Meillä oli Joukolan mökillä kylässä ihania vieraita, jotka valmistivat meille päiväkahveille kesäisen britakakun. En ollut aikaisemmin leiponut tai edes maistanutkaan britakakkua. Tai enhän minä nytkään mitään leiponut vaan seurasin vaan sivusta kakun valmistumista samalla kun imetin tytärtäni. Joukolan mansikkamaa punoittaa tällä hetkellä kovasti, joten mansikoita syödään aamiaiseksi, lounaaksi ja välipalaksi. Britakakussa mansikat pääsivät oikeuksiinsa. Britakakun teko näytti ja oli helpompaa mitä olin kuvitellut sen olevan. Eli rohkeasti leipomaan, jos et ole tätä marenkiherkkua aikaisemmin tehnyt. Britakakkuun tulee siis kakkupohja, marenki, kermatäyte ja mansikoita. Oli kyllä suussasulan herkullista. Britakakusta tulee kyllä tästä eteenpäin perinne meidän mökillä, sen verran herkullinen ja kesäinen jälkkäri on kyseessä. Hyvä resepti löytyy vaikka Martoilta täältä.

Pohja:
125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1½ dl sokeria
Pinnalle:
n. ½ dl mantelilastuja
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
sokeria
noin 1 litra mansikoita

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013

Instagram