En ollut ennen meidän perheen isyyslomaviikkoa matkustanut Nizzaan taikka Ranskan Rivieralle. Olin aina kuvitellut, että Nizza on jotenkin erityisen hieno paikka, täynnä rikkaita julkkiksia. Olikin mukava huomata, että Nizza on rento, aivan tavallinen turistikohde. Helppo kompakti kaupunki liikkua myös vauvan kanssa.

Syyskuun loppu, aivan lokakuun alku, on hyvä ajankohta matkustaa Nizzaan, sillä säät suosivat yleensä vielä. Meidän lomaviikolle sattui yksi sadepäivä, muina päivinä olisi tarjennut hyvin löhöillä rannalla. Me vietimme kuitenkin enemmänkin kaupunkilomaa ja  kiertelimme Nizzaa ja Rivieran muita kyliä. Nizzan kaupunki ei näin sesongin lopussa myöskään ollut aivan täynnä turisteja, kuten esimerkiksi elokuussa.

Me asuimme viikon aivan tavallisessa ranskalaisessa ihanassa kaksiossa, joka sijaitsi aivan Promenade de Paillonin vieressä, lähellä vanhaakaupunkia. Majapaikkamme sijainti oli aivan loistava, sillä kaikki kivat jutut olivat lähellä ja rannallekaan ei ollut pitkä matka kävellä. Ainoastaan juna-asemalle oli hiukan pidempi matka ja joinain laiskoina aamuina menimimmekin kämpiltä juna-asemalle sporalla muutaman pysäkinvälin.

Julkinen liikenne Nizzassa on helppoa ja edullista. Lentokenttäbussi tuo kentältä suoraan keskustaan ja maksaa 6€. Bussi lähti lentokentän sekä 1 että 2 terminaalista. Raitiovaunu kulki keskustassa tiuhaan ja siinä oli miellyttävä matkustaa myös lastenvaunujen kanssa. Kertalippu sporaan maksoi 1,5€ ja 24h-lippu 5€. Nizzan junasemalta oli helppo ostaa lipun lippumyymälästä vaikka Monacoon. Junalipun hinta määräytyi kilometrien mukaan.

Kivoja paikkoja Nizzassa on useita. Oma ehdoton suosikkini oli vanhakaupunki, eli Vieux Nice. Vanhankaupungin kapeat kujat, torit, kauniit talot, lukuisat ravintolat, taidegalleriat, sokkeloisuus, kuivumassa oleva pyykit ikkunoiden ulkopuolella, pienet myymälät ja kauniit ikkunaluukut - olivat jotain ihanaa.

Promenade de Paillon on mieletön kävely- ja virkistyalue keskellä keskustaa, joka jakaa kaupungin vanhan ja uuden osan. Viheralueen paikalla on aikanaan virrannut Paillon-joki. Puistoalue alkaa Albert 1er puistosta rantabulevardilta ja jatkuu kansallisteatterille asti. Keskuspuistossa on lasten leikkipaikkoja, viheralueita, suihkulähteitä, penkkejä ja tunnelmallinen vanha karuselli.

La Promenade des Anglais-rantabulevardissa Nizza varmasti tunnetaan. Bulevardilla on kiva kävellä tai lenkkeillä ja fiilistellä merta ja menoa. Välillä voi pysähtyä istumaan jollekin useista penkeistä. Rantabulevardin varrella on upeita kuuluisia rakennuksia, kuten esim. palatsihotelli Negresco. Nizzan ranta on kivinen, alueella on sekä yksityisiä että yleisiä rantoja. Yksityiset rannat ovat maksullisia ja hinta näytti olevan 20€ paikkeilla.

Massenan aukio ja siitä alkava ostoskatu Avenue Jean Medecin on Nizzan ydin. Meillä meni yksi päivä mukavasti kun kuljeskeltiin ostoskatu junaseman päästä Massenan aukiolla. Välillä poikettiin sivukaduille lounaalle ja kahville ja taas jatkettiin. Lisäksi lähellä oli hiukan kalliimpien merkkien ostoskadut.

Nizzan ruokaravintolat tuottivat meille monta kertaa pettymyksen. Varsinkin illallisilla hinta ja laatu kohtasivat kokemissamme ravintoloissa vain harvoin. Me katsoimme potentiaalisia ravintoloita matkaopaskirjasta ja Tripadvisorista, joten kannattaa mennä sellaiseen ravintolaan jota joku oma tuttu ehkä suosittelee. Lounasmenut olivat kivoja ja niitä kokeilimme päivittäin. 20eurolla saattoi saada jopa kolmen ruokalajin lounaan tai ainakin päivänannoksen (plat du jour). Kannattaakin katsoa mitä ravintoloiden liitutauluihin on kirjoitettu. Lounas on pääsääntöisesti tarjolla klo 12-13.30 ja illallinen klo 19 eteenpäin.

Paras kokemamme ravintola oli Le Patio aivan vanhankaupungin ulkolaidalla, satamaan mentäessä. Ihana paikka sitruunapuineen, ruoka oli tajuttoman herkullista ja palvelu hyvää. Toinen kiva lounapaikka oli vanhassakaupungissa sijaitseva Acchiardo, jossa oli kotoisa tunnelma ja hyvää ruokaa.

Vauvalle annoimme kuumuudessa koko viikon ajan pullovettä, mutta itse uskalsimme loppuviikosta siirtyä jo juomaan hanavettä. Oli jotenkin turhauttavaa maksaa pullovedestä enemmän kuin viinistä. Kannattaa muuten maistaa Nizzassa hyvää roseeta, lasillisen roseeta sai ravintolassa edullisimmillaan 3 eurolla. Kaupassa pullollinen roseeta maksoi neljästä eurosta ylöspäin. Kahviloissa kannattaa tilata cafe creme, jos haluaa tavalliseen suomalaiseen makuun sopivaa kahvia. Hyvää jäätelöä Nizzasta saa valtavasti, tunnetuin jäätelöntekijä on Fenocchio, jonka kahvila ja myyntipiste löytyy vanhastakaupungista. Meidän jäätelöä rakastavalla isä-ihmisellä oli vaikeaa valita pallo satojen makuvaihtoehtojen joukosta. Ja entäs ne ihanat leivos-, suklaa- ja macaronsliikkeet.  Englannin kielellä pärjäsi muuten vallan mainiosti Rivieralla.

ps. Laitoin Joukolattaren blogger sivuille joitain ottamiani mustavalkoisia kuvia Nizzasta.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla