Viikonloppuna Joukolassa oli jo syksyn tunnetta ilmassa; aamut olivat koleita, villasukat sai pukea jalkaan, lounaaksi oli kanttarelisoosia, uiminen järvessä oli virkistävää, takassa paloi tuli iltaisin ja sadekuurot yllättivät. Uskomatonta miten sää muuttuu viikon aikana.

Vietimme tosiaan rennon viikonlopun mökillä ja pyysimme vieraaksemme ystäväpariskunnan. Viikonloppu käsitti ulkoilua, saunomista savulla ja ilman, hyvää grilliruokaa, päiväunia, sukulointia, kuohuviiniaamiaisia ja lukemista. Toki päivistä suurin osa meni vauvan kanssa leikkien, seurustellen ja häntä hoitaen.

Pikkuneiti aloitti viikonloppuna kiinteiden syömisen. Voi uskomatonta, että meidän tyttö on tosiaan jo niin iso, että hänelle voi antaa kiinteitä maisteltavaksi. Kävimme yhdessä kaivamassa perunamaasta hänen ensimmäisen ateriansa. Perunat pestiin, keitettiin, kuorittiin, soseutettiin ja joukkoon laitettiin äidinmaidonkorviketta. Ruokapöydän ääressä hän sai ensimmäiset lusikalliset perunasosetta. Hyvin tuntui maistuvan. Tosin en tiedä miten paljon ruokaa meni masuun asti, kun  suurin osa ruasta taisi tulla kielen lipomisen vuoksi ulospäin eikä kurkusta alas. Tänään kotona maistelut jatkuivat ja huomenna otetaan maistelun rinnalle myös bataattia.

Ja se hääpäiväyllätys josta kerroin kuun alussa ei onnistunut vieläkään. Saimme joukolla jo korin paikoilleen ja pallonkin levitettyä valmiiksi täyttöä varten, mutta sitten taivaalle rupesikin kerääntymään ukkospilviä. Kuumailmapallolento siirtyi siis jälleen. Mutta eikös sitä sanota, että hyvää kannattaa odottaa.

Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla