Meidän perhe on viettänyt ihania kesäpäiviä Joukolan mökillämme. Olen nauttinut valtavasti ja päivät ovat soljuneet leppoisasti eteenpäin. Elämä mökillä on ollut ihanan helppoa ja seesteistä.

Päivät kuluvat pitkälti tyttären ehdoilla ja hänen päivärytminsä mukaan. Puoleen päivään asti tehdään rauhassa aamutoimia; kuten noustaan sängystä myöhään, nautitaan aamiainen, tehdään vauvan ja omat aamupesut, puetaan päivävaatteet päälle, syötetään tytär ja laitetaan hänet ensimmäisille päikkäreille. Tytär nukkuu kolmet päiväunet ja päikkäreiden välissä on aina leikki-, imetys- , pullo-, seurustelu- ja vaipparumba käynnissä.

Vaikka päivät pyörii pitkälti vauvan ympärillä me vanhemmat olemme nauttineet lomasta myös ulkoilemalla, lueskelemalla, kutsumalla ystäviämme kylään, auringonotolla, syömällä kasvimaan antimia, olemalla sukulaisten kanssa, kalastamalla ja veneilemällä. Välillä käydään vilvoittelemassa järvessä ja illalla saunotaan päivän pölyt pois savusaunan löylyissä. Säät ovat suosineet ja Joukolan ovet olleet auki, joten raja ulko-ja sisäelon välillä on ollut häilyvä.

Kaiken rentouden välissä isukilla on ollut käynnissä taas jos jonkinlaista projektia - tenniskentän rakentamista, laituriprojektia, kasvimaan hoitoa, puunkaatoa, kattoremontteja ja tulevan hiekkarannan suunnittelua.

Pikkuneiti on nauttinut elämänsä lämpimämmästä kesästä. En ole huomannut, että kuumuus olisi vaikuttanut häneen mitenkään. Mökillä on ollut mukavan viileetä, kun läpiveto on pitänyt Joukolan sisälämpötilan kohtuullisissa luvuisa. Ja kylpyyn tyttö on päässyt pulikoimaan lähes päivittäin. Ensi kesänä pikkuneiti vilvoitteleekin sitten jo rantavedessä.

Elokuu oli normaalisti minun lomakuukausi kun olin työelämässä, joten onneksi kesää on vielä jäljellä ja hyvät kesäilmat näyttävät jatkuvan.

Aurinkoista elokuuta sinulle!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla