Tämä ihanuus on kuulkaas auki vain heinäkuun ajan.

Helsingin Hella sijaitsee Itä-Helsingissä Laajasalossa Tullisaaressa. Huvilan pihalle mennään puskien läpi pientä polkua pitkin, onneksi tielle näkyi kahvilan kyltti, niin löysimme perille.

Miljöö on kerrassaan viehättävä. Ison huvilan pihalle on siroteltu sinne tänne erilaisia pöytäryhmiä suloisine vanhoine tuoleineen. Pöydissä on kauniita luonnonkukkia vanhoissa purkeissa ja maitohinkeissä. Tullessa vieras toivotetaan tervetulleeksi ja neuvotaan istumaan alas sinne missä on tilaa. Kesäkahvilassa on pöytiintarjoilu.

Helsingin Hellassa on tarjolla aina päivän keitto. Tänään saimme nauttia pehmeästä kylmästä tomaatti-mantelikeitosta, joka iloksemme oli vegaanista. Jälkkäriksi valitsemani kirsikkapiirakka vaniljakastikkeella oli suussasulavaa. Ensi kerralla taidan ottaa korvapuustin, sillä tuoksuivat niin kotoisilta. Kahvi nautitaan ihanista ruusukupoéista ja kahvia saa santsikupinkin.

 

Palvelu oli luonnollisen ystävällistä. Pariskunta jaksoi palvella asiakkaita hymyissä suin ja ystävällisesti, vaikka kiire rupesi pukkaamaan. Paikan suosio oli tänäänkin suuri, mutta ei hätää, sillä jos istumapaikkoja ei löydy, niin aina voi nauttia kahvit ja korvapuustit huvilan pihalla piknikhuovalla istuen. Paikassa vallitsee rento, suomalainen, kesäinen fiilis. Kuuletko jo kuinka vanha suomalainen musiikki soi taustalla?

Pari tuntia tästä viehättävässä miljöössä meni huomaamatta. Helsingin Hellassa kellään ei ole kiire mihinkään.

Hella on auki joka päivä heinäkuussa klo 10-17, säävarauksella.

On pyöräretken arvoinen paikka.

Poislähtiessäsi muista käydä kiipeilemässä Hellan lähellä olevissa vanhoissa tammissa, tosin huomaa, että jotkut niistä on rauhoitettuja.

<3 Itä-Helsinki <3

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla