Teimme Joukolasta käsin kesäretken Mikkeliin. Mikkeli-retki on perinteinen juttu meidän kesässä ja sen tarkoituksena on lähinnä karkoittaa mahdollinen mökkihöperyys ja päästä käymään välillä kaupungissa mökkeilyn vastapainoksi. Huomasi kyllä heti tulleensa savoon, sillä ihmiset olivat kovin ystävällisiä ja avoimia. Meidän pikkuneiti sai roimasti ihailuja paikallisilta missä kuljimmikaan.

Päivä käsitti shoppailua muun muassa Akselissa, Stellassa ja Mikkelin torilla sekä muutaman huippupaikan. Päiväkahvit kävimme nauttimassa Ramin konditoriossa. Tykkään tunnetusti reality-ohjelmista ja keväällä seurasin miten Ramin konditorio pärjäsi Suomen paras leipomo -kisassa. Nyt halusin ehdottomasti päästä maistelemaan Ramin leipomotuotteita paikan päälle. Kannatti, sillä sitruunatuorejuustokakku maistui raikkaan herkulliselta. Ja kahvilan hinnoittelu oli kyllä ihan toistaluokkaa kuin Helsingissä.

Parasta retkessämme oli kuitenkin ehdottomasti Kenkävero. Kyseessä on kaunis pappilamiljöö, jossa on myymälöitä, ravintoloita, tapahtumia sekä 100 pionin puutarha.

Olen käynyt useasti Kenkäverossa, mutta nyt pääsin ensi kertaa nauttimaan pappilaravintolan lounaasta. Lounasbuffet on tarjolla päivittäin Suomen suurimmassa pappilan päärakennuksessa. Täytyy myöntää, että päärakennus oli upea ja tyylikäs. Oli hauska kokea historian huminaa nauttiessamme pitkän kaavan mukaan lounasta kirkkoherran entisessä makuuhuoneessa. Välillä syötettiin vauvaa maidolla ja välillä meitä aikuisia lähiruokaherkuilla.

Suosittelen Kenkäveroa käyntikohteena, jos vaan liikut kesällä Mikkelin suunnalla. Useaan rakennukseen meni rampit, joten lastenvaunuillakin oli alueella helppo liikkua. Lastenhoitohuonetta ei kuitenkaan valitettavasti tullut pappila-alueella vastaamme.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla