2010210

Juhlistimme eilen mieheni kanssa meidän 5v-kihlapäivää. Uskomatonta, että kosinnasta on kulunut jo viisi vuotta, mun mittapuulla se on nimittäin pitkä aika, tosin ollaanhan me styylattu jo kymmenen vuotta.

Mummi tuli tekemään taaperon iltatoimet ja me vanhemmat laitoimme vähän siistiimpää ylle ja lähdimme keskustaan. Olin varannut meille pöydän Ragusta. Olipa muuten kaunis ravintola. Söimme 4 ruokalajin illallisen viinipaketilla, otimme rennosti ja nautimme. 2,5 tuntia myöhemmin olimme kylläisiä, viinipäissämme ja keskustelleet muun muassa haaveista, viiden vuoden takaisista muistoista, lapsen kasvatuksesta ja matkailusta.

Edellisen kerran olimme miehen kanssa kaksin liikenteessä hääpäivänämme elokuussa. Olikin  hauskaa käydä treffeillä näin arjen keskellä, vaikkakin uuden arjen myötä omia menoja miettii nykyään entistä tarkemmin. Mutta teki kyllä hyvää parisuhteelle viettää aikaa kaksin ja onneksi taapero menee hyvissä ajoin nukkumaan, joten treffit eivät rokottaneet paljoa pois perheemme yhteisestä ajasta.

Viisi vuotta sitten, 20.10.2010, mieheni oli suunnitellut kosivansa minua kun kello tulee 20:10. Olimme silloin Kampin liukupostaissa ja kertomansa mukaan miehelleni oli iskenyt ramppikuume. Kosinta tapahtuikin omassa kodissa, kynttilän valossa, olohuoneessa. Muistan vaan, että yht´äkkiä silloinen avomies oli edessäni polvillani. Emme muista kysyikö hän "tuletko vaimokseni?" vai "menetkö kanssani naimisiin?"; mutta johonkin kysymykseen vastasin myöntävästi. Joimme shampanjaa ja soitimme vanhemmillemme kertoaksemme kihlautumisesta. Olo oli onnellinen ja pirskahteleva. Pian alkoivatkin hääjärjestelyt ja häitä tanssimme kesällä 2012. Elämä oli silloin kovin huoletonta.

Tykkään juhlistaa tällaisia merkkipäiviä, haluan että juhlaan on aina jokin syy. Nykyään ehtii harvoin käymään ulkona syömässä, joten tällaiset juhlapäivät ovat hyvä syy varata pöytä jostain kivasta ravintolasta ja vain nauttia. Ragusta ei tullut meidän uutta suosikkiravintolaa, vaikkakin mukava ilta meillä oli. Tällä kertaa parasta oli toisen seura. Pusu.

Onko teillä tapana juhlistaa kihlapäivää? Vai onko ainoastaan hääpäivä juhlahetki?

Kommentit (3)

pv
1/3 | 

Ehdottomasti juhlimme kihlapäivää sekä helmikuussa ensimmäistä vuosihääpäivää. Mutta lasten myötä juhlinnasta on tullut juuri, että käymme syömässä ja vietämme kahden iltaa. Ei sen kummoisempia menoja, ehkä voisi isommin juhlistaa, kunhan vuosia tulee lisää :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Tällaiset merkkipäivät ovat kyllä hyviä syitä järjestää kahdenkeskistä aikaa.

Itse oon tykännyt meidän perinteestä että vuoro vuosin järjestämme hääpäivänämme toisillimme yllätyksen. Onneksi mies sai parilliset vuodet, joten odotan vähintään matkaa Malediiveille sitten kun joskus tulevaisuudessa vietämme 10v hääpäiväämme. :)

pv
2/3 | 

Tuo onkin ihana idea! On pieni jännitys, mitä toinen on keksinyt. Voisimme kyllä jatkossa rueta käyttämään samaa. Se toisi lisää juhlallisuutta tärkeänä päivänä. :)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla