Kesällä syntyneellä kummitytölläni oli viikonloppuna kastepäivä, olipa onnellinen päivä.

Ristiäisiä juhlittiin päivänsankarin isovanhempien kotona, läsnä olivat sedät, tädit, mummit, ukit sekä kummit. Kastejuhlan lämpimään ja mukavaan tunnelmaan vaikutti, että paikalla oli päivänsankarin lisäksi 8 pientä lasta, eli touhua ja menoa riitti. Tytöllä oli puettuna erityisen kaunis neulottu kastemekko, jossa hänen äitinsä, tätinsä ja serkkunsa on kastettu. Pappi oli nuorekas, mukava ja asiallinen. Laulettiin kaksi lastenvirttä, isoveli kuivasi pikkusiskonsa pään ja itse nieleskelin kyyneliä lukiessani kummien rukousta. Kaste on kyllä uskomattoman kaunis toimitus.

Kummityttö oli koko kasteen ja kahvittelujen ajan kyllä niin kiltisti, uskomattoman rauhallinen tapaus. Hänet jouduttiin jopa herättämään kastetta varten päiväuniltaa, mutta rennosti jaksoi ottaa koko tilaisuuden ajan. Tyytyväisenä hän katseli pieniä ja isoja ihmisiä, jotka kaikki halusivat sylitellä häntä. Oma tyttäreni sen sijaan huuteli koko juhlan ajan vaan "äiti, äiti". Joko piti päästä syliin, tai saada pillimehu taikka sitten leikkiä "auto". Niin suloinen pikkuneiti, joka tykkäsi syödä kahvipöydästä erityisesti kalavoileipäkakkua.

Päivänsankari on minun kolmas kummityttöni. Vanhin kummityttöni on lukioystäväni upea jo 14-vuotias tytär. Hänen kanssaan voi lähteä nykyään vaikka spahan viettämään rentoa tyttöjeniltaa. Muistan kuinka hän aivan pienenä vauvana tuli minulle yökylään, vaikka asuin vielä lapsuudenkodissani. Kaikki meni hyvin ja kiitos omalle äidille silloisesta lastenhoitotuesta. Tämän jälkeen ollaan käyty yhdessä muun muassa Robinin ja Tuiskun keikoilla. Toinen kummityttöni on mieheni veljen 8-vuotias tytär. Hän on todella reipas tapaus, joka on saanut muun muassa palkintoja menestyksekkäästi salibandyharrastuksesta. Muistan kuinka syötin häntä tuttipullosta, hänen ollessaan aivan hentoinen keskonen. Tämän jälkeen ollaankin mökkeilty, saunottu ja käyty vaikka Naantalissa yhdessä. Nyt on ihana saada pieni suloinen kummityttö, jonka kasvua ja kehitystä pääsee näkemään ja kokemaan.

Ensi viikonloppuna mennään sitten sunnuntaimessuun kuulemaan esirukoista, jonka yhteydessä ilmoitetaan seurakunnalle kummitytön kasteesta.

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 | 

Kastejuhla on aina yhtä kaunis ja herkkä tilaisuus. Minulla on yhteensä 15 ihanaa kummilasta. Ja itselläni on neljä lasta vuosina 2010, 2011, 2012 ja 2015 syntyneet joiden kastejuhlia olen saanut järjestää. Nuorimmaisen ristiäisissä maaliskuussa meillä oli 15 erilaista sorttia pöydässä ja kaikki mahdollinen itse leivottua! rakastan laittaa juhlia, ja jokaisissa ristiäisissä on ollu 30-40 aikuista sekä lapset lisäksi.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla