Muutaman vuoden mietinnän jälkeen sain tänään vihdoin tehtyä retken Kruunuvuorenrannan huvila-alueelle.

Alueella on kymmenkunta huvilaa, joista suurin osa on päässyt rappeutumaan ja lahoamaan. Muutamia ehjiä huviloita kaupunki yhdessä Museoviraston kanssa yrittää ilmeisesti vielä pelastaa.

Kruunuvuorenranta sijaitsee Laajasalon läntisessä osassa. Melkein perille menee bussi 88, mutta menimme paikalle pyörillä. Päätien lopussa löytyy oikealta puomin takaa alkava polku, joka vie satumaiselle lammelle. Lammen reunusta pitkin kannattaa lähteä oikealla päin ja pikku hiljaa vastaan rupeaa tulemaan mitä hienompia mutta valitettavasti kokonaan tai osittain sortuneita huviloita. Väkisin mielikuvitus rupeaa lentämään ja miettimään mitä kaikkea huvilat ovat nähneet ja kokeneet saksalaisten ja neuvostoliittolaisten omistuksessa.

Suosittelen, että teet myös retken Kruunuvuorenrantaan ennen kuin uuden lähiön rakentaminen alueella kunnolla pääsee käyntiin. Ja ota eväät mukaan, kuten me teimme, ja nauti merellisestä Helsingistä katsellen maisemia keskustaan, Merihaaan, Mustikkamaalle, Kulosaareen ja Herttoniemeen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla