Viime viikonloppuna teimme "kesäretken" Espoon Iso-Vasikkasaareen. En ollut aikaisemmin käynytkään Espoon saaristossa, sillä minulla on ollut väärä käsitys siitä, että Espoon saaristoveneillä olisi jotenkin vaikea liikkua tai että ne menisivät todella harvoin. Me hyppäsimme M/s Ilveksen kyytiin Nokkalasta, josta oli noin viiden minuutin venematka Isoon-Vasikkasaareen. Paluumatka meni Haukilahden kautta. Ilvekseen oli todella helppo mennä myös lastenvaunuilla.

Syy minkävuoksi suuntasimme juuri Iso-Vasikkasaareen oli kesäravintola Gula Villan. Kyseessä on 1800-1900 luvulla rakennettu huvila, jossa toimii tasokas kesäravintola. Viime viikonloppu oli ihanan kesäinen ilma, joten suurin osa asiakkaista ruokaili huvilan terassilla. Me sen sijaan asettauduimme ruokailemaan kuistille (joo, olen saanut ihan riittävästi tämän kesän ampiaisista). Ravintolan menu ei ole kovin laaja, mistä itse tykkään, ettei valinta ole liian vaikeaa. Mun valkosipulisilakat oli herkullisia ja mies kehui lihaisia lihapullia. Jälkkäriksi oli perinteisesti köyhät ritarit ja jäätelönystävä mieheni oli innoissaan talon mustikkaisesta jäätelöstä. Rento, kotoisa, kesäinen paikka! Gula Villaniin pääsee saaristoveneiden lisäksi kätevästi myös omalla veneellä rantautumalla ravintolan omaan laituriin. Gula Villan on auki vielä syyskuun viikonloppujen 6-7.9, 13-14.9 ja 20-21.9 ajan, vinkvink, tai laitappa paikka mieleen ensi kesää varten, jos et ole vielä Gula Villanissa käynyt

Iso-Vasikkasaari vaikutti muutenkin todella kivalta saarelta. Saarella oli helppo liikkua myös lastenvaunuilla, sillä polut olivat leveitä. Saarella oli Gula Villanin lisäksi kahvila, uimaranta, nuotiopaikka, leikkipaikka, vessoja, pingispöytä ja iso nurmikenttä jalkapallomaalilla - vaikutti kivalta retkikohteelta. Kyllä ne espoolaiset osaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla