Kun viime vuoden puolella päätin, että vihdoin on meidän perheen aika päästä Dubaihin (ollut monta vuotta mun haaveissa), kysyin hotellisuosituksia tutultani, joka matkustaa Dubaihin vuosittain. Yksi hänen hotellivinkeistään oli Anantara The Palm Dubai Resort ja kun vakuutuin siitä, että kyseinen hotelli täyttää kaikki toiveeni (siisti, oma ranta, lastenallas, aamiainen, merinäköala, harrastusmahdollisuuksia, kohtuullisen ajomatkan päässä Dubain nähtävyyksistä) päätin varata matkan Dubaihin ja Anantaraan Aurinkomatkoilta. Ja onneksi päädyin Anantaraan, sillä asuminen siellä oli ehdottomasti parhain hotellikokemukseni tähän mennessä elämässäni. Anantaran ja siellä koettujen hetkien vuoksi meidän koko perheen loma Dubaissa oli täydellinen ja ikimuistoinen.

Anantara Dubai resort sijaitsee rauhallisella paikalla Jumeirahin palmusaaren aallonmurtajalla. Palmusaarellahan hotelleita on vain aallonmurtajalla. Hotellialue koostuu päärakennuksesta, laguuneista joiden ympärillä on bungaloweja, kahdesta suuremmasta hotellirakennuksesta, allasalueesta sekä ravintolarakennuksista. Päärakennus ja ravintolat ovat sijoitettu alueen keskelle, joten mistään hotellihuoneesta ei ole liian pitkä matka liikkua tapahtumapaikoille, vaikka resort melko suuri onkin. Ja toki voi pyytää, että henkilökunta tulee kuskaamaan sinut vaikka aamiaiselle sähkökäyttöisellä tuktukilla tai golfkärryllä. Resort on rakennettu kolme vuotta sitten ja kaikki paikat ovat vielä hyvässä kunnossa ja hotellialue on todella siisti.

Anantara Dubai Resort on saanut inspiraationsa Aasiasta ja kaikki rakennukset, sisustus huoneissa ja henkilökunnan asut ovat thaityylistä ravintoloita lukuunottamatta. Tykkäsin siitä, että vaikka kyseessä on viiden tähden hotelli, ei tyyli ollut kuitenkaan liian ökyä, hienostelevaa tai pröystäilevää, tämä vaikutti siihen, että olo hotelliin astuessa oli heti kotoisa ja rento. Oman erityisen piirteensä hotellialueelle antaa kolme uima-allasta jotka menevät kanavina bungalow-rakennusten välissä, kutsuivat näitä altaita laguuneiksi. Hotellilta oli upeat maisemat sekä Dubain downtowniin että palmusaaren oksille.

Yksi meidän lomamme huippujutuista oli se, että valitsin matkaa varatessamme huoneeksemme Premier Lagoon Access Roomin. Tämän huonetyypin erikoispiirteenä on siis oma sisäänkäynti uima-altaaseen. Hetken jouduin miehelleni vakuuttelemaan, miksi maksaisimme monta sataa euroa enemmän tästä huonetyypistä verrattuna esimerkiksi parvekkeelliseen huoneeseen. Mutta olen jo pitkään halunnut tällaiseen hotelliin, jossa on vapaa käynti uimaan ja onneksi sain tahtoni läpi tässäkin asiassa. Oma terassi altaan vieressä takasi, että lomamme oli entistä rennompi. Aina kun tytär ilmoitti haluavansa "ammeeseen" pystyimme pulahtamaan uimaan. Terassin edessä altaassa oli hyvä koroke, jossa taaperomme pystyi seisomaan ja uimaan käsipohjaa, lisäksi korokkeelta tytär innostui hyppimään ja sukeltelemaan. Vaikka Dubaissa on talvi oli altaan vesi lämmitetty 29asteeseen, oli siis uinti oli miellyttävää. Itselläni tuli tavaksi käydä aamu-ja iltauinnilla salitreenin jälkeen silloin kun muu perhe vielä/jo nukkui, niin rentouttavaa. Instagramissa onkin yksi kuva, miltä laguuni näytti iltauinnilla.

Huone itsessään oli oikein mukava, ei mitään valitettavaa. Anantarassa on näitä Lagoon Access Roomeja myös Deluxe mallisina ja ne ovat näitä perushuoneita tilavampia. Makuuhuoneen lisäksi oli hotellihuoneessa erillinen pukeutumistila, jonne saimme matkalaukut mukavasti levitettyä pois jaloista. Huoneen kylpyhuone oli varmaan suurempi kuin meidän oma olohuoneemme, siellä oli amme, suihkutila ja wc oli myös erillisessä tilassaan. Seuraavat seitsemän kuvaa on otettu meidän huoneesta ja omalta terassiltamme, toivottavasti ne antavat osviittaa siitä miten kivasta jutusta on kyse. Suosittelen ehdottomasti tällaista huonetta, jossa on käynti uima-altaaseen, ehdottomasti Anantaran juttu. Bungalowien lisäksi Anantarassa on huoneita isoissa hotellirakennuksissa ja omia villoja rannalla ja meren päällä.

Laguunialtaiden lisäksi Anantarassa on kiva allasalue. Altaalla on aurinkotuoleja ja -varjoja ja henkilökunta tuli aina levittämään allaspyyhkeet tuoleille kun saavuimme altaalle, tiedätkö sellainen kiva pieni huomioiminen. Lapsille oli erillinen lastenallas ja lisäksi pääaltaassa oli mukavan matalaa, joten siellä oli hyvä uiskennella lapsen kanssa. Palmusaaren hotellien etu on siinä, että hotelleilla on omat rannat, niin Anantarallakin. Me emme itseassa käyneet kertaakaan ottamassa aurinkoa rannalla, kertoo ehkä siitä, että vietimme aikaa omalla terassilla ja omalla altaalla, mutta rannalla näytti olevan aurinkotuoleja- ja varjoja ja palvelu pelasi sielläkin. Rannalta pystyi ihailemaan upeeta auringonlaskua kello 18 aikoihin, siitäkin lisää myöhemmin täällä blogissa.

Päivää ennen matkaamme huomasin Aurinkomatkojen sivuilta, että puolihoito kuuluisi matkamme hintaan, tämä oli kyllä kiva yllätys ja matkabudjettimme kiitti. Perillä oppaamme kertoi, että kilpailu hotellimarkkinoilla on Dubaissa kiristynyt sen verran, että Anantarakin on lisännyt puolihoidon matkapaketteihin. Puolihoito Anantarassa käsitti päivittäisen aamiaisen lisäksi joko lounaan tai illallisen. Anantarassa on neljä hyvää erilaista ravintolaa - kansainvälinen Crescendo, jossa on tarjolla aamiais- ja illallisbuffet, välimerellinen ja rento The Beach House, aasialainen Mekong sekä australialainen Bushman´s. Käytimme puolihoidon hyödyksi aina illalliseen, parasta nimittäin oli, että syömässä sai käydä missä tahansa näistä hotellin ravintoloista ja puolihoitoon kuului kolmen ruokalajin illallinen. Juomat tuli maksaa itse, mutta tämäkin oli tehty helpoksi, sillä sisäänkirjautuessa luottokortille tehtiin tietyn suuruinen varaus, joten loman aikana eri tarvinnut kulkea rahapussin kanssa, vaan juomat ja lounaat pystyi kuittamaan huoneennumerolle. Alkoholi Dubaissa on melko kallista, lasillinen viiniä maksoi 13-25€, ja mieheni kanssa nautimme vain pari alkoholiannosta koko viikon aikana ja nekin Happy Hourista. Lapset otettiin ravintoloissa aina hyvin huomioon; syöttötuoli kannettiin välittömästi, piirustusvälineet tuotiin viihdyttämään, leikkipaikka oli yhdessä ravintolassa ja ravintoloissa oli omat lastenmenut. Päivän parhaimpia hetkiä oli aamiainen, sillä aamiaisen pystyi nauttimaan joko ulkona suihkulähteen ja allasalueen vieressä tai sisätiloissa. Aamiaisella oli tarjolla vaikka mitä: kokit paistoivat munakkaita ja pannukakkuja, oli tuoreita hedelmiä, salaatteja, lämpimäisiä, jälkiruokia, leipiä, mehuja ja erikoiskahvit kannettiin pöytään. Näiden neljän ravintolan lisäksi Anantarassa oli allasbaari Mai Bar ja tyylikäs Lotus Lounge, jossa pystyi nauttimaan kahvit tai drinkit. Allasbaarissa söimme välillä lounassalaatit tai sitten tilasimme huonepalvelusta ruan terassillemme, toimii.

Anantarasta teki erityisen siellä saamamme palvelu, en ole aikaisemmin kokenut mitään vastaavaa. Henkilökunta oli jatkuvasti todella ystävällistä ja auttavaista, mutta erityiseksi kaiken teki pienet hauskat yksityiskohdat. Vai mitä olet mieltä, kun juuri kurkkuasi kuivaa, niin pieni thaimaalainen vene liukuu hotellihuoneesi viereen ja voit hankkia suoraan veneestä raikastavan juoman. Altaalla loikoillessasi sinulle saatettiin tuoda yllättäen joko tuoreita hedelmiä tai raikastava mehujää. Hissu rakastui hotellin haukkaan, jota hän uskaltautui silittämään. Tai kuinka monesti tytär ilahtuikaan kun hän sai ilmapallokukan tai vaikka ankkamaalauksen käteensä. Tai kun olet treenaamassa kuntosalilla (joka muuten oli täydellinen) niin ohjaaja tuo sinulle hyväntuoksuisen kylmän pyyhkeen, jotta voit pyyhkiä hikoilevat kasvosi. Hotellihuone siivottiin kahdesti päivässä, aamuisin aurinkotuoleille oli tuotu puhtaat pyyhkeet, lapsi sai jatkuvasti ihailua osakseen, huoneesta löytyi aina raikasta pullovettä, altaan hiekkaranta haravoitiin siistiksi ja hengenpelastajat seurasivat jokaista vetoasi uima-altaassa. Ilmainen kuljetus oli Mall of Emirates -ostoskeskukseen kolmesti päivässä ja omat henkilökohtaiset kuljetukset lasten turvaistuimilla upealla henkilöautolla onnistui helposti pientä korvausta vastaan. Kaikki toimi ja odotuksemme ylittyivät.

Tämä resortti sai minut ihastumaan Dubaihin valtavasti ja teki lomastamme niin iisiä. Nyt ymmärrän ihmisiä, jotka matkustavat Dubaihin vuosittain. Voin vaan suositella Dubaita ja Anantaraa kaikille lapsiperheille ja pariskunnille.

Kommentit (5)

pv
1/5 | 

Aivan täydellistä <3 tuonne minäkin joskus haluan :) ihan rentoa oleilua ilman arjen kiireitä. Lyhyt matka matkustaa lapsen kanssa. Ihana ilmasto.. wau!!!

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Suosittelen Dubaita, täydellinen matkakohde näin talvella! Reilun 6h lentoaika on kohtuullinen, aikaero (+2h) ei tunnu missään, varma aurinko, siistiä, kivoja hotelleja, lapsiystävällinen ympäristö, paljon nähtävää ja koettavaa tai sitten voi ottaa rennosti rannalla tai altaalla.

K1ffe
2/5 | 

Olettaisin, että moni lapsiperhe haluaisi kuulla mielipiteesi lennosta ja kuinka se sujui pienen lapsen kanssa. Vaikka lentoaika oli kohtuullinen, niin minun mielestä lentokone olisi voinut olla ainakin vessojen sijainnin ja ruokatarjoilun ( maksullinen ) takia parempi. Vessat ainakin meidän koneessa sijaitsivat vain takaosassa ja käytävillä oli koko ajan jonoa. Onneksi istumapaikka ei ollut takana, koska koko ajan oli joku puoleksi sylissä. Henkilökunta oli myös harmissaan ja pahoillaan, kun koko ajan ihmisten piti palata paikoilleen jotta kärryt pääsivät käytävää pitkin eteenpäin. Päästimme lapsiperheitä jonon ohi. Monet olivat fiksusti varanneet omia eväitä mukaan ja paluumatkalla kävivät syömässä ennen koneeseen nousua. Dubaihin matkustaa paljon lapsiperheitä ja olisi varmasti helpottavaa jos paluuaikaa saisi jotenkin aikaistettua edes parilla tunnilla. Meilläkin oli kone tunnin myöhässä ja olimme kotona vasta puolen yön jälkeen. Urhoollisesti moni lapsi jaksoi herätä kesken unien :-) Onneksi moni oli maksanut lapselle oman paikan ja siinä pystyi poikittain nukkumaan pää vanhemman sylissä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hyvä idea, olenkin miettinyt, että tekisin jutun lentomatkustamisesta taaperon kanssa.

Lapsemme osalta lennot Dubain matkallamme sujui hyvin, paluulennon hän nukkui lähes kokonaan. Itseäni ehkä lähinnä ärsytti, että ihmisiä oli jatkuvasti käytävällä jonottavassa, minkä vuoksi henkilökunta ei pystynyt työskentelemään sujuvasti. Paluulennolla oli pyörtymispisteessä nälän vuoksi, kun ruan tulo kesti monta tuntia. Meidän tyttö menee yöunille klo 19 aikoihin, joten lennon pitäisi lähteä puolilta päivin Dubaista, jotta lapsi ehtisi kotiin nukkumaan yöunia. Nytten onneksi unet jatkuivat välittömästi, kun pääsimme kotiin Helsinki-Vantaalta.

On kyllä puuduttavaa istua monta tuntia lapsi sylissä, seuraavalla lennolla meidänkin tyttö on jo 2v ja saa oman istumapaikan.

K1ffe

Olen huomannut, että joka ikäisellä lennolla ihmiset ryntäävät vessaan kun kone on ilmassa. Eikö olisi ollut miellyttävämpi käydä kentällä vessassa ennen koneen lähtöä? Aikuinen ihminen pystyy pidättämään muutaman tunnin, eikä sinne vessaan tarvitse ravata montaa kertaa ellei sitten juomavaunun antimet maistu liian hyvin...Henkilökunta oli kyllä aika kovilla tuolla Dubain lennolla. Jotenkin se paluulento tuntui niin pitkältä. Onneksi ostimme käsilaukkuun juustohampurilaisia Dubain mäkkäristä :D Seuraavan kerran istumapaikka enemmän edestä ja eväät kotoa tai kentältä 😉

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla