KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Raskausaika on jotain niin ainutlaatuista ja kaunista, että mielestäni se ansaitsee tulla ikuistetuksi ammattikuvaajan toimesta oman näköisiin kuviin. Itselläni oli varattuna raskausviikolle 33 raskauskuvaus Photo Saskian Annan kanssa ja kuvaussessiosta itsestään jäi todella kaunis muisto, kuvista puhumattakaan.

Kun varasimme Annan kanssa yhteistä aikaa hänen kuvauskalenteristaan minulla oli vain toiveena, että kuvat otettaisiin tällä kertaa miljöössä ja onneksi Annakin miljöökuvausta heti alkuun ehdotti. Jotenkin minulla on sellainen tuntuma, että nykyään on jopa suositumpaa ottaa masukuvia miljöössä kuin perinteiseen tyyliin kotona makuuhuoneessa, kauniita tapoja toki molemmat. Päädyimme Annan kanssa ottamaan kuvia merenrannalle lähelle kotiani. Sillä kuvaushetken tulisi olla kiireetön olimme varanneet kuvaukseen noin tunnin verran aikaa, mutta loppujen lopuksi taisimme viettää rannalla jopa pari tuntia, sen verran mukavaa meillä oli.

Itse olen hyvinkin epävarma kameran linssin edessä. En tunne itseäni kotoisaksi kuvattavana ollessani ja kuvittelen, että kamera tarkentaa juurikin niihin kohtiin itsessäni joita vähiten arvostan. Ennen masukuvausta ajattelin, että minun pitäisi mennä kampaajalle ja meikkaajalle, jotta näyttäisin kuvissa parhaimmaltani, mutta a) arki, en ehtinyt varaamaan meikkausaikaa riittävän ajoissa ja hyvä niin, sillä b) ajattelin, että näissä kuvissa haluan olla oma itseni, sellainen kuin olen luonnostaan ja kyllä se paljon puhuttu raskaushehku tuo kuviin kauniin todellisen tunnelman. Ja näin tapahtui, sillä kuvaussessiossa kaikki ajatus oli vain vauvamasussa ja tässä raskaudessa.

Mutta miten kävi epävarmuudelleni, kun Anna rupesi kuvia räpsimään? Arvostin suuresti kuinka kuvaaja etsi miljööstä sopivia taustoja ja ohjeisti minua selkeästi miten hän toivoi minun kuvissa olevan, kuvat eivät kuitenkaan näytä mielestäni poseeratuilta. Sain olla oma itseni. Luotin tyystin kuvaajan ammattitaitoon ja näkemykseen, tämä kuvaajan ja kuvattavan välinen luottamus onkin oleellinen asia, että saadaan onnistuneita kuvia. Kuvaajana Anna on todella rento, helposti lähestyttävä, energinen ja lämmin. Oli ihana huomata miten hän tekee kuvaajan työtään suurella sydämellä. Minun oli hyvä olla sinä kesäisenä iltana hänen seurassaan.

Ilta oli kaunis. Aurinko rupesi laskemaan, mikä loi ympäristöön erilaisia kontrasteja. Siellä merenrannalla kaislikon siimeksessä, tunnelma oli mielettömän rento. Kuvaaja sai tuntemaan itseni kauniiksi. Oli uskomatonta saada keskittyä kaiken arkihässäkän keskellä vain masuuni ja siellä kasvavaan pienokaiseen. Yllätyin itsekin, sillä rupesin liikutuksen vuoksi itkemään kesken kuvausten, kahdesti, oloni jotenkin niin herkkä ja kiitollinen, enkä voinut välttyä tältä sponttaanilta reaktiolta.

Odotusajankuvaukseen voi ottaa mukaansa kumppaninsa. Itse halusin kuitenkin joihinkin kuviin mukaan tulevan isosiskon ja näistä yhteisistä kuvista tulikin ihan lemppareita. Anna on kolmen lapsen äitinä tottunut olemaan lasten kanssa, joten hän sai hyvin leikin kautta houkutelluksi Hissun toivomiinsa kuviin.

Vaikka olen kotona ottanut viikoittain kuvia masustani, oli tämä ammattikuvaajan kanssa koettu kuvaushetki jotain ainutkertaista. Onneksi minulle tarjoutui mahdollisuus ikuistaa tämä raskaus kauniisiin kuviin. Jokainen odottava äiti on kaunis ja mielestäni Anna sai minutkin ikuistettua onnellisena ja hehkuvana. Jokaisen odottajan tulisi saada kokea tälläinen hetki kuningattarena.

Kun jo saman illan aikana sain Annalta ensimmäiset kuvat olin iloisesti yllättynyt, että kuvat tulivat niin nopeasti. Oli hienoa päästä katsomaan miltä se kuvaushetkellä koettu tunnelma näytti itse kuvissa ja jatkamaan fiilistelyä, loput kuvat sain muutaman viikon sisällä. Photo Saskian sivuilla olevassa portfoliossa on lisää Annan ottamia raskausajanvalokuvia nähtävänä.

Iloinen uutinen on se, että Instagram-tililläni heidi_joukolatar käynnistyikin juuri ARVONTA, jossa palkintona on joko raskausajankuvaus taikka kihlakuvaus. Seuraa siis Instagramissa heidi_joukolatar & photosaskia ja kommentoi tililläni olevaa arvontakuvaa. Tarkemmat ohjeet löydät instasta.

Kiitos Anna, että ikuistit minulle tärkeän hetken elämästäni.

KUVAT: Photo Saskia

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 | 

En ymmärrä ihan näiden vatsakuvien ideaa. Kertoisitko vähän lisää meille lukijoille miksi menisimme ottamaan samanlaisia mainostamassasi palvelussa? Lähetätkö näitä sukulaisille vai laitatyko seinille? ihmettelen kun samanlaisia kuvia julkaiset blogissa koko ajan. Onnea raskauteen :)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Hyvä, että kysyisit, kun jotenkin sitä pitää ihan itsestäänselvyytenä, että kaikki odottajat nykyään ainakin harkitsevat tai haaveilevat pääsevänsä masukuvaukseen (paitsi juuri tänään yksi odottaja sanoi, että hän ei todellakaan jää kaipailemaan tätä aikaa taikka masua, joten ei sen takia halua masukuvia). Kuten mainitsinkin postauksessa, että odotusaika on jotain niin mieletöntä, että sen ajan haluaa tallettaa myös kuviin. Nykyään moni kuvaaja tosiaan tarjoaa näitä raskauskuvauksia, mutta kannattaa vertailla kuvaajien portfolioita, että kenen kuvaajan tyyli miellyttää omaa silmää. Meidän kodin seinillä on itseasiassa paljonkin kuvia elämämme tärkeistä hetkistä - hääkuvia, vauva-ajasta, matkoilta ja odotusajoiltakin, esim. eteiskäytävässä on lukuisia kehystettyjä kuvia taulukollaasissa http://www.vauva.fi/blogit/joukolatar/avainsana/1561/1584

Vierailija

Täytyy myöntää, että olen samaa hiljaa mielessäni ihmetellyt. Vauvan odotus on ainutlaatuinen hetki elämässä, mutta näitä mahakuvia en oikein ymmärrä.

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Oli kyllä miellyttävä kokemus. On se vaan eri juttu päästä ammattilaisen kuvattavaksi, kuin ottaa selfieitä. Toivottavasti sinäkin olet löytänyt kivan kuvaajan.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

BLOGGAAJA / HEIDI

Olen kolmekymppinen äiti Helsingistä 04/14 ja 10/16 syntyneille tyttärille. Joukolatar on perheblogi, joka käsittelee palasia paljon puhutuista ruuhkavuosista – vauva-arkea, kaupunkielämää Helsingissä, mökkeilyä Joukolassa, taaperoarkea, matkustelua, lastenvaatteita, sisustamista, harrastuksia, juhlaa ja työelämää.

Tervetuloa seuraamaan!

 

 

Suosikkiblogejani

Bebe au Lait
Dear Moments & Me
Emilysliv
Home Vanilla
Lähiömutsi
Raitapaitoja ja leikkokukkia
Villa Fox

Hae blogista

Blogiarkisto

2017
2016
2015
2014
2013
Sisältö jatkuu mainoksen alla