentokenttävelvollisuudet kahden lapsen kanssa, mutta turhaan jännitin, sillä kaikki sujui paremmin kuin hyvin. Onnistunut lentokokemus olikin ihana startti lomallemme. Olin buukannut etukäteen taxin, jossa oli vauvalle turvakaukalo ja leikki-ikäiselle turvaistuin. Lähtöselvityksen olin tehnyt etukäteen kotona, joten kentällä pääsimme kävelemään suoraan turvatarkastukseen. Kaikki matkatavarat olin saanut laitettua menemään etukäteen autolla Kuusamoon, joten minulla ei ollut lentokentällä kuin hoitolaukku käsimatkatavarana. Turvatarkastuksessahan Helsinki-Vantaalla on lapsiperheille oma väylänsä, joten meidän ei tarvinnut jonottaa tässäkään vaiheessa. Vauva kulki lentokentällä kantorepussa ja turvatarkastuksessa meinasi loppua kädet kesken, mutta henkilökunta auttoi pyytämättä pitelemällä vauvaa sen aikaa että sain repun takaisin päälle turvatarkastuksen jälkeen. Kentällä meillä oli sen verran hyvin aikaa, että ehdimme syömään ravintolassa pienen lounaan, shoppailemaan Muumi-kaupassa ja käymään hoitohuoneessa ennen koneeseen menoa. Helsinki-Vantaalla on hyvät lastenhoitohuoneet, joissa kuuluu muuten linnunlaulua, ja sehän oli kaksivuotiaan mielestä hauskaa. Itse lennot sujui kivuttomasti vauvan nukkuessa molempiin suuntiin. Esikoiselle riitti kirjojen luku, ihmettely ja mustikkamehun juonti, kyseessä oli tosin sen verran lyhyt lento, että seuraavalle lomalennolle pitää kyllä varata Hissulle enemmänkin ajanvietettä. Kotimatkalla menimme kentältä kotiin junalla, ja sepäs vasta olikin näppärää. Kylläpä oli mieluisaa päästä yli vuoden tauon jälkeen lentokentälle ja matkakuume nousi siellä taas ihan uusiin lukemiin.

Rukalla yövyimme sukulaiseni upeassa kelohonkamökissä. Mökki sijaitsi todella hyvällä paikalla, rauhallisella alueella kävelymatkan päässä rinteistä. Täydellinen mökki kaikilla mukavuuksilla teki lomailusta nautinnollista - lämpimässä mökissä lapset viihtyivät, hyvin varustellussa keittiössä oli kiva valmistaa ruokaa, kauniissa saunassa oli ihana rentoutua iltaisin ja takkatulen ääressä oli mukava rauhoittua lasten mentyä nukkumaan. Aikas bueno.

Ruka oli todella kiva kohde lasten kanssa matkustaessa, sillä tekemistä riitti kaikille päiville.

Rinteessä kävimme kaikki, kaksivuotiaskin elämänsä ensimmäisen kerran. Rukalla olikin kiva, että siellä oli kaiken tasoisille laskijoille sopivia rinteitä. Esikoinen ei oikein innostunut laskettelusta, mutta lajikokeilu jatkuu varmasti taas ensi kaudella. Ensi vuonna varaamme tytölle luultavammin ihan opettajan, tällä kertaa opetuksesta vastasi mieheni. Itsekin uskaltauduin rinteeseen lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen, ja mähän olin ihan hyvä.

Laskettelun lisäksi käytiin muun muassa pulkkamäessä, Lammintuvalla husky- ja poroajelulla ja ulkoiltiin. Joinain iltoina käytiin Rukankylässä syömässä koko porukka. Mulle tärkein syy lähteä Rukalle oli kuitenkin Antti Tuiskun keikka ravintola Pisteessä, olihan taas hyvä keikka. Ikimuistoinen kokemus oli myös päästä ohjaamaan huskyajelua, mieletön fiilis!

Maaliskuussa oli täydellistä tehdä matka Rukalle, sillä säät suosivat - aurinko paistoi päivittäin ja lämpötila oli mukavasti siinä nollan tietämillä. Kiitos Ruka, olit mukava, tulemme varmasti uudestaan.

Kommentit (2)

Haley
1/2 | 

Lammintupa on kyllä paras päiväretkipaikka mitä voi Rukalla keksiä, oli lapsia tai ei. Me viime vuonna suksittiin sinne ja pari kertaa myös käyty autolla. Tänä vuonna tarkoitus taas sinne suunnata ihmettelemään poroja sekä husky pentuja.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla