1. Fisher-Price Smart Stages laptop

Smart Stages
Smart Stages
Smart Stages
Smart Stages

2. Brio keinuhevonen

3. Oppi&ilo Kurkkaa! KOTI

4. Hape nuppipalapeli

5. Götz nukke

6. Boikido rumpusetti

7. Hape työnnettävä kani

8. oskar&ellen kangaskirja

9. Plasto pieni hiekkasetti

10. Bobby Car Benz

11. Brio My First-aloitussetti

12. Brio kävelyvaunu

13. Duplo ensimmäinen maatilani

Nyt kun oman tyttären 1-vuotissyntymäpäivät on juhlittu ja tuttavapiirissämme on ollut viime kuukausien aikana paljon ensimmäisiä syntymäpäiviä, on tullut paljon mietittyä mitä yksivuotias voisi haluta syntymäpäivälahjaksi.

Meidän taapero tykkää kovasti tietokoneestamme, kaukosäätimistä ja matkapuhelimista, joten taaperon oma kannettava olisi varmasti hauska. Tästä Fisher-Pricen kannattavasta kuuluu lauluja ja lausahduksia kirjaimista, numeroista ja väreistä kun lapsi painaa nappuloita. Kannettava on myös pitkäaikainen leikkikalu, sillä siinä on kolme eri tasoa eri-ikäisille lapsille.

Keinuhevonen ja potkuauto ovat molemmat klassikko 1v syntymäpäivälahjoja. Brion keinuhevosen esikuvana on Brion ensimmäinen puulelu vuodelta 1907, sympaattista. Keinuhevosta olen nähnyt myytävän ainakin Stockmanneilla. Vilacin potkuautot tuntuvat olevan ne suosituimmat potkuautot taaperoperheiden keskuudessa. Vilacia myyvät mm. RiimikkoOmbrellino ja Pieni Ihminen. Mersujen ystävänä kelpuuttaisin mieluusti Mercedez Benz SLK -mallisen potkuauton omalle tyttärelleni, sillä hänen olisi pähee suhailla pitkin poikin.

Kirjat ovat aina hyvä lahja. Meidän tyttö on ainakin ihan hullaantunut kirjoista ja niitä luetaan jatkuvasti. Luukkukirjat ovat tytön mielestä ihan parhaita ja niiden lukemiseen hän jaksaa keskittyä pidempään, kun pitkiä satuja hän ei ole vielä oikein jaksanut kuunnella. Oppi&ilolla on mielettömän hauskoja vauvakirjoja, kuten tämä Kurkkaa! Koti-kirja. Tyttäremme sai joululahjaksi tämän kankaisen oskar&ellenin maatilakirjan, jota hän jaksaa edelleen innolla selailla päivittäin. Kirjaa myy ainakin RIimikko Porvoossa ja Tingeling Helsingissä. Kannattaa vilkaista mitä muita uskomattoman suloisia juttuja oskar&ellenillä onkaan.

Nuppipalapelit ovat kiva, helppo ja opettavainen juttu 1-vuotiaalle. Itse tykkäsin lapsena palapeleistä ja toivon, että tyttärenikin ihastuu niiden tekemisestä. Tytöllä onkin jo yksi nuppipalapeli ja pikku hiljaa hän on oppinut laittamaan paloja takaisin paikoilleen, kun aikaisemmin hän vain söi paloja ja viskoili niitä ympäriinsä. Kannattaa muuten hankkia pikkuiselle laadukkaita palapelejä, joiden paloissa säilyy värit myös jos vauva niitä vähän imeskelee, itse en sitä tajunnut ja ensimmäisestä palapelistämme on väri jo hävinnyt joistain paloista. Esimerkiki  Lelukauppa Karttuuni myy taaperoille tarkoitettuja Djecon palapelejä, joiden palat ovat syljenkestäviä.

Ensimmäinen nukke on mahtava lahjaidea pikkuiselle. Omalla tyttärelläni on jo kaksi pientä ensinukkea ja Baby Born-nukke, joita hän hoitaa ja syöttää ajoittain, joskus nuket kyllä joutuvat vaan heittelyn kohteeksi. Ensinuket ovat pieniä pehmeä vartaloisia nukkeja, joten ne soveltuvat oivallisesti pienen lapsen leikkeihin. Götzin nukkeja myydään esimerkiksi lelukauppa Tingelingissä ja ranskalaisia Corolle nukkeja esimerkiksi Lilleri Lallerissa ja Ombrellinossa.

Lelusoittimet ovat varmasti pidettyjä lahjoja. Rumpu, huuliharppu, ksylofoni, tamburiini, marakassit, triangeli - vaihtoehtoja on monia. Tyttärellämme on Boikidon soittopöytä kotona ja se on osoittautunut  todella kestäväksi ja sitä tytär pimputtelee päivittäin. Boikidon soittimia myy mm. Hobby Hall - miten hauska ja kehittävä olisikaan vedettävä musikaalijuna.

Tikun päässä oleva työnnettävä lelu on viimeisin minkä keksin lahjaideaksi yksivuotiaalle. Ihastuin tähän Hapen työnnettävään pupuun kädessäni lelukauppa Karttuunissa Hakaniemessä. Tämä suloinen pupu varmasti innostaisi taaperoa kävelemään pitkin kesäisiä katuja, porkkanan heiluessa pupun käsissä. Pidän tälläistä työnnettävää lelua ihanan vanhanaikaisena, hankkiikohan nykyajan vanhemmat tällaisia lapsilleen?

Kesä lähestyy ja aika lapsiperheissä kuluu entistä enemmän hiekkalaatikolla, joten omat hiekkalelut olisi varmasti käytetty lahja. Plastolla on tällainen pieni hiekkasetti, jonka muotoilu sopii hyvin yksivuotiaan käteen.

Brion junarata on klassikkolelu. Nyt Briolta on tullut markkinoille My First- kokoelmat, jotka mahdollistavat junaleikit jo 1,5-vuotiaille lapsille. Settien lelut ovat juuri sopivan kokoisia pienille sormille ja osat ovat yhteensopivia klassisten Brion junarataosien kanssa.

Brion taaperokärry on oivallinen apuväline kävelemään opettelevalle taaperolle. Toki moni lapsi oppii kävelemään jo ennen 1-v syntymäpäiviään, jolloin lahja voi tulla hiukan myöhässä. Brion taaperokärry on kestävä, joten se kestää varmasti seuraavillekin taaperoille ja kävelyopettelun jälkeen kärry on kiva lasten leikeissä.

Ja viimeiseksi - Duplot, varmasti yksi suoituimmista yksivuotislahjoista. Meidän tyttärellä ei ollut ennen syntymäpäiviään omia Duploja, mutta moni ikätoveri tuntuu niillä jo kovasti leikkineen ennen synttäreitä. Lego on tänä keväänä tuonut markkinoilla kivoja uusia settejä. Duplojen uusi MY FIRST-sarja soveltuu perheen pienimmille, jopa puolitoistavuotialle taaperoille. Sarjaan kuuluu muun muassa ensimmäinen maatilani ja ensimmäinen leikkimökkini. Näillä lapsi oppii leikin lomassa maatilanelämästä ja arkirutiineista.

Näiden lisäksi väriliidut ja sormivärit ovat tarpeellisia pienelle aloittelevalle taiteilijalle. Itse hankin tyttärellemme Hakaniemen Karttuunista Staedtlerin myrkyttömiä väriliituja ja niillä tyttö onkin jo hienosti piirrellyt.

Olisiko sinulla vinkata jotain muuta kivaa lahjaideaa 1-vuotiaalle?

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla